• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
'Vrdoljakova Javno-privatna partnerstva su politička podvala koju će na kraju platiti građani'

http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/...podvala-koju-ce-na-kraju-platiti-gradani.html

Radi se o političkoj podvali koju će na kraju platiti građani. Hrvatskoj naime nedostaju tzv. finalni proizvodi, nešto na čemu će se zarađivati, što će otvarati radna mjesta. Ceste i zgrade su 'poluproizvodi' koji ne služe ničemu ako se ne ugrade u finalni proizvod, odnosno ne stvore neku novu vrijednost. Kroz izgradnju navedenih objekata kratkoročno će se zaposliti građevinari, arhitekti i slični, no nakon završetka gradnje nećemo od toga imati ništa. U njih će se useliti isti ljudi koji i sada rade na drugim lokacijama, a sve će godinama nakon toga otplaćivati hrvatski građani. Niti jedno novo radno mjesto neće biti otvoreno na taj način - upozorava dr. Ljubo Jurčić.

Evo i Jurčić se slaže da je JPP velika prevara.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Doživjeli smo da nas članovi Vlade nagovaraju da iselimo iz Hrvatske?

http://www.poslovni.hr/hrvatska/doz...lade-nagovaraju-da-iselimo-iz-hrvatske-230741

Je li moguće da smo dočekali trenutak u kojem nas članovi Vlade nagovaraju da iselimo iz Hrvatske, jer tu više nema kruha? Ministrica Milanka Opačić naime gostujući u četvrtak u Požegi izjavila je da su "mladi ljudi pokretljiviji i imaju više mogućnosti da pronađu neki svoj prosperitet u zemljama Europske unije, gdje će naći novu priliku za život". Kazala je također da zbog toga ne trebamo biti pretjerano nesretni.

Drugim riječima "Mi u vlasti smo nesposobni da stvorimo bolji život za sve vas, nego samo za nas na vlasti.". Točno prije godinu dana je ista ministica gostovala u NU2 i imala je osmjeh na licu. Odmah sam joj napisao pismo i rekao da je Milanović teško slagao kad je rekao u noći izborne pobjede "Nećemo vas iznevjeriti". I zbilja, tako se i obistinilo. reforma.forumhr.com

I

Ivicab

Guest
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrv...ype/ArticleView/articleId/202640/Default.aspx

Zakon o strateškim investicijskim projektima bit će, prema njegovim riječima, prvi zakon koji će omogućiti da se "izgubi tema korupcije u poslovanju u Hrvatskoj", jer predviđa da se veliki investicijski projekti vode "pošteno, brzo i posve transparentno, s točno imenovanom osobom koja će ga voditi i kratkim rokovima u kojima svoj posao mora odraditi".
Kakav lažov i izdajnik ovaj Vujčić kojega mediji u vlasništvu onih koji su ga postavili da štiti njihove interese pokušavaju u javnosti prikazati kao stručnjaka i osobu koja pomaže građane i radi najbolje što može.
"Zakon o strateškim investicijama ne da neće omogućiti da korupcija nestane nego je jedan od najkoruptivnih zakona jer čini nesagledivu dugotrajnu štetu Hrvatskom društvu na korist par bankara i kapitalista i nekolicine korumpiranih političara. Taj će zakon omogućiti korporacijama da nas iscrpe i iscijede zadnju kunu iz naših džepova.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrv...ype/ArticleView/articleId/202640/Default.aspx

Kakav lažov i izdajnik ovaj Vujčić kojega mediji u vlasništvu onih koji su ga postavili da štiti njihove interese pokušavaju u javnosti prikazati kao stručnjaka i osobu koja pomaže građane i radi najbolje što može.
"Zakon o strateškim investicijama ne da neće omogućiti da korupcija nestane nego je jedan od najkoruptivnih zakona jer čini nesagledivu dugotrajnu štetu Hrvatskom društvu na korist par bankara i kapitalista i nekolicine korumpiranih političara. Taj će zakon omogućiti korporacijama da nas iscrpe i iscijede zadnju kunu iz naših džepova.

Guverner Vujčić je potpuno u neoliberalnom điru. Ponaša se kao jedan od loših momaka iz Pernarovih knjiga "Kako je nastao novac" i "Mehanika novca".

Uopće nije istina da je monetarna politika učinila sve jer je monetarna vlast jedna od osnovnih koja daje državi suverenost. Ali ta vlast je kao i vatra. Ako pališ na pogrešnom mjestu i bez kontrole (na pogrešan način), sve od te politike izgori.

P

pauk

Guest
zbogom pameti!:icon_toilet:

Da stvar doista bude apsurdna, Markovići su se žalili Upravnom sudu koji je odbio njihovu tužbu protiv Porezne uprave. U obrazloženju se veli kako je porez pravilno razrezan, Rješenje o nasljeđivanju pravomoćno, a to što se tužitelji pozivaju kako zemljište na koje trebaju platiti porez nije njihovo, po mišljenu Suda nije od važnosti za presudu.

http://slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/202686/Default.aspx

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
viš kak su sad pametni, sad im valja riješenje iz 80.te...
a kad sam ja tražil da provedu riješenje iza mog pradjeda iz 1955., e to nije bilo pravomoćno...niti darovni ugovor iz 1976. nije bil pravomoćan bez obzira kaj je plaćen porez i sve takse na jedno i drugo...pa je trebalo sve ponovno raditi i plaćati ispočetka...
bagra kojoj nikad dosta novaca...:mur:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
MMF u naletu

http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/79188-mmf-stigao-u-hrvatsku.html

Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Nikolay Gueorguiev, stigla je u Hrvatsku u uobičajeni polugodišnji posjet, s ciljem ažuriranja uvida i procjene daljnjih kretanja u gospodarstvu i financijskom sustavu naše zemlje, financiranju državnih potreba i napredovanju strukturnih reformi, izvijestili su danas iz Hrvatske narodne banke.

