http://www.24sata.hr/news/poput-marihuane-ministarstvo-je-zabranilo-superbiljku-steviju-300419
I što bi sada trebalo. Povinovat se njihovim zakonima. Ima li još netko da sumnja u poštene namjere Europske Unije?
http://www.24sata.hr/news/poput-marihuane-ministarstvo-je-zabranilo-superbiljku-steviju-300419
I što bi sada trebalo. Povinovat se njihovim zakonima. Ima li još netko da sumnja u poštene namjere Europske Unije?
Pitanja za koja se trebaju prikupiti potpisi su:
Prikupljanja potpisa 13.-27.2.Jeste li za poništenje pretvorbe i privatizacije?
Jeste li za zabranu rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa Republike Hrvatske?
Jeste li za zabrane prometovanja, proizvodnje i prodaje GMO-a u Republici Hrvatskoj?
Jeste li za ili protiv članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji?
Nostradarus pitanje! Mi smo se u prošlosti masno zaduživali. Zanima me kako se to država zaduži za recimo 10 mld eura? Pitam jer euro nije platežno srdstvo u HR te kao takovo je ilegalno. Da li država kad joj se odobri kredit, štampa kune jer ima devize u pričuvi ili kako? Hvala.
Kakav primitivan sustav. Ovo je nemoguće. Tuđe novce koje ne možemo koristiti trebamo za uvoz skupih auta, a jesmo pametni. Upropastili vlastitu industriju za novce kji su nam potrebni za luksuzne aute. Nego jel možmo derivatima vračati dug?
- Novac je prije svega politički instrument, nema unutarnje vrijednosti. Zakon odredi što je novac, tako je u Republici Hrvatskoj zakonom određeno da je novac kuna, te da je ona sredstvo kojim se plaćaju transakcije - kaže Jurčić.
- Devize, odnosno potraživanja u stranoj valuti, nisu novac nego roba. Sve se transakcije moraju obavljati u kunama, ne može se plaćati devizama, jer su devize roba. Devizna kaluzula je atak na državni suverenitet'- tvrdi Jurčić.
Nastavio je s pojašnjenjem vrijednosti novca.
- Vrijednost novca je zapravo vrijednost proizvedenih roba i usluga u nekoj državi. Količina novca mora biti jednaka količini proizvedene robe i usluga, a mi smo posuđivali, zaduživali se u stranoj valuti jer kupujemo, odnosno uvozimo stranu robu - kaže. Naglasio je da novac za državu nije bogatstvo, jer ga može naštampati koliko god hoće.
Jedno od osnovnih moralnih opravdanja tržišne ekonomije, dakle da je "težnja za ličnim profitom istovremeno i najbolji mehanizam postizanja zajedničkog dobra", dovedeno je u pitanje i praktično otkriveno kao laž. Tokom dve decenije pre izbijanja poslednje finansijske krize, u najvećem broju zemalja OECD realni prihodi najbogatijih deset posto domaćinstava rasli su mnogo brže nego za najsiromašnijih deset posto.
--- Čita li Vlada statistističke izvještaje ? Dali i dalje treba pogodovati bogatima (investitorima), kada statistika kaže da će oni postati bogatiji, a mi, večina, siromašniji. Radi li vlada protiv velike većine naroda?
:icon_mad:Ljubo Jurčić
profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu
Do promjene gospodarske situacije u Hrvatskoj neće i ne može doći sve dok ne dođe do promjene političke elite.
Ljubo Jurčić je ovaj puta ošinuo po svima koji su u politici:
http://www.glas-slavonije.hr/189606/1/Umjesto-Plana-21--Smjer-20
:icon_mad:
Naime, HDZ priprema svoj spisak želja P20, koji je samo udica za naivce.