• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Gledam neke trktore u Si, pa si mislim koliko je kompleksno to za uvest u HR i što sve treba imati od papira?

Jel ima netko iskustvo s tim i kako to ide.

Odem pogledat i odaberem i što se onda mora napisati sve....ugovor, odjava prometne i što još.
Da li ide neki porez i carina na cijenu koja je prikazana u ugovoru?
Da li trebam i neki posebni račun od prodavatelja ako je agencija ili ako je privatna osoba?

Što ovdje treba za registrirati osim odjevljene prometne i ugovora?
hvala.
Prvo provjeri na tehničkom jel se taj model može kod na homologirati. Za to je najbolje imati podatke o traktoru: marka, model, godina proizvodnje i broj šasije.
Ako je sve u redu, s privatnom osobom sklapaš pogodbu (ugovor) i ovjerite ga, a od firme dobivaš račun.
Traktor se u Slo odjavljuje i dobivaš poništenu (odjavljenu) prometnu.
Kod nas plaćaš homologaciju, osiiguranje i registraciju. Nema carine, niti poreza.
Tak je bilo prije 8 godina i vjerujem da se nije nekaj promijenilo. U svakom slučaju, kad buš na tehnički došel s podacima, dobil buš sve potrebne podatke za realizaciju kupnje i registracije kod nas.

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Prvo provjeri na tehničkom jel se taj model može kod na homologirati. Za to je najbolje imati podatke o traktoru: marka, model, godina proizvodnje i broj šasije.
Ako je sve u redu, s privatnom osobom sklapaš pogodbu (ugovor) i ovjerite ga, a od firme dobivaš račun.
Traktor se u Slo odjavljuje i dobivaš poništenu (odjavljenu) prometnu.
Kod nas plaćaš homologaciju, osiiguranje i registraciju. Nema carine, niti poreza.
Tak je bilo prije 8 godina i vjerujem da se nije nekaj promijenilo. U svakom slučaju, kad buš na tehnički došel s podacima, dobil buš sve potrebne podatke za realizaciju kupnje i registracije kod nas.
Hvala veliko...znači podaci, provjera a onda ogled....a prije toga PRC test...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
nije kazna 1000 kuna, nego runda s plavcima u prvoj birtiji...
dok se runda popije, blato se fino ugazi i kao da ga nema... ;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
IMG_20220208_133330.jpg
Veljača prevrtača, a sunce sija lijep je dan, nestvarno sunčano i toplo.
IMG_20220208_113652.jpg
Samo kap veselja tražim 🎶
IMG_20220208_121502.jpg
Neka se drugi raduju 🎶
Nije meni nego mojem prijatelju. On samo veli ja to ne znam 🙃. Neka mu, zlatan je čovjek, vrijedan je svakog mojeg truda 👌.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
I mene to privlači, ali uvjeravam se da je još pre rano za rezati voćke. Nemam ja stotine, nekih desetak doma, još toliko kod oca, budem stigao. Ali da me želja vuče, istina.
Prije budem riješio gorice onda voćke.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Ja imam 7 komada sljiva , 4-5 godina stare. Sta mislite kad bi bilo pogodno da ih sredim tj. krošnje da skratim-izrežem ,dosta su se rasirile.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Odavno.....
Ja sam pred već pred 8 godina u specifikaciji računa tarife imal 10 kn za radijsku frekvenciju. Jer mobitel ima mogućnost slušanja radija, i moraš plaćati, slušal, ne slušal

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
U tih godina se klima promjenila. Prije cca mjesec dana sam porezal orahe. Kako sam odrezao granu tako je počela teči voda na mjestu reza što znači da voćka nije mirovala ni u siječnju.

Posljednje uređivanje:

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
@mtd001 pretpostavljam da šljiva nije bila špricana pa nebi bilo loše da si zdravije komade ostaviš za meso dimiti. Daje dobar šmek i boju... Dodajem je grabu ili bukvi kojom dimim.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh