• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
Malo promišljanja, više onako utopijski....
Kada narod nebi bio masa, masa uhljebljenih, masa podređenih, ucijenjenih radnim mjestom, položajem, funkcijom.........
Pa kada narod nebi izašao na IZBORE.......
Pa kada bi poslije IZBORA bio izabran NITKO......
Tada bi stvari krenule nabolje........
Sve ovo shvatite kao promišljanje.....utopijsko, naravno....:)

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Gle. Nemoj se uvrijediti ali pričaš gluposti.

Već sada imamo stanje kakvo imamo jer narod NE IZLAZI na izbore.

Pogledaj malo uređene zemlje. Ljudi s ponosom izlaze na izbore i za pravo glasa se ginulo, a ne tako olako odbacivalo.

Bez svijesti o izlasku na izbore i bez svijesti da je narod taj koji mijenja vlast jednostavno nema napretka.

Ja se zalažem da se uvede kao u skandinavskim zemljama, Belgiji itd. Kazna za neizlazak na izbore.

Jer izlazak na izbore nije građansko pravo. Izlazak na izbore je građanska dužnost. A dužnost se izvršiti mora.

A što se drugog tiče. Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. Mi smo svoju zaslužili.

A da ne pričam o tome da su poslje izbora u birtiji svi pametni, a kad ih pitas nije nitko izašao na izbore. Izlaznost bude po 30%.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
Gle. Nemoj se uvrijediti ali pričaš gluposti.

Već sada imamo stanje kakvo imamo jer narod NE IZLAZI na izbore.

Pogledaj malo uređene zemlje. Ljudi s ponosom izlaze na izbore i za pravo glasa se ginulo, a ne tako olako odbacivalo.

Bez svijesti o izlasku na izbore i bez svijesti da je narod taj koji mijenja vlast jednostavno nema napretka.

Ja se zalažem da se uvede kao u skandinavskim zemljama, Belgiji itd. Kazna za neizlazak na izbore.

Jer izlazak na izbore nije građansko pravo. Izlazak na izbore je građanska dužnost. A dužnost se izvršiti mora.

A što se drugog tiče. Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. Mi smo svoju zaslužili.

A da ne pričam o tome da su poslje izbora u birtiji svi pametni, a kad ih pitas nije nitko izašao na izbore. Izlaznost bude po 30%.
Prijatelju, bez ljutnje....
I jedan stari filozof , čini mi se da je bio Seneka, govorio je protiv ropstva i bio zagovornik da se robovlasništvo ukine.....a on sam je bio robovlasnik i imao je robove....tako da.....
A i mi ljudi kao ljudi, kada se i dođe u nekakav mjesni odbor , pa se nešto treba napraviti, knjiga padne na jedno slovo, a ostali ti kao pojedincu uglavnom daju usmenu potporu i podršku.... a na kraju sve sam odrađuješ i u tome izgoriš.....
Takva je situacija uglavnom u 99% mjesnih odbora poslije IZBORA u selu.
A na nivou grada ili županije, prije izbora obećaju kule i gradove, obićno poslije izbora ne naprave ništa ili jako malo od onog obećanog uz najčešće zapošljavanje na ne ko uhljebničko mjesto tog njihovog pulena koji im je bio nosioc liste ......u 99% slučajeva...
Na nivou državnih izbora, e tu te čekam....stranke....pa j..... jebu nas već od 91, i raja nikako da skuži.....e sad tko tu priča gluposti .......ti poštovani prijatelju ili ja...... :)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Pa Grad Varaždin (vladajuči političari) želi dokazati da je napredan, pa su nedavno "ukinuli mjesne odbore", uz obrazloženje da su neaktivni i nisu im potrebni, tako nekako. Baš se pitam kako budu dobivali informacije o potrebama s terena.
I dalje smo grad u smradu bala smeća, a takvima su nas napravili redom svi od Čehoka na dalje i još se protive i podmeču klipove bilo kakvom nastojanju da se to zlo odstrani. Zlo učiniše izabrani 😖😵🤕 fuj od smradova... Lokalno, dalje ne bi razglabao...

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
Malo promišljanja, više onako utopijski....
Kada narod nebi bio masa, masa uhljebljenih, masa podređenih, ucijenjenih radnim mjestom, položajem, funkcijom.........
Pa kada narod nebi izašao na IZBORE.......
Pa kada bi poslije IZBORA bio izabran NITKO......
Tada bi stvari krenule nabolje........
Sve ovo shvatite kao promišljanje.....utopijsko, naravno....:)
I zašto kada je već situacija takva kakva je, mislim na političku, gospodarsku, ekonomsku, a takva je dijelom i zbog ovako "ustaljenog naćina održavanja i provedbe IZBORA" , ipak IZBORE okrenuti i ne ići kako bi rekli kao do sada od GLAVE prema guzici, već obrnuto............:)

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
Pa Grad Varaždin (vladajuči političari) želi dokazati da je napredan, pa su nedavno "ukinuli mjesne odbore", uz obrazloženje da su neaktivni i nisu im potrebni, tako nekako. Baš se pitam kako budu dobivali informacije o potrebama s terena.
I dalje smo grad u smradu bala smeća, a takvima su nas napravili redom svi od Čehoka na dalje i još se protive i podmeču klipove bilo kakvom nastojanju da se to zlo odstrani. Zlo učiniše izabrani 😖😵🤕 fuj od smradova... Lokalno, dalje ne bi razglabao...
A gledaj ako su MO nefunkcionalni a u većini slučajeva i jesu onda su kao takvi stvarno nepotrebni.....
A redar ili tko već iz grada vidi i sam da li je cesta loša, i sl. U principu onaj tko hoće raditi i napriviti nešto , napravit će prije ili kasnije, a onaj tko je došao samo da mu prođe mandat za svoju ličnu korist, imat će sto izlika kako nemože, neide, i sl.....

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
A ak ti ja velim da ne obilazi, ne gleda nitko nikaj kaj sad, ja to poznam dubinski.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
A onda neznam, to je to , ufuljao se na poziciju i čeka mirovinu....
Kako je rekao Konfučije:
Nije bitno koje je boje mačka, bitno je da lovi miševe.......
Jbg, izgleda da taj vaš Mačak neće lovit miševe....... :)

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Ja se sjetim 2014.godine kad se most nije mogel odlučiti s kim bi u vladu, pa se to otegnulo na 6 mjeseci da nemamo vladu. Makar nema veze s tim, al to je bil prvi rast hrvatskog gospodarstva nakon krize 2008.
Bilo je zgodno za usporediti da čim nemamo vladu, Hrvatskoj je krenulo bolje, samo od sebe

• Like
Reactions: ZJ

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@H&S nisu ti to nikakvi politički mački, nego je to narodno zlo. Tek dok vraga ljudi izaberu na funkciju onda pokaže rogove, užas jedan. Bolje da napustimo ovu problematiku...

• Like
Reactions: H&S

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
Ja se sjetim 2014.godine kad se most nije mogel odlučiti s kim bi u vladu, pa se to otegnulo na 6 mjeseci da nemamo vladu. Makar nema veze s tim, al to je bil prvi rast hrvatskog gospodarstva nakon krize 2008.
Bilo je zgodno za usporediti da čim nemamo vladu, Hrvatskoj je krenulo bolje, samo od sebe
Je li to bila ona Oreškovićeva vlada....

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Kad se već počelo utopijskim idejama, da s nadovežem:
Izlazak/neizlazak na izbore i više birača od stanovnika može riješiti mala promjena u zakonu:
"Izabran je onaj koji dobije xx% od ukupnog broja birača."
Sudski postuci bi se bitno skratili ako se odvjetnici ne bi mogli naplaćivati po izlasku na sud, nego po predmetu.
Vjerujem da bi samo te dvije "male" stvari znatno unaprijedile kvalitetu života u Lijepoj našoj. Nažalost utopija, svjestan sam toga.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Rekordna dividenda vlasnicima banka
Značit će to još bolje rezultate u ovoj godini od prošlogodišnjih, a onda će na osnovu tih rezultata vlasnici banaka dobiti još izdašnije dividende nego što je to bio slučaj u ovoj godini, koja je po tom pitanju bila rekordna. Dogodine će se isplaćivati dividenda iz ovogodišnje dobiti, koja je za prvih šest mjeseci bila veća čak 73 posto u odnosno na dobit iz istog razdoblja prošle godine.

U ovoj godini, na osnovu prošlogodišnje dobiti, vlasnici banka dobili su 621,2 milijuna eura dividende. Lani je dividenda iznosila 554,5 milijuna eura, pa su tako u dvije inflacijske godine, u kojima su građani gubili vrijednost svog novca, pa tako i onog na štednim računima, vlasnici banaka iz dobiti tih financijskih institucija dobili ukupno 1,175 milijarda eura.

Potvrđuje se da inflacija ne šteti bankama i da je povećanje kamata zbog "inflacije" teška pljačka koja se odvija pred našim očima, a mi ne trzamo.

Evo objave iz 2012. gdje sam to nagovjestio: Što se iza brda valja?

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
Jbg, kad je narod inertan........
Kao da igra uživo film: Selo gori a baba se češlja.........

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Možda griješim ali na ovom forumu @Nostradurus ne savjetuje nikakve protumjere, ne propisuje protu lijek, on samo konstatira da se bankari bogate na leđima nas HR siromaka i bedaka, kao da večina nas to ne znamo i ne osjećamo na vlastitoj grbači.
@Nostradurus uđi u politiku, postani mnistar financija ili predsjednik Vlade i spasi našu jadnu Državu, od ovoga "forumašenja" nema koristi za nikoga, to je beskorisni trla baba lan...

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Uvećane kamate na kredite će pogoditi i poljoprivrednike. Na vašem mjestu bi dobro razmislio što ću proizvoditi jer prema svemu sudeći slijedi kriza i besparica koja će mnoge odvesti u bankrot. Ovim povećanim kamatama banke povlače novčanu masu u svoju dobit i gospodarstvo ostaje bez tog novca te se mora očekivati smanjenje potrošnje.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh