• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,810
Mi imamo umjetan šteta je prirodu uništavat.
Mislim da imaš krivi dojam oko uništavanja prirode. To je izmišljeno od strane nekog školovanog gospodina...
Ta drvca su iz uzgoja, po tome ispada da prirodu uništavaju i oni koji travu kose, kukuruzu uzgajaju pa ju kasnije beru........ Božična drvca su biznis ko i sve drugo kaj se proizvodi u prirodi.

Nema ljepšeg mirisa od živog Božičnog drvceta u kuči.
Naravno da je bolje raditi kak Hotela veli, ja sam isto tak radil ali kak su se skupile godine pomalo se više nije imalo kam saditi, a i kad su bile one zime kak treba obično ta operacija nije uspela jer je biljka bila previše oštečena kod iskapanja pa se nije primila makar je čuvana do prolječa u teglu do sadnje.
 

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,137
Ma sve to stoji ali da posječem drvce za dva tjedna nema šanse.
Imam umjetni bor srebrni i milina.
S tim sam zadovoljan da nisam posjekao ni jedno drvce.
A puno ih znam odu u šumu i uzimaju.
Jednostavno mi to nema smisla uništiti drvo.
Nismo svi isti.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Ovi kaj prodaju drvca imaju uzgoj istih i ne sijeku ih u šumi. U šumi sijeku takvi kak sam ja, ali nas je relativno malo i šuma se bez problema obnavlja. Kaj bi kuril u šparetu kad ne bi u šumi posjekel drva. Ako se pametno siječe prirodi se ne šteti, ponekad se čak, uklanjanjem bolesnih, pomaže. Imam puno šume oko sebe i možda zbog toga drukčije razmišljanje od neki drugih. Mene smeta kad šumarija napravi čistu sječu i ogoli nekoliko ha površine. I to na velikom nagibu pa je posljedica velika erozija tla uslijed bujica i podizanje korita potoka i rijeka od donesene zemlje.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Nikad u susjedovu i nikad nisam imal smreku. Svake godine najdem jelku jer se one lako i brzo razmnožavaju, a smreku nisam još videl samoniklu. Pa ak netko siječe i u mojoj šumi, nije problem, uglavnom su preguste tam gdje same niknu.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,810
Da ne propadne bas sve oko te moje Božične jelke ja sam dio nje recikliral.

Stablo bu koristilo kao kolec za paradajz.



Na grane smo se malo ugrijali.



A da je bil dan susedi mi mislili da su dva pape odabrana

 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Kolega MUHA to je piickin dim pri tebi :hahah: ,nikaj,ono pre kolegi "zatvoreniku" ono je dim kak spada.

Evo nasel sam vremena da nasem kolegi "zaprtomu" konacno odgovorim,na njegovu vapajucu prosnju: hotela daj nas prosvijetli,kaj da dalam,kaj.
Prosnja se ticala ove situacije oko plandemije,potresa ali i cjelovite,normalnog doba.
Nakon dugog mozganja,mucenja,raznih informacija i u zelji da naseg "zaprtoga"prosvijetlim,desilo se cudo on je tim pitanjem prosvijetlil mene.
Zato jasno i glasno vicem: PRESTANIMO MRZITI LJUDE
Ova istina je tako jednostavna i cista,nevina i jasna.
Da, ja sam shvatio,moramo se svi samome sebi ispricati i pokajati,svi smo grijesili,mrzili i vrijedjali druge,drugacije,neistomisljenike.
Zato se ovom prilikom ispricavam svim mojim dragim forumasima koje sam mucil,ismijaval,....oprostite.
To je kljuc: prestanimo biti neljudi,necije orudje,sirimo dobre namjere,pomazimo si medjusobno,pa nije nas dragi bog napravil iz sjemena zla.
Ovo sadasnje stanje nam je nametnuto,svatko zeli osjetiti i primati paznju,ljubav,toplu ljudsku rijec,primati pomoc kad je potrebno.
U ovom svijetu skoro sve je lazno,prividno,lazne ljubavi,lazni prijatelji,lazna briga za starije i potrebite,lazno izabrani narodni predstavnici i vrsitelji narodne volje(politicari i policija),lazno" opasno" sunce koje se namjerava zakriti tamom...
Da prijatelji ovo je lazni svijet,svijet kojeg nismo zeljeli ali smo okretanjem glave i ravnodusnoscu tome pridonijeli.
Zato nemamao pravo ocekivati da netko drugi ispravi sve nase propuste,red je na nama.
Bili smo opominjani da idemo u krivu smjeru,da ce lose zavrsit,okrenimo ovaj izgubljeni brod,izadjimo iz magle.
Prestanimo mrziti ljude,to je sve sto trebamo ciniti.
Tko smo: djeca bozja
Sto smo:izgubljeni i robovi
Zasto smo:jer se klanjamo laznim bogovima.
Mozda sam ovo napisao na zagonetan i filozofski nacin,no oni koji traze istinu ce shvatiti.
Kolegi Kupljenecu ,veliko hvala sto je u ikrenoj poruci, on prosvijetlio mene da ja mogu prosvijetliti njega.


ps.svi smo braca,progledajmo tko nas to dijeli
 

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,622
Mi danas na pokušavali uloviti odbjeglog bika (nije moj, od prijatelja). Prvo ga probali s traktorima usmjeriti natrag u štalu, al onda se namjeril na jedno dvorište, pa po cesti, pa je dospel u jedno ograđeno dvorište od kud nije znal izaći. Tam se malo smiril i trebali doći iz zološkog da ga uspavaju, no dok oni iz maksimira dođu, bik prekočil ogradu (to da nisam videl, ne bi vjeroval da bik preskače ogradu od 1,2m, i to smjesta). Pita policajac jel ima lovac koji, veli brat ja sam. Pa kao odi po pušku, veli brat, ni slučajno (među kućama smo bili), daj ti kao policajac pucaj, a on baš ne bi. Na kraju je prešel prema poljima i tam skončal svoje putovanje.
Bik je iz vage skočil van i u tom skoku si je potrgal rog i razjaril se.
Ukupna šteta je par razbijenih auta, srušena ukrasna fontana na jednom dvotištu i par razrušenih ograda. Srećom bez žrtava, ali je bilo par situacija da je prijatelj bil matador.
 

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,622
Bome da, nije bilo svejedno.
A ljudi ja ne znam jel se prave glupi ili su stvarno glupi...ide neka ženska s 2 pesa i svi joj govorimo nek ne ide dalje, da je razjareni bik pobegel i da je opasan, a da jel može ona samo brzo proći. I unatoč svemu ona krenula, da zakaj ona sad ne bi mogla proći...rekel joj prijatelj "a odi onda nek te spuca, al ja sam te upozoril"
 

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,181
Hotela
"...... jadno lijevo i bijedno desno i u državi toj tako postaje tijesno, ovce bleje a gospodari ih strižnu, kao da za sve nije isti umro na križu, ma pustimo sad komunizam i ustaštvo ovo je predivna zemalja za to siromaštvo....."
A nažalost smo siromašni materijalno, ali još opasnije je to što smo i duhom sve siromašniji i prazniji
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,737
Nama je jedne godine pobjegao bik, iskočio iz prikolice, potrgao dva lanca i uže. Stari i ja ga navukli u prikolicu i zavezali a pametni mesar išao mu provjeriti broj markice na uhu. Kad ga je uhvatio za uho ovaj pobjesnio. Šteta ni približna tvog kolege. Bila samo jedna srušena ograda. Na kraju ga stari uspio uhvatiti i zavezati za neku staru jabuku. Do tad nisam vidio ni znao šta bik može. Jabuka se ljulja ko neka grančica. Morem si samo misliti kakve ste manevre imali sa bikom.
 

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,181
Ja se sjećam kao dijete, krava je vodila i naravno trebalo je ići k biku, bilo je tu svakakvih pokušaj, i naravno svi neuspjeli i sa materijalnom štetom, dok moj did nije uzeo stvar u svoje ruke, uhvatio konja i upregao u kola, kravu vezao otraga i lagano do tamo, i tako nakon par dana otišao po nju, da nitko nije ni osjetio,a bilo je čak i slomljenih ruku, razbijenih korpi traktorskih, razbijeno staklo kabine porušenih plotova(ograda)i koje šta drugo.
 

CetojevicM

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2015
Poruka
123
Meni je prosle godine jedan pobjegao iz stale, mozda je imao 500kg, preskocio je na dva mjesta ograde sa bodljikavom zicom, na jednom mjestu ogradu i kanal pored puta, sreca da se nije slomio, na kraju je stao, bio je preplasen, nije znao ni bjezati dalje pa smo ga lako stari i ja savladali
Navlacenje sa traktorom u mesarsku prikolicu je skoro redovna pojava, stane ispred prikolice i nece da se premakne, nema druge nego vuci.
 

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,622
Nama je jedne godine pobjegao bik, iskočio iz prikolice, potrgao dva lanca i uže. Stari i ja ga navukli u prikolicu i zavezali a pametni mesar išao mu provjeriti broj markice na uhu. Kad ga je uhvatio za uho ovaj pobjesnio. Šteta ni približna tvog kolege. Bila samo jedna srušena ograda. Na kraju ga stari uspio uhvatiti i zavezati za neku staru jabuku. Do tad nisam vidio ni znao šta bik može. Jabuka se ljulja ko neka grančica. Morem si samo misliti kakve ste manevre imali sa bikom.
Velim ti da sam u par situacija već videl prijatelja pod rogovima, u zadnjim centimetrima se izmaknul, a jedno vrijeme smo svi trojica stajali iza oraha... Totalno razjaren bik, napadal svojeg gazdu, a gazda ih mazi i pazi, onda znaš kakvo je bilo stabje
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,737
Nama je to bio zadnji bik da smo ih hranili. Mesar došao u 5 u jutro, barem da se najavio dan prije. Valjda da ga nebi nahranili prije. Taj više ništa nije kupio od nas. Idiot. Mogu si misliti šta je bilo. Ovaj naš stao na neki put ja krenem prema njemu par koraka a on ko u koridi počne kopati nogom i spusti glavu a ja niz brdo 😂.
Bome se tvom kolegi lijepo piše. Ode bik za štetu ako bude i dosta. Nebi mu bio u koži.
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh