Viduka OPG
Iskusan lik
- Tu od
- 23 Velj 2019
- Poruka
- 3,489
50 nijansi sivevidiš, nije sve crno-bijelo, može biti i u sivoj zoni... 🤭
50 nijansi sivevidiš, nije sve crno-bijelo, može biti i u sivoj zoni... 🤭
Čini se da je to istina. Nisam poznavao to istraživanje, ali sam djelovanjem na više foruma došao do istog zaključka. Samo znanje nije ključni faktor za promjene u društvu. Potrebna je inteligencija. A onda je pitanje kako će se ta inteligencija iskoristiti? Za oportunizam ili za boljitak svih?Kurčić Krugerov efekt je primjenjiv na cijelu ovu temu kako već ranije rekoh. Ali zajebi mene, mene jebe i malik kurčić efekt pored ovog pametnog 🤣🤣🤣
Sama plandemija je bila test inteligencije. I taj test sam prošao. Bez cjepljenja i bez testiranja na koronu.Najviše su me u prošloj plandemiji razočarali ljudi sa visokim obrazovanjem i visokim IQ. Dokazali su da sa vrlo visokim IQ možeš biti jako velika budala. Tak da su po meni ti testovi smijurija
Prije si naveo da imaš svoj, tebi dovoljan posao, to je lijepo.Sama plandemija je bila test inteligencije. I taj test sam prošao. Bez cjepljenja i bez testiranja na koronu.
Platio sam neodlazak na testiranje na koronu s dodatnih 10 dana karantene. Ali moja obitelj nije stradala od korone. Pronašao sam na internetu jeftino rješenje protiv smrtnog ishoda i primjenio ga uspješno na sve u familiji. Tko je tražio, mogao je naći.Prije si naveo da imaš svoj, tebi dovoljan posao, to je lijepo.
Definitivno tvoj posao nije od tebe tražio da u vrijeme korone moraš putovati svijetom, pa pritom i poštivati određena društvena pravila. Moji su dečki morali radi poslovnih obaveza i dalje putovati, širom Evrope. Lako ti pričaš, kao i mnogi drugi, samo bi vi s takvim pristupom jako slabo i nikako prosperirali, u tuđim okolnostima. I rado bi znao kako bi vi tada ušli u avion i putovali, ili ušli u ogromnu firmu na drugom kraju Evrope, koja je definirala svoja pravila ponašanja, dakle i vi sa svojim stavovima, plandemija ovo, ono, znam da nikada to ne budemo saznali, jer vi niste došli u te situacije. Vi ste samo iz prikrajka i sigurnosti vlastitog doma, dolijevali benzin drugima na vatru i podhebavali, mudrijašenjem. Život i posao je neki put jako gruba igra.
Nisam sumnjal u tebe, vjeruj mi, ali bi ti drukčije pjevao u drukčijem zboru... Nemojmo dalje, važi?Kolega @plus,
nebi se složil s tobom. Sve je u životu stvar odabira. Nema tog društvenog pravila koje te može natjerati na nekaj kaj nećeš. Bilo je "guranja toga" i u drugim firmama (i u "mojoj"), po cijenu otkaza.
Rekel sam im na početku da to neću i da nek me ne pitaju više. I nisu me pitali i nikaj se nije dogodilo...
Imam krive naočale ali ne slažem se baš s tobom. Nije šire primjenjivo. 🤓Platio sam neodlazak na testiranje na koronu s dodatnih 10 dana karantene. Ali moja obitelj nije stradala od korone. Pronašao sam na internetu jeftino rješenje protiv smrtnog ishoda i primjenio ga uspješno na sve u familiji. Tko je tražio, mogao je naći.
Naravno, kao pojedinac bez kredita i dugova, jasno je da imam prednost pred drugim "uspješnim" pojedincima jer sam bio više nezavisan te sam se lakše mogao odlučiti za "bolji" ishod događaja. Nezavisnost je nešto što mi znači u životu. Biti sam svoj gazda.
Naravno da nije šire primjenjivo. Nema kapitalizma gdje smo svi nezavisni. Samo je vladajuća klasa prirodno u toj poziciji. Mi ostali, kako se snađemo.Imam krive naočale ali ne slažem se baš s tobom. Nije šire primjenjivo. 🤓
Nemojmo, samo da ne ostane nejasno do kraja: rekel sam u firmi, ako je "cij..." zahtjev firme,dajte mi otkaz.Nisam sumnjal u tebe, vjeruj mi, ali bi ti drukčije pjevao u drukčijem zboru... Nemojmo dalje, važi?
Kao ima netko tko nudi šire primjenjivo rješenje?Evo došao sam do naočala.
Dakle tvoje učenje "nije šire primjenjivo", 😖 bravo, onda su to samo još jedne nebuloze i pokazivanje ljudima mjeseca u lavoru.
Kapitalizam se zasniva na tržištu koje ide u korist onima koji su najviše neovisni. Ako to niste do sada naučili, još uvijek stignete. Također nema kapitalističkog tržišta gdje su svi neovisni. Oni neovisniji se brinu da stvore što više ovisnih da bi ih mogli iskorištavati. Na žalost, recept za potpunu neovisnost vodi k ukidanju tržišta i kapaitalizma. To bi bilo i protiv ustavno.Što meni znači što je tebi jako dobro i nezavisan si, ako ja i svi oko mene nisu?
Naslov ankete vam je odgovor na vaše pitanje. Ljudi koji imaju mogućnost realno procjeniti izvedivost i korisnost ekonomskih programa stranaka će moći prekinuti daljnje uništavanje zemlje i iseljavanje ljudi. Tada više ne bi prodavači magle mogli uspjeti u politici i došlo bi do pozitivnih promjena.Što sad mi kao nezavisni građani, golih guzica, uništenih polja, resursa i ljetine trebamo, napraviti narodni ustanak, uništiti banke ili?
Puno pišeš malo toga je prihvatljivo, ili ništa.
Pa dobro, ti tako želiš.Nemojmo, samo da ne ostane nejasno do kraja: rekel sam u firmi, ako je "cij..." zahtjev firme,dajte mi otkaz.
Ne mogu reći da sam nezavisan, ali nemam kredit i nisam se nikad dovodil u situaciju da me netko na taj način ucjenjuje (uvijek postoji neka zaliha na tavanu, podrumu...). Nikaj ne traje vječno, a fuša uvijek bu
Puno toga iz gore opisanog je primjenjivo, samo se treba nečega odreći ili drugačije posložiti stvari u životu....a to zahtjeva napor, pa se mnogima to ne da.
Opet si rekao - ništa.Kao ima netko tko nudi šire primjenjivo rješenje?
Kapitalizam se zasniva na tržištu koje ide u korist onima koji su najviše neovisni. Ako to niste do sada naučili, još uvijek stignete. Također nema kapitalističkog tržišta gdje su svi neovisni. Oni neovisniji se brinu da stvore što više ovisnih da bi ih mogli iskorištavati. Na žalost, recept za potpunu neovisnost vodi k ukidanju tržišta i kapaitalizma. To bi bilo i protiv ustavno.
Naslov ankete vam je odgovor na vaše pitanje. Ljudi koji imaju mogućnost realno procjeniti izvedivost i korisnost ekonomskih programa stranaka će moći prekinuti daljnje uništavanje zemlje i iseljavanje ljudi. Tada više ne bi prodavači magle mogli uspjeti u politici i došlo bi do pozitivnih promjena.
Na žalost, na tom putu nam se ispriječio Dunning-Kruger Effekt. Problem s tim efektom je da ljudi koji nemaju dovoljno znanja misle da znaju bolje i nisu svjesni svog neznanja. Školski sustav nam naravno ne može pomoći jer je on usmjeren na očuvanje postojećih društvenih odnosa, a ne na promjenu vladajuće klase. Stoga školski sustav štanca i potiče oportunizam (koji je individualan i svodi se na stvaranje koristi na račun drugih - 100% kompatibilan s kapitalizmom).
Ne možete bolje društvo izgraditi s masom ljudi koji imaju ugrađeni oportunistički stav. Ali oportunizam se tako dobro isplati na kratke staze.
Da rekapituliram:
Problem nam je Dunning-Kruger Effekt, oportunizam, nedostatak znanja, konzervativan školski sustav.
I vi mislite da se to može rješiti jednom forumskom temom?
Temu sam pokrenuo da bih vam pokazao da postoji puno ekonomskog znanja o kojem se malo zna i da se ključni problemi koje otvara to znanje uopće ne rješavaju u gospodarskim programima stranaka.
To je ona stavka (nedostatak znanja). Međutim da bi usvojili to znanje i primjenili u praksi morate nadvladati Dunning-Kruger Effekt i oportunizam pojedinca. Kako to izvesti, nemam pojma. To je van mojih mogućnosti.
Prema nekim teorijama zemljani su prije mnogo tisućljeća završili tu na Zemlji baš zbog oportunizma na galaktičkoj razini. Što znači da nam je oportunizam u krvi. Nije nestao ni u doba socijalizma.