• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Staje za krave, tov junadi i dr.

A

agrarac

Guest
Re: staje za krave, junad i dr.

mario,a kako napreduje tvoja farma?valjda ste je već završili ili je još u gradnji?daj neke slike gradnje

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Useljenje bi trebalo biti za 1-2 tjedna, onda ću poslikat.

S

stočar mario

Guest

Mario oprosti kaj se nisam prije javio na tvoje pitanje ali evo odgovora.
Na postojeći objekat san nadogradio sa lijeve strane širine 5 metara i dužine 44 metra prostor za telenje, telad tj. junice do osjemenjivanja, 12 ležišta za osjemenjene junice te 17 ležišta za krave. poslikat ću sutra pa ću staviti slike.

Pitaš me za balirku, pa gle u TMR stavljam sijeno a za suhostaj i slamu najlakše mi je raditi sa malim kockastim balama ali nemam radne snage za pospremu istih. probao sam sa rolo balama i vidio problem npr. kada mi treba primjer 100 kg sijena onda je moram odmatati i čupati i nesviđa mi se to. Isto tako i sa slamom. A kada je velika kocka bala odrežeš špage i lakše odvojiš potrebnu količinu sijena. A ujedno je potrban i manji prostor za skladištenje i naravno za to mi netreba radne snage.

I pitao si za Jaguar. Odlična stvar sasjeće travu na nekih 5-6 cm i lako je nagaziš u silos. U jednom danu sam najviše posilirao 18 Ha lucerne. Samo sam naišao na problem u silosu kad iskipaš prikolicu nemožeš razgrnut travu sa ralicom, nego sam našao razmetač trave (grassilageverteiler) RECK na internetu te nazvao u njemačku i nakon samo nekoliko minuta zove me tip iz Slovenije koji prodaje njihove strojeve i sklapamo posao. Stroj je fantastičan. Više u silosu nemam nikoga samo fendt sa RECKO-m.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

stočar mario kaže:
Samo sam naišao na problem u silosu kad iskipaš prikolicu nemožeš razgrnut travu sa ralicom, nego sam našao razmetač trave (grassilageverteiler) RECK na internetu te nazvao u njemačku i nakon samo nekoliko minuta zove me tip iz Slovenije koji prodaje njihove strojeve i sklapamo posao. Stroj je fantastičan. Više u silosu nemam nikoga samo fendt sa RECKO-m.

mario ajd stavi sliku tog razmetača da ga vidimo :!: :!: :!: :!: baš me zanima , kod mene ima za to radne snage al najbolje je kad si sam radiš sve od početka do kraja.koliko te koštao stroj :?: pošto ideš u zaradu sa jaguarom kak to cjeniš :?:

Ä‘uka

Član
Tu od
2 Sij 2008
Poruka
94

Kod mene se kukuruzna silaža i sjenaža trava razgrće sa rotodrljačom vrlo efikasno i lagano samo treba još jedan traktor za gaženje uz stijenku silosa ako je rotodrljača šira od traktora a ako nema stijenki dovoljan je samo traktor sa rotodrljačom inače siliramo sa šesterorednim silokombajnom koji ima i adaptaciju za travu gdje je prijevoz najveći problem a razgrtanje i gaženje najmanji

S

stočar mario

Guest

bogec kaže:
stočar mario kaže:
Samo sam naišao na problem u silosu kad iskipaš prikolicu nemožeš razgrnut travu sa ralicom, nego sam našao razmetač trave (grassilageverteiler) RECK na internetu te nazvao u njemačku i nakon samo nekoliko minuta zove me tip iz Slovenije koji prodaje njihove strojeve i sklapamo posao. Stroj je fantastičan. Više u silosu nemam nikoga samo fendt sa RECKO-m.

mario ajd stavi sliku tog razmetača da ga vidimo :!: :!: :!: :!: baš me zanima , kod mene ima za to radne snage al najbolje je kad si sam radiš sve od početka do kraja.koliko te koštao stroj :?: pošto ideš u zaradu sa jaguarom kak to cjeniš :?:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Taj stroj košta u sloveniji oko 2700Eura i vrijedi te novce. Pitaš za cijenu siliranja a ona iznosi 1000 kn/ha naravno uvečano za PDV.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

stočar mario kaže:
Taj stroj košta u sloveniji oko 2700Eura i vrijedi te novce. Pitaš za cijenu siliranja a ona iznosi 1000 kn/ha naravno uvečano za PDV.

zgodan stroj, ako npr imaš sam zadnji kiper na prikolici el možeš onda raširit po cjeloj površini :?: to bi se isplatilo kupit.
cjena je i kod nas slična za siliranje :!: , morat ču prokrčit bolje šumu da možeš do mene doči

S

stočar mario

Guest

bogec kaže:
stočar mario kaže:

zgodan stroj, ako npr imaš sam zadnji kiper na prikolici el možeš onda raširit po cjeloj površini :?: to bi se isplatilo kupit.
cjena je i kod nas slična za siliranje :!: , morat ču prokrčit bolje šumu da možeš do mene doči

Sad sam stavio slike na siliranje 2007 tamo ćeš vidjeti kako punim prikolice i kipam samo na zadnju stranu. Ovaj sve razgura po cijeloj površini. Samo za njega mora biti veći silos jer ispod 15 metara dužine nema efekta. Taj moj stroj se kapči samo na prednju stranu traktora ali ima izvedba i za straga a i kombinacija.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Evo slika od moje nove farme
54 ležišta, WESTFALIA izmuzište 2X4 riblja kost
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
boks od kompjutorske hranilice(nije još u funkciji)
Obrisan neispravan link.
komande od skrejpera
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
DEMATRON 70 -mjerač mlijeka
Obrisan neispravan link.

R

ROKI

Guest

Mario krasna ti je farma. Samo naprijed.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276

MARIO , štala je fenomenalna, divota , sad če ti bit puno lakše za radit, sve ja na okupu, ima sunca , zraka.
vidim da su kravice našle gdje trebaju ležati, super laktofriz i izmuzište. a ti daješ dukatu mlijeko :?:
gledam slike i nigdje ne vidim MLADOG GAZDU :shock: :D :mrgreen:
e sad ti tvoji trebaju prepustit vođenje farme :D el te zovu sad u selu gazda MARIO :?:
ma divno samo tako :!: :!:

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Hvala. Da, dukatu dajem mlijeko.

Ja slikam.

T

Tonxy

Guest

mario,svaka ti cast!!
za ovo treba imati petlje. znam da je to jako velika investicija i puno je posla!!
prijatelj mi ima takvo nesto!! njegovo je izmuziste slično, isto je kruzno ali manje!!
samo naprijed,drzim ti fige!!
jos jednom svaka cast!
pozz

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Hvala.

Nisam reko da smo pojilice dali izraditi.
I na ove otvore na farmi čemo stavit mrežu.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

SVAKA ČAST! Jako mi je drago,samo tako treba...

A

agrarac

Guest

čestitam,prekrasna štala.napunili ste je vlastitim kravama ili ste dokupili junice?

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Opet hvala. Sad je trenutno u njoj 27 naših krava. Da napunimo do kraja kupit ćemo još junica.

B

branko

Guest

mario to je unimontova konstrukcija?

Č

Čugi

Guest

Sve čestitke Mario! Samo napred!

Najnoviji postovi

Na vrh