MMF dolazi da instruira posrnulu Vladu i HNB. Zanimljiva je činjenica da se u tekstu spominju "STRUKTURNE REFORME" tj. njihov napredak. Biti će zanimljivo vidjeti kako će MMF ocijeniti napredak imaginarnih strukturnih reformi u RH.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Užas, što pohlepa napravi, tako će nas i naši političari do kraja prepustiti na ulici. Reći će da smo sami krivi.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Užas, što pohlepa napravi, tako će nas i naši političari do kraja prepustiti na ulici. Reći će da smo sami krivi.

Ti zbilja kasniš, naši ministri su već rekli da su mljekari krivi što mlijeko nije ispravno. Bez obzira što znaju da je to uvozno mlijeko. A tako je i za sve drugo i za poticaje smo sami krivi zato što ih uopće tražimo.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Gledam samo Bugare kako su složni,ode Vlada dok si reko keks,a mi?
http://www.tportal.hr/vijesti/svije...i-vladu-zbog-skuplje-struje.html#.USXCgB2Za_w

Struja 20%,plin 20% pa dokle majkumu,sada mi je nešto jasno nestalo je onog žara borbe iz 90-tih a posebno domoljublja,kada s nama radi tko kako i što hoće ,a mi i dalje šutimo.
To bi trebala izgleda biti neka solidarnost prema državi ili što drugo?

evo, gledam račun za bocu plina iz početka 2008. godine, koštal je 70 kuna...danas bez 110 nema...čak i po 120 nije rijetkost...
e pa nije to baš 20 %...

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Gledam samo Bugare kako su složni,ode Vlada dok si reko keks,a mi?
http://www.tportal.hr/vijesti/svije...i-vladu-zbog-skuplje-struje.html#.USXCgB2Za_w

Struja 20%,plin 20% pa dokle majkumu,sada mi je nešto jasno nestalo je onog žara borbe iz 90-tih a posebno domoljublja,kada s nama radi tko kako i što hoće ,a mi i dalje šutimo.
To bi trebala izgleda biti neka solidarnost prema državi ili što drugo?

Eee ali sad se kod nas sprovodi kemijska kastracija i lobotomija. Nemaju ljudi više muda. Malo šiptarskih aditiva, malo piva bez hmelja, malo toksina i svi posatli sterilni. A bez mudonja nema skidanja glava. Zna EU kako kontrolirati balkance. A još GMO soja, kukuruz, pšenica...

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Ti zbilja kasniš, naši ministri su već rekli da su mljekari krivi što mlijeko nije ispravno. Bez obzira što znaju da je to uvozno mlijeko. A tako je i za sve drugo i za poticaje smo sami krivi zato što ih uopće tražimo.

Garantiram da nema hrvatskog proizvođača mlijeka koji ima više od tri krave da ima zdravo mlijeko!!! Niti jedan forumaš se sa tim ne može pohvaliti. Poz

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Garantiram da nema hrvatskog proizvođača mlijeka koji ima više od tri krave da ima zdravo mlijeko!!! Niti jedan forumaš se sa tim ne može pohvaliti. Poz

Prvo treba znati odakle dolazi ta bolest pa onda osuđivat proizvođače.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Dolazio od ishrane domaćih životinja sa upljesnivom hranom. Usporedbe radi, kao da jelo ostalo na štednjaku jedeš nakon tri dana :)

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Dolazio od ishrane domaćih životinja sa upljesnivom hranom. Usporedbe radi, kao da jelo ostalo na štednjaku jedeš nakon tri dana :)

Nikoga ne branim ali nije mi jasno šta hoćeš reći. Dali misliš da svi naši stočari hrane stoku sa neispravnom "upljesnivom" hranom. Ja nebi rekao da je tomu tako, Više sam sklon tomu da je mljeko djelom zaraženo zbog velike suše, a velikim djelom zbog uvoza. A još više sam sklon tomu da su nadležni znali šta uvoze samo su šutili kako drugačije objasnit da je Bosna morala prva reagirat a da naše mljekare šute.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Nikoga ne branim ali nije mi jasno šta hoćeš reći. Dali misliš da svi naši stočari hrane stoku sa neispravnom "upljesnivom" hranom. Ja nebi rekao da je tomu tako, Više sam sklon tomu da je mljeko djelom zaraženo zbog velike suše, a velikim djelom zbog uvoza. A još više sam sklon tomu da su nadležni znali šta uvoze samo su šutili kako drugačije objasnit da je Bosna morala prva reagirat a da naše mljekare šute.

Ma najzabavnije u svemu tome je da se povlači mlijeko, ali ne i mliječne prerađevine. Tu ne znaš tko pije, a tko plaća. Nešto je tu čudno!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh