Kak je ime ovima?
Ako se radi kuća na kosini pa se radi iskop do prve ploče može se raditi temeljna ploča umjesto trakastih temelja, a ako se radi kuća u ravnici mora se iskopati barem 60 cm u dubinu tada je temeljna ploča prenisko pa je bolja opcija temelji sa nadtemeljimaZašto se za kuće prizemnice rade temelji? Zašto se ne napravi samo armirana ploča?
Kakve veze ima sidrenje na ravnici?osim sidrenja kuče temelj mora biti ispod točke smrzavanja .amen
to je takozvani plivajuči temelj , prepisano je to od nebodera , jer kaj će neboderu temelj od 60 cm kad več ima 3-4 etaže ispod zemlje .Osim toga specifični pritisak bio bi preveliki za trakaste temelje .Kod mene je susjed radil na ravnici, čak malo močvarno. Napravi iskop, nasipal kamenim agregatom pa ab ploču. Nekoliko cm stirodura i još jednu ab ploču. Obje ploče su duplo armirane i prilično debele. Rješenje je vjerojatno skuplje nego klasični temelji. Bolje, jednako ili lošije?
nemoj me učiti struke ja sam diplomirani arhitektKakve veze ima sidrenje na ravnici?
Kakve veze ima točka smrzavanja?
Ovo sa dvije ploče, ako nisu spojene mislim da je dobro u slučaju potresa
Kod nas ih zovu gljivuš, a službeno ime im je jelenovo uho.Kak je ime ovima?
Pa otprilike tak sam i napisal kad si za klip pital.meni izgleda kao 650?
Možeš biti i mr. dr. fr ali nisi objasnio zašto?nemoj me učiti struke ja sam diplomirani arhitekt
Rekel je jedan čovek da je on temelje betoniral 6/1, a sve ostalo 4/1 jer da u zemlji nema veze 🤭osim sidrenja kuče temelj mora biti ispod točke smrzavanja .amen
Pa kaj ste navalili na ta sidra kak ose na gverc? Ve kreće rasprava kakva sidra, inox, pocinčana ili pocinčani inox, a ja se jadan ništ vu to ne razmem....osim sidrenja kuče temelj mora biti ispod točke smrzavanja .amen
a za armaturu federi od madraca i stari dedin bicikelRekel je jedan čovek da je on temelje betoniral 6/1, a sve ostalo 4/1 jer da u zemlji nema veze 🤭
Kakve veze ima sidrenje na ravnici?
Kakve veze ima točka smrzavanja?
Ovo sa dvije ploče, ako nisu spojene mislim da je dobro u slučaju potresa
pitaj kapetana broda zakaj sidra brod a voda je ravnaMožeš biti i mr. dr. fr ali nisi objasnio zašto?