• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Ja sam danas prvo bio čestitar našim Stjepanima...

Ulovio sam se ovako "blagdanski neaktivan" u nekakvoj analizi i razmišljanju, o jednoj "pojavi" na ovom forumu, rado bi da to mogu razumijeti, ali za sad ne razumijem.

Radi se o pojedinim "temama i pitanjima" koje pojedini forumaši pokrenu. Dogodi se da im nakon toga mi ostali damo koje kakve sugestije, savjete, prijedloge, a onda oni, iz meni nepoznatih i neshvatljivih razloga "jednostavno nestanu".
Ne ostaje iza njih nikakav trag, nikakva povratna informacija, ostaje slutnja da smo svi bili u pravu, ili da nitko nije bio u pravu.
Mišljenja sam da bi za kvalitetu i svrhu foruma bilo puno bolje dati i povratnu informaciju, nešto kao: ti si @plus promašio temu, dao si mi totalno beskorisni prijedlog i savjet, ispravan je savjet bio od forumaša "tog i tog".
Jasno mi je da je ovo "javni, a virtualni prostor" i da se svako od nas tu ponaša kako želi, zna i umije. Ali kada smo več iz nekih naših razloga tu, zar zaista ne bi bilo puno bolje i saznati što se postiglo, zajedničkim djelovanjem u nastojanju otklanjanja nekakvog problema, ili traženja točnih odgovora na nečija pitanja??? Možda bi takvim pristupom, davanjem povratnih informacija, ovaj forum postao još kvalitetniji i korisniji. Ja sam uvjeren da bi.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,437
Ulovio sam se ovako "blagdanski neaktivan" u nekakvoj analizi i razmišljanju, o jednoj "pojavi" na ovom forumu, rado bi da to mogu razumijeti, ali za sad ne razumijem.

Radi se o pojedinim "temama i pitanjima" koje pojedini forumaši pokrenu. Dogodi se da im nakon toga mi ostali damo koje kakve sugestije, savjete, prijedloge, a onda oni, iz meni nepoznatih i neshvatljivih razloga "jednostavno nestanu".
Ne ostaje iza njih nikakav trag, nikakva povratna informacija, ostaje slutnja da smo svi bili u pravu, ili da nitko nije bio u pravu.
Mišljenja sam da bi za kvalitetu i svrhu foruma bilo puno bolje dati i povratnu informaciju, nešto kao: ti si @plus promašio temu, dao si mi totalno beskorisni prijedlog i savjet, ispravan je savjet bio od forumaša "tog i tog".
Jasno mi je da je ovo "javni, a virtualni prostor" i da se svako od nas tu ponaša kako želi, zna i umije. Ali kada smo več iz nekih naših razloga tu, zar zaista ne bi bilo puno bolje i saznati što se postiglo, zajedničkim djelovanjem u nastojanju otklanjanja nekakvog problema, ili traženja točnih odgovora na nečija pitanja??? Možda bi takvim pristupom, davanjem povratnih informacija, ovaj forum postao još kvalitetniji i korisniji. Ja sam uvjeren da bi.
Ja sam nekak misljenja(a tak mi se i samom dešava jer nemam vremena bas sjediti za kompom preko dana, a u večer sam često zrel za pokriti se poplunom i reć laku noć svijetu), da ljudi potraže tu savjet, možda ili ne riješe problem pa se jednostavno "zaboravi" na forum jer nije u smislu aplikacije za mobitel(a najčešće danas se surfa forumom putem mobitela) pa jednostavno ne dođe obavijest ili nakon postavljenog pitanja zaborave pogledat za odgovor....
To je neko moje mišljenje, meni je konkretno nekak bezveze davat povratnu informaciju bez neke fotke i sl. da se vidi kako se radilo i što jer mi post bude nekako "suh", a što zbog masnih ruku ili žurbe fotkanje bude uskraćeno.

