• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Najbolji radio, ko zna možda preživi. Velika šteta bi bilo da ga ugase. Ove luđačke treba ugasiti sa cajkama i narodnjacima, Exta Fm i takve.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621

@ZGseljak,​

skužil sam ja tebe odmah, ali si malo nedorečeno napisal pa sam komentiral da te navedem precizirati (zbog drugih). ;)

@Kupljenec,​

takve ne bum nikad zgasil.
Da bi ih mogel zgasiti, prvo bi ih trebal vužgati, a to je nemoguća misija.
Najte ih poslušati pa se ne bute z njima zamarali, a oni buju sami nestali.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Morti me Švabo.....pa ne znam je l sam o ovom pisal?
Petrinjski radio slavi 75 godina postojanja???????:unsure:
Zamisli sad 1946. oni počeli emitirati.:hahah:
Tada ni republičke i pokrajinske stanice nisu emitirale.
Dobro, sad Petrinja izgleda kao 1946.! :hahah:

Znam samo da su počeli (Radio Petrinja) negdje poslije 1968 do 70. najprije si čuo neko pičkaranje radnika koji su puštali u rad odašiljač jer nisu znali da "idu u eter". U to vrijeme je proradio i Radio Sisak.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Još davnih 60-ih (prije 65.) smo, zahvaljujući entuzijazmu jednog vučitela, imali radi stanicu u osnovnoj školi. I kak to obično biva, gotovo uvijek je nekaj lakše postići, nego kasnije zadržati. Kad je taj vučitel prešel, nestalo je i radio stanice. :(
Pak me malo strefila nostalgija. :D Kak je lijepo biti mlad. :ppozdrav:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kolege Lee Champa i Iwanho, lijepo Vas molim nemojte s s time hvaliti, jer smo mi u VŽ ipak gori oda Vas.
Ovo je copy paste, da ja ne izmišljam:
Radio Varaždin je počeo sa radom 10. srpnja 1945. godine od strane radioamatera i entuzijasta radio tehnike a kao službeni početak rada se vodi 27. srpnja 1945. godine. Prerad Barbot (1917. - 1989.) zagrebački sudent i radio amater je pojedinac koji je najviše pridonio osnivanju radio Varaždina.
Nakon što je 12. travnja 2019. godine otvoren stečajni postupak a zadnje emitiranje najavljeno za 2. svibnja 2019. godine radio je prestao sa radom.
Radio Varaždin je prestao sa radom netom prije 74 obljetnice djelovanja koja je trebala biti 10. srpnja 2019. godine.
završetak copy paste.
Uvjeren sam da je svaki pametan komentar suvišan, mi smo Bogu za plakati :cry:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
@plus ovo je iz tvojeg kvarta skoro😉pogle kak je nekad bilo.
Pogledaj ak nisi.
Radio i dan danas dela od 1967.Godine.

Ovdje Radio Cerje…..“ čulo se prvi put 12.veljače 1967.godine.

U ono vrijeme zakon nije dozvoljavao emitiranje privatnog radija te je “milicija“ često oduzimala radio stanice i zabranjivala rad tako da su prekidi emitiranja bili česti. No u nekim momentima uvijek je bila spremna još jedna radio stanica pa netom nakon oduzimanja u eteru bi se opet čulo „Ovdje Radio Cerje ..“
I uz takve ne baš lijepe uvjete, te teške napore i financijske probleme emitiranje je teklo gotovo neprekidno.​

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kupljenec ispravak netočnog navoda :hahah: :ROFLMAO: to ti je naš nadaleko poznati danas RADIO MAX, imao je antene i na vrhu oraha; želje, čestitke, pozdravi po par kuna, večina je samo to slušala i po danu i po noči :ROFLMAO:, na žalost vlasnik je iznenada preminuo prije koju godinu, ali radio stanica emitira i dalje, non-sto 24 sata na dan. Mnogi ju slušaju. (y)👌:)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
A jesi pogledal ovaj filmić? Kak Habeki igraju pod prozorom?
Iskreno nisam znal da je gazda umro.
Filmek je previše daleko od stvarnosti. Nije niti blizu stvarnosti.
Iskreno, kartali smo se svaki vikend, cijele noči, preko 15 godina uz taj radio. Bilo je i iznenađenja. Mi smo na kartanju kod prijatelja, susjeda, naše cure, osnovna škola, su doma, odjednom čuješ u eteru radija da mlađa naručuje pjesmu, ne možeš pogriješiti, poznaš glas vlastitog djeteta :) :ROFLMAO: . Bezbrojne su gospođe iz Varteksa otišle u mirovinu uz stotine želja, čestitaka i pjesama. Mnogo je put naša prijateljica (Varteksovka) s kojima smo i kartali, vozila s posla u Cerje novac i popise s željama.
Moji su kolege s posla, u radioni održavanja, znali i na 2 tranzistora glasno slušati Radio MAX po cijele dane, nikada on nije razočarao svoje slušatelje.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh