Znam da će rijetki odgovoriti, ali da ja pitam zašto sve više ljudi ne obrađuje zemlju? Dali je u pitanju lijenost ili neisplativost?
Treba valjda prije i kupiti zemlju.Aha, sad na tih 55 dodajte trošenje kose, rastepača, sakupljača, traktora.
A od kud je to meso u centrima i koliko je staro???????????????..................
Ajd kad smo kod kupovanja, prase 16kn/kg žive vage jedva nekako prodaš, i to moraš nudit okolo, a u trgovačkim centrima 30 kuna čisto meso , pa na akcijama 25 ili 22 kune se kupuje.
Navode razlog ,pa u trgovačkom centru mogu kupit četvrtinu praseta.
Ja nebi baš rekao da je samo to razlog.
Ja radim, iako znam da nemam nikakvu zaradu, ali eto, ne želim da se zapusti da trava bude viša od metar, pa čak i u vrtlu u kojem smo prije sadili (dok nismo kupili veliku površinu kraj kuće) pokosim i isfrežem da je uredno.Okolica Varaždina, gledajući prema jugu, sigurno jedna trećina zapuštenog, čast izuzecima koji barem donekle održavaju malčiranjem. Svaka čast onima koji rade ili održavaju pa makar i s pozitivnom nulom, jer ipak drže malo do svoje djedovine.
Da se nadodam ,kako je tek orginalno zapakirano u takozvanoj "čarobnoj vodi", pa se onda pitamo odakle sve te raznorazne boleštine.A od kud je to meso u centrima i koliko je staro???????????????
Sve znamo, ali cijena diktira kupovinu u svemu.A od kud je to meso u centrima i koliko je staro???????????????
Druže dali ti to radiš tenkom kad trošiš toliko gorivaAj da vidimo kaj je za tebe realno ili pohlepno...
Za jednu ral zemlje pokositi ti treba cca 10lplave nafte, za prekrenut da se posuši i prigrnut ti treba još 15 litri, baliranje u rolo balu platiš od 30 do 40kn(U mojem kraju 40),na ral si dobil cca 10bala i dok ih zvoziš doma il na neko mjesto utovara ti treba bar još 5litri nafte. 10bala X40kn=400kn + cca 140kn nafta. Kolko bi po tebi bila realna i ne pohlepna cijena jedne bale.