• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
A jebat ga išlo me!
Čak sam dobila nešto, iako nisam nikada bio u KP.
View attachment 61577
Pa to su dobijali cinkaroši i grebatori. Nije valjda. Ne zezaš se, nije tvoje. Pa samo si naučio druže klapetane, druže klapetane. Tamo nije bilo mjesta za one sa mozgom. Koliko znam svi desetari koje sam poznavao su bili bez srednje škole jer su se dobro drali.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Da, da, to je taj ključ, ali to nema veze s ključem nego s postavkom na autu.

Sad se ne sjećam točno dali kada je kvačica na tome da onda odvoji kabinu i tovarni prostor ili obratno, ali kako god, bude ti se sve skupa otključavalo kad promjeniš to u postavkama.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,924
Pa to su dobijali cinkaroši i grebatori. Nije valjda. Ne zezaš se, nije tvoje. Pa samo si naučio druže klapetane, druže klapetane. Tamo nije bilo mjesta za one sa mozgom. Koliko znam svi desetari koje sam poznavao su bili bez srednje škole jer su se dobro drali.
Ta kolajna je bila za tehničke stvari i bio sam samo razvodnik "po službenoj dužnosti" kao čato, a ne desetar!
- Najprije sam sredio Protivpožarce (došao sam kao "ispitani vatrogasac" iz najstarijeg vatrogasnog seoskog društva u YU, osnovanog 1882.). Zanimljivo je bilo da smo se najviše "svadili" oko najobičnijeg štrika kojeg nisam našao poslije inventure prilikom preuzimanja Protivpožaraca, a obavezan je.
- Onda sam "inagurirao" svoji Komandnu bateriju na 1. mjesto prilikom uzbuna. Inače smo bili 3. malom promjenom organizacije.
- Zakačio sam se sa jednim Starijim vodnikom (inače pizdom od čovjeka) i kad sam dokazao da je ukrao vojniku šljem tako što sam zapovjedniku kasarne donio na uvid "inventurne kartice" za svakog vojnika sa onim što duži. Kartice su bile neke stare iz jednog skladišta, ali od tada su uvedene u sve baterije za svakog vojnika.
Bilo je još toga, ali dosta samohvale! ;)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
pravio si se pametan ..lol

od takve pemeti ja sam dobio virozu kad se radio most u Sunji ..dečki palijama vuku one rešetke a hiab čami sklopljen na fap-u..lagana kišica

Bravar moj, ruke mu se pozlatile 😁...

Napokon gotova moja ideja. Iz glave na papir. Sa papira u gotovo djelo. Moja ideja i nacrt. Njegove zlatne ruke.

Kombo priključak. Podesive paletne vilice, vile za bale i kuka za prikolicu..
View attachment 61665 View attachment 61666 View attachment 61667
jao dobra stvar , za šumu , dvorište , ribičiju,hobi , kamping

malo mi je sumnjivo hvatište vilica , ali to sam ja i moji strahovi

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Paletne vilice su već jedne napravljene po mojoj zamisli i već više od 2 godine u funkciji. Prevukle svega mogućega i nemogućeg. Više puta testirane na debelo preko tonu tereta.

S njima sam čupao stabla u starom voćnjaku. Skupim ih, nakosim sa toplingom i zabijem ispod drveta i hidraulikom čupam.

Samo što mi je problem mojih par bala godišnje jer kad se s njima bale tovare u principu treba još jedna osoba jer je teško manipulirati balom. A i u transportu moram vezati balu gurtnom. Tako da sam gledao kako da ga poboljšam i ubacim još jednu funkcionalnost.

IMG_20210728_192629.jpg IMG_20210728_185236.jpg IMG_20220907_150032.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
S njima sam čupao stabla u starom voćnjaku. Skupim ih, nakosim sa toplingom i zabijem ispod drveta i hidraulikom čupam.
moj strah govori da nije frka max. raširene ili max. stisnute , nego na pola

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Zašto? Pa ima na sredini nosač a i kraj vilica se upire u gredu koja ima 10mm stijenku?

90% stvari se nosi s vilicama na pola i nakon 2 godine nikakvih problema

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Jutrooooooooo😎
Danas od 5 već na traktoru, nema odmora, ko dela profi poljoprivredou zna o čemu pričam👍
U 5 krenul od doma da bi sad došel na njivu koju malčirat moram i pripremit za sadnju lješnjaka i oreha🕺🕺🤠
Trava je skoro do vrha kabine rakete, al nema veze, niko niš ne pita kak ide, jer to je raketa, nema muke nema niš kak neko veli, ovo je gušt.
Kava kupljena na putu i polako krećem sa poslom, nemremo samo jadat i kukat, nismo svi prodavači magle, dečki lješnjak su danas biznis, posadiš i hitiš ovce nutra i samo se prigibaš po peneze.
Kod nas fali lješnjaka, zvali me iz fererra da čim prije to posasim, tak da nema mjesta šali.
Posel čeka.
40 litri nafte danas ide u dim, i to premium goriva. 🏋️

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ti po moru jajca pacaš,a drač ti prerasel raketu🤔. Lješnjake ti je najbolje sad posaditi. Za 2 mjeseca već imaš berbu 🤣
Meni je ipak lepše udisat morski zrak nego ovaj drač🤭
Ali sad kad lješnjaki dojdeju i ovce nutra to bu drugačije🤠🤭🏋️
Samo se bum prigibal po peneze.
Da mogu još više bit na moru. 🍺🎸🏖️⚓🏁🛥️

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Onome tko je došel na gotovo vu tuđu hižu ili gnijezdo na gotovo nije sila delati. On se lijepo uznijezdil kak kukavica vu tuđe gnijezdo i more mlatiti muda na tuđi muki. Za njega je delal i mislil neko drugi, a on je samo zmislil gdje se treba ugnijezditi. Zato su kukavice lukave, lukavije i od lisica. Možda bi se trebale zvati lukavice. Uglavnom, puno priče, a malo dela. A gda, a gda kad se ništ ne stigne? Živjele lukavice.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Još malo i gotovo, raketa samo prede u prvoj sporoj ko 🎻
Koji je ovo gušt kad nekaj stvaraš sa svojim rukama, svojom mukom, nikoga niš ne čekaš da ti padne sneba pa se treba prigibat, ali neko mlati praznu slamu i veseli se kak da nekaj dela.
Nek se i takvi vesele, al mi kaj delamo od svojeg rada nama je ovo pravi gušt i opuštanje🏋️🏋️🏖️🎸🤭😉

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh