• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
vakumiranje je najmanji problem, ima sigurno doma muznu opremu ili stari motor frižidera..a može i ručnom pumpicom..ima čak i cicsternu ..a bolje da se povuče zrak iz sistema , više radi vlage nego zraka .

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,226
Da, ja sam čul da treba vakumirat i dopunjavat plin samo ako je cjevovod duži od 15 metara..
Ja bi imal cca 3-4 do vanjske jedinice..
Znači marka nije previše bitnamožda je to sve isti k u zadnje vrijeme

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,810
Vakumirati????
Koliko ima zraka/vlage u cijevi 6,35mm ili onoj od oko 9mm?
Klima je pod plinom. Spojiš jednu cijev malo otvoriš da istjera iz unutarnje jedinice i spojiš drugu cijev.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,979
Spojio 5 klima uređaja bez vakumiranja,3 godine rade bez problema.
Uzeo sam one vivax sa r32 plinom.
Od toga su 2 doma a 3 na moru.
Samo gledaj dobro zapertlat cijevi,našpricaj spojeve sapunicom da vidiš jel puštaju i to je to.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,699
Ja nisam vakumiral nijednu koju sam postavljal, malo sam proteral plin i tak radi dan danas bez kvara. A nisu ni ovu moju meštri vakumirali.

Dečko koji mi je punil ovo prolječe na drlji plin ima firmu i isto je pobornik vakumiranja pa je izvakumiral.
Malo smo se pospominjali oko svega toga i veli da vakumirati treba obavezno baš radi te vlage.
Ja nisam i radi minimalno 10 let do sad.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,979
Vjerujem da za kućne klime ide bez vakumiranja.
Također paziti da kakva prašina,pijesak (žbuka) kad se provlače kroz zid cijevi i ostalo smeće koje može završiti u cijevima ne završe unutra..
Obavezno zatvoriti rupe cijevi izolirkom,pik trakom..

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Vakumirati????
Koliko ima zraka/vlage u cijevi 6,35mm ili onoj od oko 9mm?
Klima je pod plinom. Spojiš jednu cijev malo otvoriš da istjera iz unutarnje jedinice i spojiš drugu cijev.
a kad punim frižider , obični frižider koji imam su stanu , da li njega treba vakumirati ?..koliko on ima cijevi

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,857
Šta vi ostali roštiljaši kažete. Jel bila dobra ideja ili ne?

Ja sam osobno Umro skoro od vrućine. U hladu 37,kraj roštilja jedno 50 😂😂😂

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,940
Šta vi ostali roštiljaši kažete
Ja sam roštilj (na kotačima je) postavio u hlad, iza kuće. Bilo je podnošljivo, ma normalno. Ručak vani, na vrtnoj terasi, ispod ventilatora. Supruga je složila i ispekla kolač od tikve 👌, ponijeli smo ga sa sobom, kao i mrzlo vino i Jamnicu, na varaždinsko more. Tamo su susjedi bili več od cca 9 sati prije podne. Ugođaj je bio za 5.
IMG_20230716_170506.jpg
IMG_20230716_170510.jpg
IMG_20230716_170515.jpg
Znam da nije OK fotkati na plaži, ali ne mogu drukčije dočarati ljepotu popodneva. Parkinga za auto skoro nigdje. Tu sam susreo prvog krasnog mladog dečka, čovjeka, osobu mjeseca za mene. Evo ja vam maknem svoj pežo, tu se vi parkirajte. Molim, pa gdje toga danas još ima. Osoba ljeta za mene je on. A na večer na povratku s plaže prema autu, vozi se razdragana mlada ekipa u mečki, suvu, otvoren prozor i iskren pozdrav, tko su, što su, nemam pojma, mladi su i pristojni 👌.
A naši susjedi "keli femili" , djeca i unuci su s veseljem prihvatili našega tikvača i naš frižider za plažu. Poslije plivanja naravno da je pao okršaj u kartanju bele 🙃🥳🤓

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,658
Ovo je današnja zanimacija od pola šest do deset, više se nije dalo, ni meni ni flakserici. Dobar test za srce. Znam da bi vam bolje pasale slike sa plaže, a ja takve nemam, a tuđe mi se ne da postavljati.
Flaskam već par dana, ali još nisam došel do polovice. Ili nekaj nije vredu z menom ili z flaskericom ili..... Sreća je kaj imam samo tri lijeske i dva oraha, kam bi došel da imam više? Hladovina je zakon. Čuvajte se.

Prilozi

• flaks.jpg
    flaks.jpg
    119.2 KB · Pregleda: 45

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,658
Znam da marka nije nekaj, ali me strah pitati za savjet koju drugu nabaviti. Savjetovanje bi moglo potrajati, a drač raste, tak da bum ja i dalje pomalo sa starom kak sam i do ve.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,658
Slabo je tu hlada, jedino kad si legnem ispod, a onda se pak treba stalno pomikavati kak se sunce kreće, ali su zato tu 2 oraha i oni spašavaju stvar. Naravoučenje je da se mora navek saditi kombinacija ako želiš uživati u hladovini. Eto savjeta za sve koji su pitali kao i za one koji nisu pitali, a htjeli bi znati.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,877
Šta vi ostali roštiljaši kažete. Jel bila dobra ideja ili ne?

Ja sam osobno Umro skoro od vrućine. U hladu 37,kraj roštilja jedno 50 😂😂😂
Meni je ,bilo kiša,snijeg ili sunce,mada sam kasnije bio mokar od znoja,a pošto mi Mrežnica blizu,samo sam se spustio do nje na osvježenje😉

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,658
Danas još malo varenja. farbanja i montiranja kotača na viličar. Još mi je ostalo napraviti pojačanja, ali je prevruće za to, bude malo pričekalo. Moral sam se iprsiti i kupiti nove teretne c gume 14 cola jer obične nisu bile dobre, a rabljene c nisam mogel najti. To je bilo neplanirano, ali kaj se more, mora se nekaj i potrošiti. Za danas dosta i idem u hladovinu pod palmu kak i moj maček Gricko. On zna kak treba uživati.Briga njega za viličar.

Prilozi

• viličar kotači1.jpg
    viličar kotači1.jpg
    75.4 KB · Pregleda: 38
  • viličar kotači 2.jpg
    viličar kotači 2.jpg
    68.6 KB · Pregleda: 41
  • gricko pod palmom.jpg
    gricko pod palmom.jpg
    64.4 KB · Pregleda: 38
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.