• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Skinul sam i majicu i povlekel se u sjenicu:
IMG_20230619_115902.jpg
Termometar sad pokazuje ovak:
IMG_20230619_115821.jpg
Dobro je kaj sam još za kakve takve hladovine, polubratiću zaservisiral anlasera, od nekakvoga Štajera, on traktore mijenja brže neg ja hlače...
Uspel sam i z minivašom oprati svoju ljubimicu, kosilicu. Nije mi se dalo ju čistiti u subotu, nakon 17000 prespavanih koračića. Gledal me danas polubratić, taman si je došel po anlasera i pita, pa kaj to delaš. Perem kosilicu z minivašem, vidiš kak je taj vrag tvrdokorno zakeljeni da ga prek 100 bara jedva skida. Veli on sebi v bradu, trebal bi i ja to doma napraviti.
Malo sam zalijal cvijeće i travu, supruga je povrtnjak. Onda je na red došla i armatura za krastavce u povrtnjaku izvan plastenika. Riješil sam i toga vraga. Pa zalijal i mladoga krumpera, polubratić mi je dal ideju, on je v jutro zalijeval svojih 6 redi dugih po 60 m, veli super mi je kak ga zalijevam, pa sam i ja spelal 2 šlaufa za to malo našega. Nek pije i on.
Ne znam kak pri Vama dugima, pri meni male jabuke curiju dol na travu, pa sam i to sve počistil i znosil "na kompostište", to se tak veli, ma na gnoj...
Mačke su se razvalile i spiju, pes se zavlekel vu hladovinu velikoga cvjetnoga grma, al bu supruga pak vesela dok vidi kak ga je povalil... Prešli su kraj nas i "trovači" su mi ostavili 2 škatule otrova protiv štakora (redovna deratizacija naselja).
Još malo skrivanja v hladovini terase, onda uz put v Lumini po poklone, pa v kontrolu v gorice, kak se vino hladi 🤗🙂, pa natočim jednu seljačku buteljku črnoga, za našeg dragog zeta i pred večer bude pri njima obiteljska benđika. Dva rođendana u jednom danu bumo proslavili, a onda naš jel ili pil, vražju mater ne buš pil na 30 u hladu.

I onda tu nešće spominje liješnjake. 🤔🤗😜🤓 Onak za razmišljanje, mi smo ih posadili pred nekih 15 - 16 let na 11000 kvadrata, sadnice mislim z BJ pa ne cvilimo, nit se štimamo radi toga, kak to, zakaj to? A jesmo bedasti... 🤔

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,260
I još pogotovo ak je za 3 eura..
Imam ja slično, za dignut auto čist dosta. Naravno da ne možeš na njoj ostavit teret preko noći, ali to joj nije ni namjena

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
I još pogotovo ak je za 3 eura..
Imam ja slično, za dignut auto čist dosta. Naravno da ne možeš na njoj ostavit teret preko noći, ali to joj nije ni namjena
Upravo tak, jednu točno takvu ja imam u autu i stalno se vozi samnom.
Garantiram da je bolja i sigurnija na neravnom terenu od orginalne

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Takvu dizalicu imam i ja , samo što ju je moj susjed savio malo. Mislim da je bila oko 150 kuna. Koristio sam ju i kad sam mjenjao neke stupove na šupama, ma svašta. Za te novce je dobra.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Samo ime joj govori da he to dizalica, a ne držalica...... Kad mjenjamo kotač na cesti znamo kaj trebamo prije dizanja napraviti, a kaj napravimo kad je auto na njoj.

Takvu dizalicu imam i ja , samo što ju je moj susjed savio malo. Mislim da je bila oko 150 kuna. Koristio sam ju i kad sam mjenjao neke stupove na šupama, ma svašta. Za te novce je dobra.
I ova moja je bila savinuta ali sam ju poravnal jer sam naravno sigurnjak zašarafil na tvrdo.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Na sigurnjak misliš na ventil na koji se spušta dizalica ili ima još neki ventil?
Ja svoju nisam mogao poravnati, jedino brusilica i aparat za zavarivanje mislim da joj mogu pomoči, hehe.Prednja desna strana joj je savijena.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Za neravni teren je svaka dizalica problem, ova je na kotačima i problemčić je kad potonu, ali je ipak na 4 kotača a kaj je najbitnije moreš ju turiti pod most, vilicu...a ne pod prag.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Na ne-betonskoj podlozi, ja uvijek postavim dasku ispod nje.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh