• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
H

hydra

Guest
Da bi nešto napravili, morate znati kako nas uništavaju. Saznanje je najveća moć. Prema našoj anketi ( http://poljoprivredni-forum.com/poll.php?do=showresults&pollid=80 ) samo je 23% ljudi htjelo naučiti kako procijeniti programe stranaka, a 6% je imalo dojam da to zna. To znači da je potencijalno u pitanju samo 29% ljudi koji se zanimaju za svoju budućnost. To ujedno znači da je 71% i dalje pod utjecajem sadašnje politike. Taj broj bi morao pasti ispod 40%. Tj. oni koji znaju trebaju imati većinu. Po meni je teško postići stabilnu državu, ako mala manjina zna što je dobro za veliku većinu.

tek toliko da ljudi shvate od kuda ide hrvatskim strankama inspiracija za plan 21....

http://www.portalsvijesti.com/teme/...ucio-un-ovom-planu-21-prijevari-o-odrzivosti/

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
meni se čini da bi trebalo razmisliti o planu 7.62...ima 30 pod stavaka...:icon_cool:

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
DARIJUS u pravu si samo nitko jos nema "muda" za to ali vremenom dok nas bolje nagaze stvorit ce se naka vrsta otpora, ipak smo mi balkanci i imamo nesto svoga JA.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Karino Sturm na Tvplus

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=x5qYvFvqiyo[/YT]

Emisija je dobra. Premda Karino ne priča previše o emisiji novca bez duga, govori o nepotrebnosti stranih investicija i sadašnjoj pogrešnoj politici. Također je protiv EU.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Povijest komunističkog manifesta

Danas na HR1 u 10 sati je bila emisija o komunističkom manifestu: http://radio.hrt.hr/aod/komunisticki-manifest-x/14824/

Prema Puhovskom (17. minuta), onaj tko prepoznaje problem radnika (klase) u društvu i načina rješenja tog problema su komunisti!! Emisija je dosta dobra dok Puhovski na kraju ne izgovori hvalospjeve današnjem kapitalizmu.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Student indirektno dokazao da novac potiče rast privrede

http://www.banka.hr/komentari-i-analize/prvo-izvoz-pa-rast-ili-prvo-rast-pa-izvoz

Dilema uopće nije postojala. Naime, veza izvoza i rasta je što izvoz radi novčani dotok. A mi nemamo emisiju novca bez duga. Stoga nam je suficit platne bilance ujedno i dotok novca. Kada bi ima dotok novca bez duga, tada bi prvo mogao postojati rast, a onda izvoz. Novčani dotok (koji nije dug) je bitan jer se on vraća u povećanom BDP-u. Kao što štednja vodi ka padu BDP-a.

Odlična tema diplomskog sa vjerojatno pogrešnim zaključcima. Za ispravan zaključak bi trebalo imati dobro znanje o monetarnoj politici, emisiji novca i funkciji državnog deficita. A to je nemoguća misija za mnoge profesore na ekonomskim fakultetima, a kamo li za studenta. :))

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Ivan Pernar na TV plus

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=_8skDBOPtDo&feature=player_embedded[/YT]

Dobra emisija o suštini problema u RH.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Što znači kada se na radiju ne govori istina?

http://rnz.hrt.hr/view_file.php?dat_id=77986

Nakon emisije napisao sam pismo i poslao ga na desetak adresa HRT-a.
-------------------
Poštovanje!

Baš je bila zanimljiva emisija "U mreži prvoga" od 20.03.2013.. Dva doktora ekonomije su pričala o rješenju problema na isti način koji to radi i Vlada. U neku ruku ispada da je HR1 produžena ruka Vlade. Ni sama Vlada ne bi bolje govorila o rješenju.

Pitanje je tko određuje uređivačku politiku? Tko bira goste? Tko smišlja pitanja?

Zašto ova moja pitanja? Pročitajte donji članak i shvatiti ćete da se nisu postavljala prava pitanja gostima. Slušaoci su dobro zaključili da gosti prodaju maglu i pitali su ih za konkretna rješenja. Dva doktora nisu imala rješenje. Ono što su oni rekli, to smo već čuli od Vlade. A praksa pokazuje da to nije rješenje. I to ne samo kod nas.

Da bi mogli postavljati kvalitetna pitanja iz financijske sfere države trebate imati ispravno znanje o makroekonomici tj. o monetarnoj politici. Kako klasični udžebenici ne nude praktično znanje uputio bih vas na moje članke objedinjene u pdf knjigu: Financijski sustav i novac . Na samoj web stranici https://sites.google.com/site/financijskisustav se nalaze i XLS tablice sa proračunima koje dokazuju iznešene teze i argumenete.

I ne samo to, sve napisano nije izmišljeno. Počiva na poznatoj jednadžbi koja se zove jednakost triju deficita. Ako pročitate intervju sa Zvnonimirom Baletićem i nakon toga moju knjigu, vidjeti ćete da se intervju i iznešeno gradivo potpuno slažu. Argumenti su rezultat matematičke analize i logike održivosti. Nije ih moguće znanstveno pobiti. Bilo bi mi drago da nađete ljude koji će to moći pobiti znanstvenom metodom i dati precizne primjere (npr. preko XLS tablice prihoda i rashoda subjekata) koji dokazuju suprotno. Jer ako postoje ljudi koji će to pobiti, onda imamo ljude koji znaju neko drugo rješenje krize. I naravno, jako su blizu da osvoje Nobelovu nagradu.

Pišem pod imenom Nostradurus Zagrebački jer me ne zanima slava, položaj i osobni probitak. Svi mi trebamo biti Nostradurus Zagrebački. Ne trebaju nam elite da bi nas vodile, ako sami znamo što je najbolje za nas.

Nadam se da ovo pismo neće završiti u smeću. To će biti samo potvrda da se i Hrvatski radio ne koristi za naše bolje sutra. A to je uvijek dok širi krive teze, ideje i rješenja. Dokažite da to nije tako. Dokažite da vam je stalo da se riješi kriza i da se ne nastavi putem uništenja. Vi to možete. To je vaš zadatak: "Točno informirati pučanstvo". Jer što su informacije, ako su netočne? One su tada obične laži i manipulacije. Ako znate da je to tako, tada kršite etiku u svom zanimanju. Zanimljivo je da se zbog širenja govora mržnje može smjeniti voditelja i urednika, a zbog širenja laži, poluistina i dokazano krivih rješenja se ne dogodi baš ništa. A oba događaja djeluju jednako - rade manipulaciju sa slušateljstvom. Zbog toga vas molim da moje argumnete i teze date na provjeru najboljim stručnjacima koje znate te zahtijevajte da vam ti isti egzaktno, matematičkom analizom i konkretnim primjerima pobiju moje navode (kako sam i sam učinio). Tada ćete biti sigurni da nećete prekršiti etiku i društvenu odgovornost svog zanimanja. Sada više ne možete reći da niste znali što radite.

Stojim vam na raspolaganju pomoći u postavljanju pitanja za goste (u sferi rješenja financijske krize) . Ta pitanja su navedena na dnu pisma. Mogu vam razraditi pojedino pitanje u više potpitanja.

Ispričavam se zbog oštog teksta. Nemam namjeru nikoga vrijeđati, ali je teško drugačije reći činjenice. Pišem ovo da bi zbilja došlo do zaokreta i točnog informiranja. Shvatite ovo kao smjernicu za vaš dobar rad.

S poštovanjem

Nostradurus Zagrebački, dipl.ing.

Patriotpokret
Hrvatski ekonomski preporod
misterij-bankarstva.bloger.index.hr
http://reforma.blog.hr/

Izbori 2011 18.10.2011. https://sites.google.com/site/financijskisustav/izbori-2011
Mnogo ljudi se postavlja slično pitanje: Za koga glasati? I ovi drugi ne ulijevaju nikakvo povjerenje. Pa tu se slažu i većina ekonomista. Programi stranaka koji oni nude su uglavnom popisi dobrih želja.
Možda je za prosječnog birača bitan popis dobih želja, ali za malo pronicljivije i ljude sa dobri pamćenjem to više nije dovoljno. U čemu je ta kvaka?
Cijela kvaka je u stvari u financijskoj izvedivosti bilo kojeg plana. Pa svi se možemo sjetiti da je koalicija uspjela potrošiti gomilu novaca na izgradnju autocesta i da je na prvi pogled dosta toga živnulo. Ali u isto vrijeme je i živnuo rast zaduženja.
Dok su do nedavno političari govorili da imamo prostora za zaduženje, sada je već otprilike 1790 dana do bankrota. Tj. 5 godina. A da li koji program stranaka nudi izlaz iz dužničke krize? Možda deklarativno jer konkretan plan te dijelove nema.
Npr. te priče o štednji i racionalizaciji. Ma sve je to dobro, osim što se štednja vraća upravo suprotno od ulaganja. BDP pada, a kod ulaganja raste. Imate prilike vidjeti to u svakoj državi, a pogotovo u onoj koja ima vanjskotrgovinski deficit.
Sada je aktivna i priča o poticanju stranih investicija. To je opet priča za sebe. Samo ću reći da samo dva tipa stranih ulaganja imaju smisao: ulaganje koje povećava naš izvoz te ulaganje koje smanjuje uvoz. Bilo kakav odljev profita iz Hrvatske ustvari smanjuje naše devizne rezerve i vodi u problem sa tečajem. Početni dotok deviza od ulaganja se nakon početka iznošenja profita od posla pretvara u katastrofu.
Mnoge stranke deklarativno nisu za privatizaciju, ali u primjeru Grčke se vidi da vladanje dugom stvara rješenja iz noćnih mora. Evo baš neki dan je Zoran Milanović u Nu2 izjavio da će privatizirati energetski sektor da bi on postao profitabilniji. Pogledajte odlomak gore o profitabilnosti investicija. Čisti promašaj u ovom slučaju.
Ulaz u EU je još jedan od stavki svakog programa stranke koja ima viziju događanja samo 7 dana u naprijed. U stvari stranke pucaju na mjesta u EU parlamentu sa prihodima iz snova za sebe i nekolicinu ljudi po svakom zastupniku. Ljudi moji, pa to je čisto kupovanje političara. A oni uopće o ničem ne odlučuju, jer se za odluku treba složiti ogromna većina. A uz takve plaće, neće ni vidjeti da se nešto iza brda valja.
Dakle, ulaz u EU, naizgled privlačan je čista klopka i Anschlus u veliki Reich u kojem banke vladaju preko dugova. Svatko tko je pročitao statut ECB-a može vidjeti da je novi euro u pravilu kredit. A nije kredit jedino, ako zaradimo dolare (prodamo nešto van EU) pa ih promijenimo u eure.
I poanta svega što planove stranaka čini neostvarivim je izostanak ove dvije točke:
1. Izričito bezuvjetno protivljenje ulazu u EU (jer je unutar EU nemoguće autonomno sprovesti točku 2)
2. Mjere za prekidanje dužničkog ropstva novcu kao dugu.

Obje stavke su bitne i najvažnije za prekidanje daljnjeg povećanog zaduživanja RH da bi se spriječio bankrot države i vratilo prava radnika.
Da dobro ste čuli. Prava radnika, su ugrožena jer nema novca, jer postajemo sve više dužni. Školarine nisu više besplatne. Zdravstveno se sve više privatizira. Mirovine se mogu zaslužiti tek u dubokoj starosti i to mizerne. Itd. Nije to zbog toga što je to nemoguće, nego što se društvo iscrpljuje plaćanjem kamata na novac u opticaju koji je preko 80% kredit (dug). Više o ekonomskom ropstvu i posljedicama možete pročitati u članku "Ekonomsko ropstvo".
Koliko je važna odluka da se ukine dužničko ropstvo novcu kao dugu, najbolje pokazuje priča Larrya Hannigana iz 1971: "Hoću zemlju + 5%".

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
nastavak

.......

Pitanja koja treba postavljati političarima 27.11.2011.

