• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
🙂
"Ah vidim ja tebe ni moči podučiti" na Martinje delaš bedastoče od jela 🙃.
Ja ti na primjer budem danas za večeru mojoj dragoj (ona danas radi dnevnu šihtu 12 sati - pa sam doma sad ja gazda) i sebi složio sekeli gulaš s krumpirom... A krumpir bude onak' po starinski. Prvo ga budem cijeloga skuhal, onda kuhanog i ohlađenog ogulio, pa stavio na tavicu i na ulju malo prepekao (neki bi rekli kalapajsani krumpir 🙃😏). Takav mi bude prilog uz sekeli, a oko njega se i malo dvoumim staviti samo jednu ili dvije vrste mesa, možda ipak stavim dvije - junetinu i svinjetinu, več imam spremno. Naravno i kiselo, narezano varaždinsko zelje budem dinstal.
E pa Kupljenec ti sad iza toga drmni Coca Colu a ja bum kupicu mladoga vina, u čast naših Martina i Martina (u hebemu pa kak napisati da su prvi muškoga roda, a druge spomenute ženskoga roda - imam problem iz jezikoslovlja 😂🙃, valjda budem našao rješenje do večere 😂).
Kupljenec danas je Martinje, poštuj stare regule i šege, naj pozabiti na naše brege...
Danas treba uživati i čestitati onima koji slave 😏

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Došla sam se hvaliti.
Izvadila sam prvi puta kiselo zelje iz bačve, i ima fenomenalnu aromu.
Na dvadeset kila zelja sam potrošila jedno sedamdeset deka soli, možda malo manje, dvije velike paprike, pol vrečice klinčeka, vrečicu papra u zrnu i puno, puno lovorovog lista kojega sam otrgala sa jedne grančice jedno 30 cm velike i razgranate, i posušila listove jesenas, Potrošila sam dvije trećine.

Mmmmmmm, ovakvo zelje još nisam jela, druge godine bum opet kiselila. Možda mi padne na pamet kupiti još 20 kila pa još jednu turu. :)
Sad bu muž v nesvest pal dok ga bude kušal. :)

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Bah, dečkovi, moj muž je već postal otporan na kapućino i nikakvi mišomori ga više ne mogu vmišomoriti. :)

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Znate kako se kaže:
"Tko se hvali, sam se kvari, tko se tuži, sam se ruži."
Znaš kako je rekla Fata djeci dok su je pitala hoće li sama očistiti zaštopani sudoper ili će pričekati Hasu - da sam čekala na vašega oca niti vas ne bih imala..... ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Bah, dečkovi, moj muž je već postal otporan na kapućino i nikakvi mišomori ga više ne mogu vmišomoriti. :)
Kad tebi nije uspjelo .... 🤭
Ja sam ga htel pomladiti sa dodatkom mog sastojka ;)

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Kad tebi nije uspjelo .... 🤭
Ja sam ga htel pomladiti sa dodatkom mog sastojka ;)
Daj, daj, ti si pravi kvaritelj planova.
Ti si ga s pečenim odojkom i ostlim delicijama kojima si nas nahranil dok smo bili kod tebe cijepil na sto godina života.
A s kim si bil prvo prijatelj, s njim ili sa mnom, prijatelju neprijateljski. Za koga moraš gledati, a? :)

Baš te svemu moram učiti brejkeru, a?. ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Pa sa tobom, ali s njim sam se ljepše razgovaral i on mi je legel bolje nego ti.
Ja nikad ne lažem, a ti ako hočeš ljuti se na mene, nebuš jedina ...
Sve ja vas volem jednako ;)

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Usput, danas sa prekopala i čupala divlju kupinu na briješčiću iznad ribnjaka. Lopatom sam je kolko sam mogla, ali je dublje korjenje ostalo unutra.
Tri puta sam je totalcem ove godine špricala ali me je pobijedila, to se toliko razraslo da je podušila većinu ukrasnog bilja koje je bilo posađeno. nešto sam i sama potamanila dok mi se omaklo dok sam ju špricala....uglavnom - doživjela sam neuspjeh totalcem, problem je ostao i dalje.

Ima li netko prijedlog čime da nastupim sljedeće godine dok opet počne nicati, a hoće sto posto, to korjenje što je ostalo na 30 - 40 cm dubine bu propikalo ko gljive poslije kiše. Totalac dakle ne bude ništ napravil - prokušano.
Čitala sam danas da 2,4 D uspješno suzbija divlju kupinu, ima li tko iskustva, da probam?, ima li nade da ju utamanim?
Moram preko zime oko jezerca napraviti stazu, popločati ju, napraviti suhozidić ispred brežuljka, a onda bude opet kupina virila sa svih strana.
Šta da radim da ju utamanim u živac, da je pobijedim za vijeke vijekova Amen?

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Pa sa tobom, ali s njim sam se ljepše razgovaral i on mi je legel bolje nego ti.
Ja nikad ne lažem, a ti ako hočeš ljuti se na mene, nebuš jedina ...
Sve ja vas volem jednako ;)
E pa sad ti budem lijepo skuhala kapućino u manjoj šalici.
Znaš li da iskrenost nije baš uvijek na cijeni?
Ti je ovo trebalo? :hahah:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ti si ga s pečenim odojkom i ostlim delicijama kojima si nas nahranil dok smo bili kod tebe cijepil na sto godina života.
Zaboravih napisati, a onaj tvoj umak koji si skemijala od koječega s kojim si nas počastila mi več na uha ide van.
A tek kalamper ......

E pa sad ti budem lijepo skuhala kapućino u manjoj šalici.
Znaš li da iskrenost nije baš uvijek na cijeni?
Ti je ovo trebalo? :hahah:
Ako bu manja šolja ja bum prije pobegel.
Kaj sad veliš ;)🤭🤭

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Zaboravih napisati, a onaj tvoj umak koji si skemijala od koječega s kojim si nas počastila mi več na uha ide van.
A tek kalamper ......

Ako bu manja šolja ja bum prije pobegel.
Kaj sad veliš ;)🤭🤭
Ti si kak maček sa devet života - uvijek se dočekaš na noge. :)
Kaj buš pobegel, nemreš ti nikam dok ja u pol liternoj šalici skuham kapućino, to se jedno vrijeme mora cmrljiti da se popije, a ne buš si dozvolil da ispadneš nepristojan gost valjda i ostaviš pol šalice. :)

Kaj ja morem ako ti se gospođi supruzi dopala moja receptura, šuti i jedi. Makar ti i na uha izlazilo već.
Ih muhač, moj ti je pire planetarno poznat, a tek dok se za drage ljude radi.......:)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh