Ja ću samo postaviti pitanje, a što je to 2 - 3 tisuće eura u džepu? To na datum 29.10.2023. Vrijedi isto kao i 2 - 3 tisuće kuna 29.10.2021.
Ja osobno, prije sa 200 - 300 kn u džepu sam se osjećao čisto okej, znam da imam dovoljno i ako nešto trebam kupiti i ako trebam zarundat i ako me pajkani zaustave za sitni prekršaj, na licu mjesta, imam dosta.
Danas, kad u šlajboku imam 100€ već kalkuliram šta i kako, kontam gdje mi je bankomat (ukinuto ih pun k pa i onaj u mom selu) i kad ću stići do njega, jer brzo se živi, para kurcu ne vrijedi, a ljudske vrijednosti su odavna sve samo ne to - vrijednosti.
Pa se postavlja pitanje, i taj podrapanko... Koliko danas njegov rad i podrapana trenerka vrijedi? Ionako će ta shabana žena i on uskoro kod interniste, pa na xy tableta, pripravaka i ostalih sranja, pa za koju godinicu doza gore i još koji bombonček, pa za godinu - dvije, malo jača doza uz dodatak pilula za lilule da živci "ostanu" u zboru i onda dobiješ ljude sjebane od života, farmacije i sebe samih, a za koji *****? Za par hiljadarki eura u džepu?!
Jednom rob novcu - uvijek rob novcu, a to se od ljudi traži. Ja isto, kao i svatko tko živi po životnom kodeksu u vremenu u kojem živimo - ovisim o novcu, ali mu ne robujem, nikada niti neću, barem se iskreno nadam.
Rekao bih ja, pošten - jeben, a i onaj drugi što jebe, bude jeben kad - tad pa svakome na volju.
Ostalog se ne bih doticao da ne odemo u prevelike dubioze, a zapitam se dali da i ovo uopće objavim...