Ova pitanja su nastala za potrebe pritiska na političare. Postavite ih strankama i vidjeti ćete što će vam odgovoriti. Ovo su najteža pitanja iz sfere regulacije novca i financija, a odgovori na njih pokazuju stvarnu želju političara da nešto ispravno učine.

Što misle o ideji da se razdvoji stvaranje novca od posuđivanja novca? Kako bi oni to riješili, ako su za to?

Da li znate što znači kad država ima monetarnu vlast? Odgovor: Da emitira svoj novac bez duga.

Ako je 80% novca u državi kredit, a kamata 6%. Tada trebamo 4,8% novca samo za kamate? Da li znate kako namaknuti novac za to? Dali imate plan da se to riješi?

Ako svi znamo da nam država ide u bankrot, imate li plan da se to izbjegne? Da li je to problem za vas?

Da li ste čuli za pokret za nekredini novac kojim se državi vraća monetarna vlast, a bankama oduzima? Zašto vi ne podržavaju te ideje?

Naša država od prošlog stoljeća ima deficit sa inozemstvom. To znači da gomilamo dugove. Kako se možemo riješiti dugova (ne samo spriječiti daljnje zaduživanje)?

Da li podržavaju strane investicije? Ako da, od kud će se kasnije naći novac za profit - povrat investicija?

Danas vidimo da su mnoge firme uspješne i ostvaruju dobre profite. Od kuda se stvara novac za njihov profit?

Ako vam netko ponudi 20 milijardi kuna čistog keša ili 60 milijardi kuna kredita. Što bi uzeli? (keš bi došao od nekreditnog novca, a kredit imamo sada)

Da vam sad netko predloži potpuno ostvariv plan za izlaz iz krize, ali bez EU. Da li bi pristali na taj plan? (nekreditni novac)

Da li bi pokrenuli borbu za financijski opstanak države, pa i kad bi postojala mogućnost osude i reakcije iz inozemstva?

Kako objašnjavate da je Dubrovačka republika kovala svoj novac, a RH do novca dolazi samo posudbama? Da li bi RH trebala emitirati novac bez duga?

Kad bi vam netko pokazao kako se legalno mogu preuzeti većinski udio vlasništva u bankama, srušiti kamate i državu osloboditi daljnjeg zaduživanja, da li bi podržali taj plan i preuzeli ga usvoj program?

Da li možete osigurati da svako od poštenog rada može svaki dan uštedjeti jednu kunu? Od kuda će doći kune za štednju? Ako je od kredita, onda je to još veći dug. Da li bi podržali ostvarivo rješenje koje to omogućava?Objašnjenje: Ako svi mogu uštedjeti 1 kunu, tada mogu pokriti svoje troškove (kredite i ostalo).

Imamo rast štednje i depozita građana, a deficit sa inozemstvom. Od kuda dolazi novac za štednju? Od stvaranja još većih dugova! Da li vi imate program koji će pokazati kako štednja neće biti na račun nečijih još većih dugova?Objašnjenje: apsurd profita i štednje – u sumi su još veći dugovi.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=_8skDBOPtDo&feature=player_embedded[/YT]

Dobra emisija o suštini problema u RH.

Zabavno i u srž problema! Samo da ga ajkule u EU parlamentu ne pojedu ili razmaze. Ima moj glas za EU parlament.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Lukašenko - lider kakvog i mi trebamo!

Intervju sa Luakšenkom - http://www.advance.hr/vijesti/poslj...u-ovom-svijetu-i-zivjeti-kao-normalna-zemlja/ . Treba obavezno pročitati.

Lukašenko je tu jako mudar političar. I meni najviše zapinje u oko to što je on prekinuo pregovore sa Rusijom kada su mu htjeli uvaliti zajedničku valutu. Kada ovo usporedimo sa našim političarima, ovi naši su ko djeca iz vrtića, koju možeš lizalicom kupiti.
Druga stvar je što je pričao o ujednačavanju trgovine, samodostatnosti proizvodnje hrane i drugoga. Čovjek zbilja zna znanje. Filozofija koju tu iznosi Lukašenko u stvari počiva na zaštiti vlastite države od ekonomske kolonizacije te uprezanje državne politike u maksimalnu dobrobit naroda - radnika.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh