• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Opet si rekao - ništa.
Ili si forumašima diskretno dao do znanja - da nemamo znanja, tako nekako.
Lp

Vaša polemika pokazuje zašto na forumima nema poznatijih "stručnjaka".

"Nitko ti ne može pomoći, ako si ne možeš sam pomoći",

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Vaša polemika pokazuje zašto na forumima nema poznatijih "stručnjaka".

"Nitko ti ne može pomoći, ako si ne možeš sam pomoći",
Hajde samo ti prodaj svoju stručnu maglu i filozofiju, ja ti nisam zaintetesirani kupac za to.
Budi zadovoljan što sam ti posvetio toliko svojeg vremena koliko sam ti tipkao, a i to je previše...

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Da, samo kaj sjever ima hi-tech, auto, strojograđevnu, elektro… industriju. Oni proizvode nekaj. A mi imamo kokošarenje + deda Dane sa 100 mil € na računu.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Jug su samo ljencine. I svi idemo linijom manjeg otpora. Svi bi se je...a da nam neude. Doveli smo mito i korupciju do savrsenstva. Ja ni sam neznam kog nisam u zivotu na bilo koji nacin udobrovoljil il podmitil. Drukcije neb znali zivt😁🤗

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
708
Imali smo i mi nekada industriju,ali...
Ako europa nastavi s "zelenim" planom, i oni će tako moći reći.
Lik je rekao istinu. Oni "izglasavaju" ono što im je rečeno da mora proći iako se ni sami s time ne slažu. To je ultimativna korupcija, možda i veća od ovoga što se kod nas radi. Činjenica je da Black Rock i Vanguard vode svijet i kreiraju ono što se događa. Od ratova do cijena žitarica i same hrane na ovome planetu. Dok se nama prodaje prividna demokracija.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@swizach
Reče čovjek da je to sitna korupcija ;)
I to je istina. Isto kak i činjenica da sjever iskorištava taj jug otimanjem radne snage, dobara..tak da tak i ostane

unrealnfs7

Novi član
Tu od
15 Lis 2023
Poruka
1
Jedna od glavnih prijetnji ruralnoj Hrvatskoj je smanjenje broja stanovnika. Mladi odlaze u potrazi za boljim prilikama, ostavljajući iza sebe prazna sela i obrazovne ustanove. To znači da mnoga ruralna područja ostaju bez mladih, radno sposobnih ljudi, što dovodi do smanjenja poljoprivredne aktivnosti. Mnoga ruralna područja pate od nedostatka infrastrukture, kao i nedostatka ulaganja u razvoj poljoprivrede. To usporava modernizaciju i poboljšanje konkurentnosti ruralnog sektora.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
VEĆE MIROVINE
-------------------------
Povećanje mirovina djeljenjem više novaca je pravljenje računa bez krčmara.

Glavno pitanje je zašto nema novaca za mirovine? Zašto nam se ljudi iseljavaju? Zašto nam pada natalitet?

Nešto je trulo u ekonomiji. Ne funkcionira. Gomilamo sve veće dugove. Firme propadaju. Država rasprodaje imovinu ...

I sad s tom trulom ekonomijom političke stranke nude veće mirovine. To je neozbiljno, zavaravajuće i sigurno nije održivo.

Na ovoj forumskoj temi sam već pisao zašto MIO fondovi ne mogu akumulirati keš i kapital za isplate mirovina. Uvjet za to je da privreda u koju ulažu ostvaruje profit u sumi. Ako nema profita u sumi, tada uspjeh jednih dolazi direktno od propasti drugih. I taj proces nema kraj. Ne mogu propasti loši i da preostali svi rade profit.

Na takvom neodrživom principu ekonomije akumulacija je slaba i MIO fondovi nemaju što akumulirati. I jedino rješenje je smanjivanje broja korisnika podizanjem godina za umirovljenje.

Još 2012. godine sam napisao da su MIO fondovi 2. i 3. stupa prevara i da neće dobro funkcionirati.

Posljednje uređivanje:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
𝐏𝐫𝐨𝐟. 𝐝𝐫. 𝐒𝐥𝐚𝐯𝐤𝐨 𝐊𝐮𝐥𝐢𝐜́: 𝐄𝐤𝐬𝐤𝐥𝐮𝐳𝐢𝐯𝐧𝐚 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐚 𝐦𝐨𝐜́ 𝐧𝐨𝐯𝐜𝐚 𝐤𝐚𝐨 𝐬𝐮𝐯𝐫𝐞𝐦𝐞𝐧𝐢 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐤 𝐫𝐨𝐛𝐨𝐯𝐥𝐚𝐬𝐧𝐢𝐬̌𝐭𝐯𝐚

Odličan intervju o pravom stanju ekonomije i upravljanja državom.

Intervju, Prof. dr. Slavko Kulić: Ekskluzivna politička moć novca kao suvremeni oblik robovlasništva

• Like
Reactions: ZJ

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
𝐏𝐫𝐨𝐟. 𝐝𝐫. 𝐒𝐥𝐚𝐯𝐤𝐨 𝐊𝐮𝐥𝐢𝐜́: 𝐄𝐤𝐬𝐤𝐥𝐮𝐳𝐢𝐯𝐧𝐚 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐚 𝐦𝐨𝐜́ 𝐧𝐨𝐯𝐜𝐚 𝐤𝐚𝐨 𝐬𝐮𝐯𝐫𝐞𝐦𝐞𝐧𝐢 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐤 𝐫𝐨𝐛𝐨𝐯𝐥𝐚𝐬𝐧𝐢𝐬̌𝐭𝐯𝐚

Odličan intervju o pravom stanju ekonomije i upravljanja državom.

Intervju, Prof. dr. Slavko Kulić: Ekskluzivna politička moć novca kao suvremeni oblik robovlasništva
Da li ti tu "ameriku otkrivaš" radi sebe ili nas?

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Dok je nama Plentina i http://www.HDZ.crim.org. ne treba nam nitko i ništa. Pogotovo ne neki nadr ekonomisti, jer u nas cvijeće cvjeta kao u pjesmi Brkova.

Ta neki dan je čo'ek dao anaMlizu šta je i kako to ON & Co. napraviJo/li u proteklih par godina, e sad što možda niste čuli od onih orangutana, primitivaca i ostalih gutača lake banane, to nije njegov problem, već naš jer ne vidimo boje koje nameće njegova prizma.

Aj uzdravlje, greje mi se fermentirano alkoholno piće iz samo 4 sastojka koja živit znače.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh