• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Nemam pojma, ne vjerujem da se bog zna kaj vrti.
Cilindar je nikasil rotax gilardoni, ali nije cvajo tak da ne vjerujem da ide predaleko sa okretajima. Pogotovo zato jer ima hidro štepsle.

Bez brige more i bolcn, dupli je usis i ispuh.
Tri usisna i dva ispušna.

meni izgleda kao 650?

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Zašto se za kuće prizemnice rade temelji? Zašto se ne napravi samo armirana ploča?
Ako se radi kuća na kosini pa se radi iskop do prve ploče može se raditi temeljna ploča umjesto trakastih temelja, a ako se radi kuća u ravnici mora se iskopati barem 60 cm u dubinu tada je temeljna ploča prenisko pa je bolja opcija temelji sa nadtemeljima

Prilozi

• Screenshot_20230611-222718_Gallery.jpg
    Screenshot_20230611-222718_Gallery.jpg
    47.6 KB · Pregleda: 30

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Malo smo se dotjerivali za tehnicki, zmigavci su mi odnijeli 10 godina zivota..
20230613_174837.jpg 20230613_174929.jpg

I nazad u "radno stanje", skinute maske, retrovizor, vraceni led stopovi...pa sutra lagano u sumu ak bog da i sreca junacka 😁

20230613_191230.jpg

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Kod mene je susjed radil na ravnici, čak malo močvarno. Napravi iskop, nasipal kamenim agregatom pa ab ploču. Nekoliko cm stirodura i još jednu ab ploču. Obje ploče su duplo armirane i prilično debele. Rješenje je vjerojatno skuplje nego klasični temelji. Bolje, jednako ili lošije?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kod mene je susjed radil na ravnici, čak malo močvarno. Napravi iskop, nasipal kamenim agregatom pa ab ploču. Nekoliko cm stirodura i još jednu ab ploču. Obje ploče su duplo armirane i prilično debele. Rješenje je vjerojatno skuplje nego klasični temelji. Bolje, jednako ili lošije?
to je takozvani plivajuči temelj , prepisano je to od nebodera , jer kaj će neboderu temelj od 60 cm kad več ima 3-4 etaže ispod zemlje .Osim toga specifični pritisak bio bi preveliki za trakaste temelje .
Isto se radi i s kučama koje imaju podrum ili etažu ispod razine zemlje .

tak je išla "evolucija" u gradnji kuča na ovim prostorima
prvo 4 kamena i drvene planjke , zemljani pod , kad je došla cigla moralo se opet postepeno doči do trakastih betonskih temelja ..pod je i dalje bio nabijena zemlja, kasnije drveni ..tek kad je raširen cement i savladana tehnologija betona pod se betonirao .
zadnje je plivajuči temelj .

Kakve veze ima sidrenje na ravnici?
Kakve veze ima točka smrzavanja?
Ovo sa dvije ploče, ako nisu spojene mislim da je dobro u slučaju potresa
nemoj me učiti struke ja sam diplomirani arhitekt

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Na ovoj kući je išlo,iskop do dna temelja, podložni beton, šalovanje temelja, šalovanje nadtemelja da se sve iznivelira, ponovo sve nasuti i ab ploča.Tako htio nadzor.

Prilozi

• 20230404_164321.jpg
    20230404_164321.jpg
    54.1 KB · Pregleda: 32

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
osim sidrenja kuče temelj mora biti ispod točke smrzavanja .amen
Rekel je jedan čovek da je on temelje betoniral 6/1, a sve ostalo 4/1 jer da u zemlji nema veze 🤭

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Rekel je jedan čovek da je on temelje betoniral 6/1, a sve ostalo 4/1 jer da u zemlji nema veze 🤭
a za armaturu federi od madraca i stari dedin bicikel

Kakve veze ima sidrenje na ravnici?
Kakve veze ima točka smrzavanja?
Ovo sa dvije ploče, ako nisu spojene mislim da je dobro u slučaju potresa

Možeš biti i mr. dr. fr ali nisi objasnio zašto? :mad:
pitaj kapetana broda zakaj sidra brod a voda je ravna

zemlja ispod kuče se ne bi smjela zamrznuti , zašto , radi fizike i anomalije vode , nemoj me pitati kak onda žive u sibiru,ili na vječnom ledu... ja sam studirao u beču .

protupotresna tehnologija je bila u povojima kad sam ja studiral , tek se dogodilo skoplje

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh