• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Ovaj naslov što smo radili danas :unsure:... jučer sam izradio jedan podest za skladištenje sijena i slame za kuniće.
Kupio sam daske, štafle i firkant čelične cijevi za izradu. Prvo sam bio šokiran, jer su cijene rezane građe i željeza otišle u nebo, sve je gotovo duplo skuplje (e sad da li je to na svjetskom nivou, ili samo u HR radi potresa i obnove, nije mi poznato).
I onda meni pod nogama, prvome, pukne (na kvrgi) nova novcata daska, a skuplja je od suhoga zlata o_O😖
Eto mi odmah novih/dodatnih troškova, treba to pojačati, da bude svima sigurno, da se više ne ponovi nikada:
IMG_20210820_134418.jpg

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Kod nas na jadranu mnogi poslovi koji su dogovoreni prije 5-6 mjeseci se otkazuju, jer je troškovnik, materijalom pojeo ponudu, cijene općenito građevinskog materijala a naručito armaturnog željeza su otišle u nebo.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Kod nas su npr. celicne cijevi po 23 kn/kg a bile su po 8-9 kn… Lim za krov je 90-100 kn/m2 a bil je 55 prošlu jesen dok sam radil garažu

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Idu cijene gore,to je kod mene u AT takodje vidljivo,drvena gradja,lim za krovove,ekseri,smatram da je to sve namjerno,pocele su i cijene hrane,dali netko zna odgovor zasto.Imam neka svoja misljenja ali bolje da ih ne izlazem,jer me odmah poklope i guse moju slobodnu volju. 🙋‍♂️

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Kod nas na jadranu mnogi poslovi koji su dogovoreni prije 5-6 mjeseci se otkazuju, jer je troškovnik, materijalom pojeo ponudu, cijene općenito građevinskog materijala a naručito armaturnog željeza su otišle u nebo.
Kod nas su npr. celicne cijevi po 23 kn/kg a bile su po 8-9 kn… Lim za krov je 90-100 kn/m2 a bil je 55 prošlu jesen dok sam radil garažu
Kolege, sve na našu žalost točno.

Neki sam dan razgovarao sa susjedima, jedan od njih ima obrt krovopokrivačkih radova itd. Dao je neke ponude potencijalnim mušterijama prije poskupljenja i sada mu neki jednostavno ne žele prihvatiti korekcije cijena u skladu s kretanjem na tržištu. Ne bi ja tome ulazio u detalje, osim da kažem to je grdo i teško sad usuglasiti...

Prošle sam godine za mlađu kćerku i zeta nabavio puno čeličnih cijevi i svega vraga oko toga, sve im to "obradio, izradio kao montažne objekte radi projektne dokumentacije i legalizacije itd." ma bio je pun kamion. Na kraju su bili i krovopokrivački radovi, s limom obloženim s filcom, protiv kondenzacije. Cijena krovopokrivačkih radova je bila tih spomenutih 90 kuna po kvadratu. Ove cijene danas su sve poletjele u nebo, srečom pa smo mi (ja i supruga) sve to financirali prošle godine, sada bi bilo papreno.

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Poslije ručka sam na dvorištu nastojao potaknuti psa na malo aktivnosti. Malo me pogledao ispod oka i okrenuo se s jednoga boka na drugi bok, kao da mi je rekao, pa daj dosadan si, kaj ne vidiš da odmaram i da mi se nikaj neda :hahah:, moj najljeniji pesek, ne samo u državi nego i u bližem svemiru.
Da mu dam mira produžih dalje i gledam krušku i jabuku, koje su nekako preživjele snijeg i mraz na pupovima ovog prolječa. Lijepe su ove dvije, ostale nam voćke - na žalost nisu:
IMG_20210822_133956.jpg
IMG_20210822_133935.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,790
Malo od jučerašnjeg natjecanja

Evo kolega @jlukaci7
Popravak tvog posta po tvojoj želji ;)