@Kapetan_broda_Kupljenec baš mi se sviđa, točno ak će moji nabavljat drugog psa taj će bit u užem izbornom krugu :)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Blagdansko je ozračje oko mene u zraku, jedino su se prije Božića na sve strane pekli nebrojeni kolači i radili usisavači, baš kao da je pred vratima sanitarna inspekcija, a ne malo djetešce koje se tek narodilo.
Preživjeli smo suviše jela i pića, Štefanje... Plaćeni su svi računi / režije.
Mi smo ove godine, danas, prvi na redu za blagoslov kuća. Primili smo letak u kojem piše da župnik prvo ide po parnoj strani ulice, od kućnog broja 2 do zadnjeg parnoga, a onda natrag drugom stranom ulice od največeg neparnog kućnog broja do broja 1. Sve da ne moraju non stop prelaziti preko naše dosta prometne ulice.
Iako sam ja prije Badnjaka očistio naše dvorište do zadnjeg lista, bilo je vjetra i sve je ponovo puno otpalog lišća (od naših "zimzelenih jabuka").
Ja sam lijena osoba. Uzeo sam zubače/grablje i malo grupirao sav taj nered uzduž i poprijeko dvorišta. A onda sam natočio malo benzina u svoju "zelenu kosilicu" s košarom i nožem za malčiranje i kresnuo ju. Naravno, supruga me odmah špotala ko vraga, a drži u ruci usisavača 🙃🤣😜. I tak ja šetam kosilicu dvorištem i skupljam i meljem lišće. Dođem blizu ograde uz cestu i vidim jedna se susjeda žustro raspravlja sa župnikom, zašto ne želi priječi cestu i da ide k njima. Vidim več ga čeka i druga s moje / krive strane. Odmahne župnik i ide dalje prema najavljenom rasporedu. Dok je naišao nasuprot mene ugasio sam kosilicu i doviknuo mu: čistim snijeg da poslije možete do nas. Rekao je kratko: vidim??? Nadovezao sam se, lijen sam pa usisavam i meljem lišće, nasmijao se i visoko je podigao palac odobravanja u zrak.

Nisam si baš zamastio, niti zaprljao previše ruke, ne radim ništa, plandujem i širim ozračje niškoristi... I da od dosade malo previše tipkam po mobitelu 🙃

Prije kračenja dosade novo otpalo lišće posvuda:
IMG_20221227_110656.jpg
Sad
IMG_20221227_114300.jpg

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Tak dvorišče mora izgraditi ✌️👍🎄
Svaka ti čast na trudu.
Popa samo zanima kolko kuna buš mu dal, a ne kaj si ti očistili snjeg da on more dojti.
On bi mogel da je i metar snjega.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Kolega @plus, svaka čast.
I ja budem moral pokositi dvorište, jer pri nama bu išel u četvrtak (i ja z njim, po našem selu). Na žalost, moja nema košaru, pa bu listje trebalo skupljati metlom i vilama.

Danas smo se malo igrali krovopokrivača...
20221227_142430.jpg
Fala Sv. Ivanu kaj nam je podaril lijepo vrijeme.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Kolega @plus, svaka čast.
I ja budem moral pokositi dvorište, jer pri nama bu išel u četvrtak (i ja z njim, po našem selu). Na žalost, moja nema košaru, pa bu listje trebalo skupljati metlom i vilama.

View attachment 55855
Fala Sv. Ivanu kaj nam je podaril lijepo vrijeme.
Ma kakve su ti to "crne ploče" i još takvog "neobičnog formata". Ak' su ti toliko baš smetale na gruntu, mogao sam ti ih i ja zbrinuti kod mene.
Ma @ZJ svaka "Vama svima" čast u "tvojem malom mistu", koliko sam imao prilike biti informiran, definitivno ste među najboljima, ako ne i najbolji po tom pitanju u HR, pa cijeli ste si kraj elektrificirali na sunce - svaka čast 👌 ;) (y).

PS
Evo upravo smo ispratili našeg župnika i njegovu pratnju, naše ministrante.
Mogu samo reči da me ugodno iznenadio pitanjima oko našeg solarnog na kući.
Jednako tako je stigao pitati i za sve naše unuke.
Na kraju je kod odlaska rekao da radi zdravlja često prošeta pokraj našeg dvorišta i da prati i vidi što i kako radimo na njemu. Vrlo se pohvalno izrazio o našem cvijeću, te našem malom voćnjaku i travi.
Ja sam se našalio da sam lijen pa sam zato danas dvorište prošao s kosilicom a ne sa zubačama / grabljama, samo se nasmijao i konstatirao, ne bi ja to rekao - u ostalom pa vidi se kako to izgleda.
Što drugo, hvala mu za današnju kritiku.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Šteta kaj nisi prije motaže ploča opral crijep, navodno je to pod obavezno prije montaže.
Neznam, ali sam tak čul od kolege koji je jesenas ugrađival, a i kod suseda sam videl da su polevali.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Neznam, tak sam samo čul, navodno se neke kiseline razvijaju u dodiru sa vlagom.....
Odozdo je črep večinom suh i čist, mada ni to nebi bilo loše.
Buš neki drugi put

• Like
Reactions: ZJ
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja se danas na domjenku našel za kraj godine u firmi, mada nisam imal volju iti kad sam betežni, ali evo 5 šofera došlo po mene doma da moram it 🙂
Nemrem vjerovat koja ekipa, da treba i hkrali bi me🙂skupili se i kupili mi na poklon mobitel i vuru ručnu.
Stim kaj mi i gazda dal mobitel na poklon 🙂svi znaju kak ja tipkam pa brzo staklo sližem.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Samo jedna palata a toliki objekat.
Da to nije Purgica?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi