• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,768
Rekel sam zeni da bas i nije to tak pametno bilo...sad imam 115kg...a od kak ju pocel raditi vec 10-ak puta nekaj slagali...bum ubrzo dosel na 120 130kg...🤣🤣🤣..peka pizza kotlovina jeger na boti...stalno nekaj slazemo ..

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,768
A moram.probati gravce na tavce ispod peke.... volim to u pecnici pa bi moglo dobro ispasti i ispod peke...sad jos ima friskog povrca vani...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,768
Ja samo sa povrcem...bez speka...ili mesa...volim eventualno onako sa zlicom napravit malu udubinu i staviti jaja unutra...malo za promjenu bez mesa...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,768
ekipa imam jedno pitanje...ne znam u koju temu da stavim...jel netko selio drveni kukuružnjak? kak to odraditi? dosta je veliki...dobim ga jeftino, samo da se uzme, ali nznm kako seliti. kamion s kranom? labudica? ili nešto drugo?

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,768
drveni...sve letve skinuti...sve natrag zabijati...jako puno posla...mislio to nekako u komadu odraditi...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Želim znati jer to zaista ne znam. Više sam puta u društvu pokretao pitanje, kao i u poljoapotekama agronomima: kako zapravo lisne uši u trenu dođu na mlade tek izrasle listove u 8. mjesecu? Slabo su kažu pokretne, ako ih donosi vjetar - odakle ih donosi i kako ih sve posloži točno ispod tih par mladih listova? Prije samo par dana, gospođa agronom me uvjeravala da ih mravi ne donose i ne instaliraju, nego samo koloniziraju njihovu mednu rosu. U redu vjerujem i njoj, ali još nisam skužio kako lisne uši za samo dan ili dva okupiraju sve te mlade listove, stare taman dan ili dva. Upravo sam čitao izlegu se iz jaja, pa kojih jaja kad ni tih mladih listova prije 2 dana nije bilo? Kako su "slabo pokretne uši" dotrčale i smjestile se na sve te mlade netom izrasle listove??? Nisam to još uspio dokučiti. Svaka informacija me bude razveselila, lisne su me uši i ove godine - izludile. 😖😥😖😥

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kod nas napokon pada kiša.
Vidim da se kolega forumaš @Viduka OPG i dalje bori protiv suše, želim mu da uspije.

U našem malom Gradu je ovo aktualno:

Ali,
Danas me supruga, pozivom "s posla, informirala" da mi ne budemo do prvoga rujna išli "špancirati" nego imali budemo doma, privatni "korona parti", :unsure: :cry:, po zakonu "velikih brojeva", sad ni ona ne kuži da li joj nešto smrdi, ili miriši... Ma nikaj, vudri brigu na veselje 🎶🎶🎶

Trube baš obožavam (y) 👌

PS
Žal mi je kaj se prije par vur, svega toga prestrašil, jedan meni dragi gospodin, naš forumaš, "u prolazu", dok sam mu po istini povedal da bumo mi sad doma imali korona parti, pa mi nije denes došel na kavu - onak vu prolazu ... Šteta... Baš mi je žal kaj je tak zišlo... :cry:

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Kako su "slabo pokretne uši" dotrčale i smjestile se na sve te mlade netom izrasle listove???

Evo neki info koji sam uspio naći..
Obzirom na vrstu biljke domaćina, lisne uši mogu biti monoecijske i heterecijske. Monoecijske ne mijenjaju biljku domaćina tijekom sezone, a heterecijske se sele sa zimskog na ljetnog domaćina. Holocikličke vrste prezime u obliku zimskog jaja na zimskom domaćinu ili na vratu korijena biljke na kojoj se razvijaju tijekom godine. Iz zimskog jaja u proljeće izlazi uš osnivačica i daje prve kolonije beskrilnih uši. Nakon nekoliko beskrilnih, javlja se krilata generacija koja sad može seliti na druge, ljetne domaćine.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Hvala ti, sve takve članke sam ja več pročitao.
Jabuke su mi bile tjednima bez ijedne uši i izraslo je sad u kolovozu par mladih, friških, zelenih listova, drugi su dan ispod puni uši. Pa otkud vragu su odmah tu?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Idući put javi koji dan prije kad planiraš u moj kraj. ;)
Bilo bi mi drago da se fizički upoznamo i malo popričamo. :love::ppozdrav:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh