Nisam večeras mislio ništa tipkati, uzmoran sam, prije manje od sat vremena smo došli doma iz ZG, ušli u kuću, a poslije koje kakvih cjelodnevnih aktivnosti.
Ovo od forumaša
@jocc me potaklo da ipak tipkam:
- Jutros me supruga zamolila da odemo ispred banke, a ja sam odlučio da ne budem plaćao parking, nego ju budem pričekao, dok obavi, na tuđem ulazu u dvorište. Gledam na sat bilo je 9:06 sati, neki dolaze s automobilima i ulaze u podzemnu garažu banke. Svako malo neki "kapne" tako, pa onda pratim dalje u 9:11 sati stižu još dvojica. Razmišljam OK, ali od koliko je tu radno vrijeme, jer to nije parking ispod banke za druge obične smrtnike?
- Naredna je aktivnost trebalo biti podizanje "potvrde" papira u gradskoj službi, supruga je predala zahtjev prošle srijede. Papir sadrži zaglavlje Grada, ima jednu izjavnu rečenicu i "potpis odgovorne osobe". Potrudio sam se u međuvremenu dva put telefonski pitati svojeg dugogodišnjeg poznanika "u kojoj je fazi taj naš predmet". Bio je prvo šokiran mojim iznenadnim i neočekivanim zahtjevom za informacijom i provjeru statusa", jer ja nikada nisam od njih tražio ništa, ama baš ništa, a mogao sam 1000 puta, no nisam nikad. Provjerio je i dao mi informaciju dobivenu od kolege, da je dokument od strane tog kolege napisan i da se nalazi na potpisu još od ponedjeljka. Laž, obična laž. Taj drugi poziv je tek "okinuo i potaknuo" tog nadležnog službenika i njegovog kolegu da napiše dokument i preda ga na ovjeru šefici. Jutros još nije bio potpisan, ali je dolazak supruge malo uznemirio "duhove" i zvali su nas iza 13 sati da je potpisan i da ga se može pruzeti. Neeee nije to lokacijska ili građevinska dozvola, ili otvaranje firme, to je njihova jedna izjavna rečenica da je naš predmet 100% u skladu s prostornim planom itd. Može li gore od ovoga, paaaaa valjda može, bolje da mi to ne rade jer i ovako me supruga nije pustila van iz auta da ja idem u potragu za potpisom i potpisnicom. OK prvo su nam servirali laž da se čeka potpis od ponedjeljka, ali je dokument kreiran jučer. Eto "bi ro kra te in" na djelu u VŽ.
- Iza toga smo imali malo ugodnije razdoblje dana, a onda sam primio odgovor da imaju u ZG "nastavak kultivator" za flaksericu. Nakon malog razmišljanja pala je odluka da odemo odmah u ZG i to kupimo, pa istovremeno posjetimo i sina, "snaha je baš pobjegla prije dva dana na službeni put" jaaaako daleko 🙃 , nju možemo vidjeti tek ako nam dođu na Uskrs.
I tako, u početku sam Vam opisao da ni mi u VŽ nismo bez "birokratein anomalija", nije zdravstvo ovaj put, a eto i odao se da i dalje namjeravam uzgajati svoju osobnu lijenost, za početak sam si danas u ZG kupio nastavak zvan motikan
🍾.