• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Izvještaj o puharama - samo tri komada i jedna nejestiva zbog starosti i tri pečurke .
Ma protjerao me avion, već par tjedana nisu letjeli avioni - to znam jer redovito lete iznad moga dvorišta i kuće, a sada dok sam ja išla brati gobe jedan je stalno drmusal po i iznad piste, valjda je vježbao uzlet i spuštanje. Dojadil mi je dok je četvrti puta preletio pistu iznad mene pa sam otišla, valjda sam i ja dojadila njemu, ali sam si mislila, ko te šljivi i tebe i sve vas, koristite moju livadu od 1000 čhv besplatno kao dio piste a platili mi ju niste već deset godina pa me sada nadljeći kolko hoćeš. Ali pametniji popušta pa sam se makla, ne zbog toga što sam pametna nego zato jer je pred četerdesetak godina jedan mještanin tako poginuo - podvozil ga je avion na pisti, dok je, sad, dal poljetal ili sljetal, više se ne sjećam.
Onda sam otišla brati šipak jer me već godinama vuče da skuham pekmez od šipka pa sam za probu nabrala jedno dvije kile i pogledala na videozapisu kako se to radi, pekmez od šipka, ali mi se viđeno nije dopalo koje su to procedure. A i veli taj koji je demonstrirao uru i nešto vremena kako se to radi, i pokazao da na šest i pol kila cijelih plodova od kojih valjda četiri petine otpadne na koštice treba staviti tri kile šećera, i meni je tu odmah bio šlus. Ja niti u jedan pekmez - osim malo u marelicu ove godine jer nije bila baš zrela - ne stavljam niti grama šećera. Tako da ja budem nabrala još šipka tako da budem imala deset kila, a onda budem ja to po svome, napamet i bez šećera, ili sa veoma malo ako baš bude trebalo.
Jučer sam napravila bijele čurke od dvije kile prosene kaše - kak su fine.....u utorak imam naručeno tri litre krvi - bude mi tri litre krvi dosta za dvije kile hajdinske kaše? - i budem napravila i krvavice, a onda slijedi pet kila kobasa u i opet internoj (mojoj) izvedbi.
Napravila sam ovih dana petnaestak paketa krumpirovih knedli i ubacila u ledenicu, pet paketa tjestenine od slanih palačinki, mladi grah, mahune, brokule već od prije u ledenici čekaju, ukuhan paradajz, paprike, krastavci, cikla, ajvar, pekmezi od kupine, breskve, marelice, kruške, još budem od japanske jabuke dok dozriju, turske tikve za peći dvadesetak su pobrane, petnaestak još rastu, batate ćemo ovih dana iskopati - kako izgleda stotinjak kila, krumpiri su u podrumu, ima još i za vaditi, tko bude to sve pojel da mi je znati.....
I, zima može početi. :)
Ako sutra ne dođe familija iz Zg. - zet je nešto bolešnjikav, veli, budem iskopala preostale krumpire.
 

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Odmara ,ne zna sta ce od sebe 😁 al dobro jos je mlad , otac kupio.
View attachment 53403
Koji slatkič! :)
Nemoj ga tako, nabavi mu dekicu, dolaze hladniji dani.
Moja Nina je ljeti uvijek spavala na golome jer joj je godilo hladnije, ali čim su počeli hladniji dani obavezno je ljegala na svoju deku. I na svome kauču u kući je obavezno morala biti deka, ne bi se popela ako je slučajno pala na pod prije nego smo je stavili opet, dapače, ako bi se samo malo nakrivila, i to je trebalo poravnati - čekala je tako dugo dok nismo složili, ako nismo odmah, upitno i prejekorno nas je gledala.
Uživaj sa svojom životinjicom i imaj uvijek na umu da životinja ima sve emocije kao i čovjek.
Budeš li radio i komunicirao sa ovim psićem od početka, bez grubosti i zapovjedničkog odnosa, iznenaditi ćeš se koliko pas razumije, razmišlja i planira svoje postupke. O vjernosti i ljubavi koju ćeš dobiti ne treba niti naglašavati.
 

zoran89

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,051
Da. Crne trube.

Meni finije od varganja za umake, rižota i variva...
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh