Prvo provjeri na tehničkom jel se taj model može kod na homologirati. Za to je najbolje imati podatke o traktoru: marka, model, godina proizvodnje i broj šasije.Gledam neke trktore u Si, pa si mislim koliko je kompleksno to za uvest u HR i što sve treba imati od papira?
Jel ima netko iskustvo s tim i kako to ide.
Odem pogledat i odaberem i što se onda mora napisati sve....ugovor, odjava prometne i što još.
Da li ide neki porez i carina na cijenu koja je prikazana u ugovoru?
Da li trebam i neki posebni račun od prodavatelja ako je agencija ili ako je privatna osoba?
Što ovdje treba za registrirati osim odjevljene prometne i ugovora?
hvala.
Hvala veliko...znači podaci, provjera a onda ogled....a prije toga PRC test...Prvo provjeri na tehničkom jel se taj model može kod na homologirati. Za to je najbolje imati podatke o traktoru: marka, model, godina proizvodnje i broj šasije.
Ako je sve u redu, s privatnom osobom sklapaš pogodbu (ugovor) i ovjerite ga, a od firme dobivaš račun.
Traktor se u Slo odjavljuje i dobivaš poništenu (odjavljenu) prometnu.
Kod nas plaćaš homologaciju, osiiguranje i registraciju. Nema carine, niti poreza.
Tak je bilo prije 8 godina i vjerujem da se nije nekaj promijenilo. U svakom slučaju, kad buš na tehnički došel s podacima, dobil buš sve potrebne podatke za realizaciju kupnje i registracije kod nas.
Imam i ja spravu koja bi mogla dječji zaraditi pa mi ga niko neda bez potvrde da sam ju upotrebilmobitel ima mogućnost slušanja radija,