• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Danas malo sex partije. "Paravan" napravljen prije jedno 18 godina, nikako da ga sredim, bilo nabacano starog željeza, paleta, daske, ne znam šta sve ne jer imam blesavog cuku koji ne jebe živu silu, kida svoje zube i materijale, ali proći će kroz sve barikade kad je priša, a trenurno je u fazi tjeranja pa ima popi*ditis, ovaj "kartonski" dio je davno propao od kiše i trebalo je doslovno ništa da ga iskida, ali sad je počela griati palete i žvakat žicu pa je bilo vrijeme za obnovu, a usput ni meni više neće pirkat kad šarafim.

IMG_20230114_101811.jpg

Odabir spao na sve što imam kod kuće, boja za metal koja je najstarija bila, palete za donji dio, rustikal hrast boja koja se vidi na ovim tamnijim daskama, ali naravno prevnuo sam kanticu pa nisam puno ni opiturao, a sad nediljom ništa ne radi da uzmem drugu, pa sam zbog vremena i kipe koja dolazi ovako odradio, ofarbam kasnije jer ionako moram ova vrata još odraditi. Imam ove Gutte od 10mm na tavanu jedno 5 - 6 ploča, ostalo mi od jednog posla, a gazdi smetalo pa sam dobio za 50kn komad tako da je sad to malo bolje, ali sam prvo morao prevariti sve jer je konstruktor bio jako dobar varioc, pola varova držala samo šljaka. 😅🤣

IMG_20230114_102406.jpg
Gotov proizvod izgleda ovako.

IMG_20230115_160616.jpg

Napokon malo svijetla u mom životu🤣🤣🤣

I za kraj, malo veranja po krovu, hebem ti Paulowniu...

IMG-20230115-164135.jpg

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Danas spletom okolnosti i jednog poslica sam bio na jednoj pravoj farmi. Nijemac ,bavi se time dugo vremena , ima oko 90 grla stoke. Krave , telad i bikovi koji idu u meso u odredjenom periodu. Kakav sistem i koji je novac ulozen nevjerovatno , 5 traktora a prikljucnih vozila i masina joos dosta . Sistem za mlijeko , automatske muzilice i jos toga sto sam prvi puta vidio ,fasciniran sam. :)

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Danas spletom okolnosti i jednog poslica sam bio na jednoj pravoj farmi. Nijemac ,bavi se time dugo vremena , ima oko 90 grla stoke. Krave , telad i bikovi koji idu u meso u odredjenom periodu. Kakav sistem i koji je novac ulozen nevjerovatno , 5 traktora a prikljucnih vozila i masina joos dosta . Sistem za mlijeko , automatske muzilice i jos toga sto sam prvi puta vidio ,fasciniran sam. :)
A koja slikica

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Jutarnja tjelovježba obavljena

Prilozi

• IMG20230118113027.jpg
    IMG20230118113027.jpg
    88.7 KB · Pregleda: 71
  • IMG20230118110547.jpg
    IMG20230118110547.jpg
    34.6 KB · Pregleda: 70

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Danas imam u planu popraviti jednu staru pumpu.
Pumpa ona i sad, ali slabo, a imam jedan veliki kotač za napumpati.

Zanima me jel zna ko gde bi bilo kožica za kupiti.
To mi je jednostavnija opcija nego da idem doma izrezivati, lohati...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ovu sam kupio na auto sajmu u VŽ, na štandu s traktorskim dijelovima, prije puno vremena:
IMG_20230119_093742.jpg
IMG_20230119_093751.jpg
IMG_20230119_093836.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Hvala Plus, tak sam si i mislil da toga za kupiti više baš i nema.
Bum nekaj složil, kože imam samo neznam jel tak debela.
Moram sutra na nekom bageru gumu napumpati da se dovleče na "tvrdo" gde bu došla ekipa za zamjenu

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Hvala Plus, tak sam si i mislil da toga za kupiti više baš i nema.
Bum nekaj složil, kože imam samo neznam jel tak debela.
Moram sutra na nekom bageru gumu napumpati da se dovleče na "tvrdo" gde bu došla ekipa za zamjenu
Daj ne zafrkavaj se. Pumpanje gume od bagera, s ručnom pumpom, ne vjerujem ti ništa.
Ali evo forumaški prijedlog:
Nadrukaj kompresor, deni ga v bunker od auta, otpeljaj se do auto bagera i isprazni rezervoar zraka u gumu, jel more tak nekak?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Više ništa ne može popraviti ovaj moj dan.
Primio sam televofski poziv i najgoru moguću informaciju. Preminuo je od bolesti jedan od mojih najboljih prijatelja. Stao sam i još ne mogu u to povjerovati.
Za svega par mjeseci je "rak" uzeo tog čovjeka. Jednom se uspio izbaviti iz ralja "raka" turbo hitnim vađenjem jednog bubrega. Sada je samo naglo okopnila snaga i gromada od tog čovjeka, ostao sam bez najboljeg prijatelja ikad.
Bio je po zanimanju kovinotokar, radio u Njemačkoj u mladosti, vratio se doma, tu je još radio preko 30 godina, ne znam točno, nije ni bitno, tu je izgradio dom, stvorio predivnu obitelj, stekao bezbroj prijatelja i nadasve ogromno "narodno poštovanje" . Poznavao ga je cijeli naš kraj.

Znao je sve o meni, poštovao je sve moje karaktetistike kao osobe i kao majstora, stručnjaka. Mnogima je ukazao na činjenicu da i ja nešto znam od struke...

Puno, puno puta sam mu probao sugerirati, pa daj uspori malo, uvijek sam od njega dobio odgovor da mora mladima pomagati i pomagao je, vukao je u poslu kao strašna mala lokomotiva, uvijek pun novih ideja i realizacija.
Neka napokon sad nađe svoj mir, zaslužio je do zadnjeg atoma svoje snage i do zadnje iskre svojeg života.
Svejedno ne mogu vjerovati da ga od danas više nema 😥

Svega će bit, al prijatelja neće 😥

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Za početak moreš i ovu sa prstima jako razvuci stavi ispod širu podlošku i jako stegni,a rubove namaži uljem,Bude funcionirala kao nova ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Daj ne zafrkavaj se. Pumpanje gume od bagera, s ručnom pumpom, ne vjerujem ti ništa.
Ali evo forumaški prijedlog:
Nadrukaj kompresor, deni ga v bunker od auta, otpeljaj se do auto bagera i isprazni rezervoar zraka u gumu, jel more tak nekak?
Zakaj bi se zafrkaval?
Pala mi je ta ideja na pamet ali mišljenja sam da bu to dulje trajalo nego ručno pumpanje, Bager je u blatu do koljena, a i pristup nije puno bolji.
Nekad sam hidrofor ručnom pumpom pumpal pa bumo i ovo savladali....

Za početak moreš i ovu sa prstima jako razvuci stavi ispod širu podlošku i jako stegni,a rubove namaži uljem,Bude funcionirala kao nova ;)
(y) Tak sam i napravil, ostavil sam ju u ulju i sad druka ko velika

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh