• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Referndumski ustanak je potaknuo reakciju - krojači Ustava su u akciji

Mašinerija je pokrenuta i ustavni pisac Branko Smerdl (čovjek koji vidi zavjere kad ih i nema) je već najavio da će mijenjati zakon o referendumu. Možete misliti kako. :504: http://www.politikaplus.com/novost/73723/Tko-se-boji-referenduma-jos-Izmjene-zakona-o-neposrednom-odlucivanju-do-kraja-godine

No, kada se radi o pitanjima o referenduma tu treba biti veoma oprezan, napominje ugledni ustavno-pravni stručnjak Branko Smerdel, pogotovo kada se recimo od strane ministra uprave Arsena Bauka, čuju najave da će u izmjenama Zakona o referendumu, jedno od glavnih pitanja biti, ne broj potrebnih popisa ili vrijeme prikupljanja, nego dopuštena pitanja.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Vilim Ribič širi obmane

Pismo koje sam uputio na http://www.nsz.hr

Slušao sam govor Vilima Ribiča u emisiji Poligraf na HR1 i mogu vam reći da bi kao predstavnik sindikata znanosti trebao malo bolje znati od kuda dolazi ekonomska kriza. Europski put prema statutu ECB-a nije i nikad neće biti u funkciji velike većine radnika jer EU statutom ECB-a ozakonjuje novac kao dug kao vrhovni i naddržavni zakon koji je protivan razvitku prava i standarda građana.

Donekle je sramota za sindikate da Vilim Ribič to ne zna. A najgore je što svojim izjavama obmanjuje druge. Jer ovdje ispada da nam nisu dobre naše gazde, ali su dobri oni koji im naređuju kako da rade (tapšu ih po ramenima i stišću ruke te dijele medalje za uspjehe). Pri tome ne treba miješati Europu sa EU. Jer su i u drugim državama radnici žrtve ove EU politike.

:mad:

Posljednje uređivanje:
Z

zeleno zagorje

Guest
@nostradurus , kaj ti kak ljuti političar misliš o ovoj odluci čobankovičeva suđenja, ha dva sata besplatnog rada dnevno , kad bi svi seljaci radili dnevno dva sata kak njihov bivši ministar kak bi izgledala poljoprivreda u tužnoj hrvatskoj, čobija su trebali poslati na neku farmu da besplatno radi , ali ne dva sata nek kak i ostali poljoprivrednici rade,puno radno vrijeme, a svi poljoprivrednici znaju kak izgleda radno vrijeme na farmi

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
@nostradurus , kaj ti kak ljuti političar misliš o ovoj odluci čobankovičeva suđenja, ha dva sata besplatnog rada dnevno , kad bi svi seljaci radili dnevno dva sata kak njihov bivši ministar kak bi izgledala poljoprivreda u tužnoj hrvatskoj, čobija su trebali poslati na neku farmu da besplatno radi , ali ne dva sata nek kak i ostali poljoprivrednici rade,puno radno vrijeme, a svi poljoprivrednici znaju kak izgleda radno vrijeme na farmi

Sudska odluka je upravo onakva kakva se i očekuje. Krupne ribe dobivaju simbolične kazne, a mali ljudi godine zatvora. Inače, po meni je nemoralno godinu dana zatvora (100% ograničena sloboda) zamijeniti sa 4 mjeseca društveno korisnog rada (66%) sloboda. Prema jednakosti kazne bi se moralo 3 godine raditi društveno koristan posao. Ovo je samo poticaj drugima da učine isto. Naime, samo od kamata na novac koji je ima neko vrijeme Čobanković je mogao zaradio dobre pare.

I samo mali ispravak, uopće nisam političar i nemam te ambicije postati. Naime, laganje mi nije u krvi. Tu sam došao na forum da razbijem maglu oko stvarnih istina u vezi krize, programa političara i mogućeg rješenja.

Recimo, meni je čudno da sindikati nigdje nemaju javni forum na netu na kojem bi sudjelovali članovi i gosti. Dio rasprava bi mogao i biti skriven od javnosti. Meni se sve čini da je to izostalo da se članovi ne mi mogli očitovati o potezima svojih vođa te da bi isti mogli manipulirati potezima sindikata.

Z

zeleno zagorje

Guest
bravo nastradurus ova odluka je besmislena u slućaju čobanković , baš me zanima tko uopče stoji iza toga , hrvatska sramota još jednom , rad dva sata dnevno besplatno , stvarno ,tko je tu odluku odobrio , onda bi mogli svi lijepo krasti i tako odrađivati kazne

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
bravo nastradurus ova odluka je besmislena u slućaju čobanković , baš me zanima tko uopče stoji iza toga , hrvatska sramota još jednom , rad dva sata dnevno besplatno , stvarno ,tko je tu odluku odobrio , onda bi mogli svi lijepo krasti i tako odrađivati kazne

Ako ste malo slušali rasprave na saboru, mogli ste čut da se manje kazne zamjenjuju radom za opće dobro u trajanju od dva sata dnevno, i to rad u pučkim kuhinjama, crvenom križu, humanitarnim organizacijama i slično. Što po meni znači da čobi neće nikad ništa odradit.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Ako ste malo slušali rasprave na saboru, mogli ste čut da se manje kazne zamjenjuju radom za opće dobro u trajanju od dva sata dnevno, i to rad u pučkim kuhinjama, crvenom križu, humanitarnim organizacijama i slično. Što po meni znači da čobi neće nikad ništa odradit.

Zato mi se ovo čini kao rupa u zakonu predviđena za odabrane? Jer tu sudac djeluje svojom odlukom te je to kao stvoreno za to.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Nacionalni forum ili privatni biznis?

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats...ep-i-svoje-interese-a-ne-interese-naroda.html

Vijest da se tobožnja hrvatska intelektualna elita, okupljena u Nacionalnom forumu dr. Nikice Gabrića, sprema za izlazak na slijedeće parlamentarne izbore kao svojevrsni 'teći put' koji će uz podršku predsjednika Ive Josipovića pokušati osvojiti vlast, u javnosti je prošla relativno nezapaženo.
Nezasluženo, jer bi heterogenoj, a financijski moćnoj ekipi ipak trebalo posvetiti dužnu pozornost, ako ni zbog čega drugoga onda zbog činjenice da je tek jedna u nizu novih političkih opcija dobila neubičajenu medijsku podršku.
Nisam jedni koji je skužio domete Nacionalnog foruma i Predsjednika Ive.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Recept za krompirovu salatu?

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats...hrvatskoj-moze-se-rijesiti-za-pet-minuta.html

Suvisla i suverena gospodarska politika u Hrvatskoj bi najprije ukinula valutnu klauzulu, a potom počela postepeno devalvirati kunu. Ukinuće valutne klauzule je nužno iz razloga što se na taj načina teret obezvrjeđivanja, odnosno devalvacije kune prebacuje na banke. Bez ukidanja valutne klauzule taj bi teret promjene vrijednosti kune platili građani koji imaju krediti obračunate u eurima ili švicarcima. Istovremeno bi promjenom tečaja uvoz postao skup. Zamislite kada bi, primjerice, u roku od nekoliko mjeseci kuna došla u omjer sa sadašnjih 7,5 na 12 kuna za 1 euro. U takvim bi se okolnostima uvoz prepolovio jer bi sve ili velika većina robe iz inozemstva postala preskupa.

Iz čije je ovo kuhinje? Naime, Srbija upravo ovo radi i nema uspjeha. Što to znači? Neko nam opet daje recepte koji su podvala?

I

Ivicab

Guest
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats...hrvatskoj-moze-se-rijesiti-za-pet-minuta.html

Iz čije je ovo kuhinje? Naime, Srbija upravo ovo radi i nema uspjeha. Što to znači? Neko nam opet daje recepte koji su podvala?

gosp.Nostradurus.

Po mojoj logici ukinuti valutnu klauzulu i uspostaviti realan tečaj kune bi bila pozitivna stvar za Hrvatsku, ali ako se prethodno izmjeni zakon o HNB-u i Hrvatskoj omogući da izdaje svoj novac bez duga, jer u protivnom kako ste vi objasnili dolazi do povećanja duga. ?

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
gosp.Nostradurus.

Po mojoj logici ukinuti valutnu klauzulu i uspostaviti realan tečaj kune bi bila pozitivna stvar za Hrvatsku, ali ako se prethodno izmjeni zakon o HNB-u i Hrvatskoj omogući da izdaje svoj novac bez duga, jer u protivnom kako ste vi objasnili dolazi do povećanja duga. ?

To su vam sve podvale. Neće nas spasiti ni emisija novca bez duga, ako ga ne budemo znali pametno koristiti. To je sa svakom moći bez kontrole. To je samo finanacijski dio priče. Tj. do rješenja se dolazi usklađenjem mnogo drugih stvari u društvu. Međutim, na tom putu do rješenja imamo sabotere koji plasiraju teze koje uopće ne stoje. Tj. stoje uslovno. Zakon ponude i potražnje ne razlikuje bogatstvo od siromaštva. On vrijedi i u bijedi. Tj. zakon ponude i potražnje nas može dovesti u jako teško ali stabilno teško stanje.

Npr. ako je izvoz tako privlačan, događa se da nema robe na tržištu jer se izvozi radi zarade. Ako se sjećate, pitao sam se zašto imati industriju zlata da bi stvorili papirni novca, a zlato stavili u trezor. A sad zamislite da novac stvarate izvozom potrepština koje nam zbilja trebaju. To može izazvati nestašice na domaćem tržištu i možda rast cijena. Zbog toga je bitno da industrija i proizvodnja funkcionira da zadovolji potrebe, a da se viškovi izvoze. A sad vi meni recite koliko mi imamo proizvodnje koja je zadovoljavajuća za nas?

Što mislite o tome? Autor članka uopće nije to tako analizirao. A da ne govorim o monetarnoj strani i opterećenju cijele novčane mase kamatama.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ako pričamo o izvozu stvari neophodnih za život, mi toga nemamo...jer baš se ničeg ne mogu sjetiti a da to ne uvozimo...
a uvozimo i ono čega imamo previše i premalo, i izvozimo isto tako, ali po starom modelu da se izveze kad je nešto jeftino, a uveze kad poskupi...:mur:
neš bit lud...

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Pokretanje ponajprije poljoprivredne proizvodnje koju je najlakše i najbrže pokrenuti put je izlaska iz ove banane u kojoj smo se našli, zašto uvozimo toliku hranu kad je možemo proizvoditi i izvoziti, zbog nekoliko pojedinaca tipa Todorić koji se enormno bogate na račun seljaka i uništenja ove države. Ne znam što planiraju ovi na vlasti, pa uništiti će sasvim proizvodnju i odakle će isplaćivat plaće državnim službenicima, mirovine i ostalo.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
To što naši političari kane napraviti, il bolje reći, to što kane raditi, to i rade !!
Ja bi radje postavio pitanje - što mi kanimo napravhti ?????
Očiti ništa . . .

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Pokretanje ponajprije poljoprivredne proizvodnje koju je najlakše i najbrže pokrenuti put je izlaska iz ove banane u kojoj smo se našli, zašto uvozimo toliku hranu kad je možemo proizvoditi i izvoziti, zbog nekoliko pojedinaca tipa Todorić koji se enormno bogate na račun seljaka i uništenja ove države. Ne znam što planiraju ovi na vlasti, pa uništiti će sasvim proizvodnju i odakle će isplaćivat plaće državnim službenicima, mirovine i ostalo.

Jedan čovjek je rekao da poljoprivredna proizvodnja uvijek mora računati sa viškom jer se mora računati na lošije vremenske uvjete. Tada se višak može prodavati ispod cijene. Kako na tom sistemu rade i ostali, to znači da svoje viškove koriste za damping da bi uništili našu proizvodnju. A kad njima podbaci proizvodnja (kao u Srbiji sa repom) tada ćemo obrati bostan sa viskom cijenama. To znači da slobodno tržište pogoduje velikima da uništi male privrede.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
To što naši političari kane napraviti, il bolje reći, to što kane raditi, to i rade !!
Očiti ništa . . .

Ako nama neće biti dobro doći će i na njih red, ako se uništi sva proizvodnja što će ostati?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Ako nama neće biti dobro doći će i na njih red, ako se uništi sva proizvodnja što će ostati?

ostati će narod koji neće moći biti neposlušan, ili će biti gladan...
u takvoj situaciji državi ne treba vojska da bi kontrolirala nerede, već samo opskrbni centri...
a mi već sad na jednog vojnika imamo jedan veliki dućan...:icon_cool:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Očiti ništa . . .

Da bi nešto napravili, morate znati kako nas uništavaju. Saznanje je najveća moć. Prema našoj anketi ( http://poljoprivredni-forum.com/poll.php?do=showresults&pollid=80 ) samo je 23% ljudi htjelo naučiti kako procijeniti programe stranaka, a 6% je imalo dojam da to zna. To znači da je potencijalno u pitanju samo 29% ljudi koji se zanimaju za svoju budućnost. To ujedno znači da je 71% i dalje pod utjecajem sadašnje politike. Taj broj bi morao pasti ispod 40%. Tj. oni koji znaju trebaju imati većinu. Po meni je teško postići stabilnu državu, ako mala manjina zna što je dobro za veliku većinu.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh