• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Post na fb stranici vlade

Zašto ne vodite konstruktivnu raspravu? Na sva pitanja koja su bitna nema odgovora ili je odgovor: Radimo sve u 16 i čekajte rezultate. Pa i Sizif je radio, ali nije nikad obavio to što je trebao. Imam par makroekonomskih pitanja koja su ključna i na koja se ne trza (https://sites.google.com/site/financijskisustav/balansirani-drzavni-proracun ). Osim toga imam i pitanje o korupciji u emisiji novca na koje mi ni TIH ne želi dati odgovor (valjda da ne sruše cijeli koncept EU)http://sites.google.com/site/financijskisustav/korupcija. Tj. vođenje države se svodi na rješavanje tri problema u državi: emisiju novca bez stvaranja duga, raspodjelu plodova rada i balansiranje trgovine sa inozemstvom. Priznajte, Vlada ne rješava niti jedan od ovih problema. I nakon svega se čudi kako nema poboljšanja u državi? Pa zar vi zbilja mislite da baš nitko ne može skužiti da ne radite NIŠTA da bi bilo sutra bolje. Ne rješavaju se temeljni problemi, već samo rade pogodovanja krupnom kapitalu. Ta priča o investicijama i pokretanju privrede je dovedena do histerije. Pa i malo dijete zna da čiko koji nudi 5 bombona, a uzima 10 nije dobrotvor već prevarant. Zamislimo da je Hrvatska jedan otok bez novca. Ako uleti stranac sa 1000 eura sa namjerom da uloži novac i zaradi 2000 eura, pitam vas od kuda nama dodatnih 1000 eura? Pa kako onda investicije mogu biti dobre? Samo ako stranac nije uspio povratiti ulaganje ili je profit došao iz izvoza. Ali to znači da profit dolazi od novca koji se stvara vani. I sad pitanje. Zašto se vani treba stvarati novac da bi mi ostvarili profit u našoj državi? To znači da smo mi svi toliko bedasti da ne možemo shvatiti poantu. Sve možemo stvoriti, ali odštampati novac za korištenje u državi (bez duga) ne možemo. I to branimo zakonom (o HNB-u), ali i statutom ECB-a. Jel vi zbilja ne možete shvatiti da tu nešto ne štima ili nas sve pravite ludima i sve ove privatizacije i rasprodaje radite da bi pokazali da kada država ne stvara svoj novac morati bankrotirati.

A ovo što pišem nije izmišljotina i lako je dokazivo matematičkom analizom iz osnovne škole. To su osnove MMT-a. Sada kada smo se uvalili u EU, nema šanse da se primjeni MMT jer to brani statut ECB-a. I zato je bilo bitno da uđemo u EU. Mi bi trebali izaći iz EU da bi oporavili državu. A vi znate koliko je naš narod komotan i da će to biti jako teško izglasati. Prema tome, znate da će narod biti protiv samog sebe jer nemaju pojma o čemu se radi. Ali vi znate, zar ne. Ali ne smijete reći istinu. Morate nas muljati još dvije godine kada će doći i bankrot i kaos. A i tada razum neće raditi. U vrijeme kaosa će proraditi razne ekstremne stranke i baviti se samo borbom za vlast, a ne opstankom države. Ma genijalno. Da imate časti, dali bi odmah otkaz na mjestu fb suporta vlade i ne bi sudjelovali u ovom uništavanju hrvatskog naroda.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
moram reći da ovi ogromni dugovi se vjerovatno nebudu nikada otplatili,iz razloga što dižemo kredit da bi vratili prošli i ostaju nam još uvijek kamate..

druga stvar što primjećujem kako je sustav prilagođen krađi da to boli glava,ako izdaš račun a ne naplatiš ga,moraš platiti PDV,od kuda?od kredita,zaduzivanja ili neceg treceg?

treba stvar je kako uvijek nama smanjuju place,poticaje,ovo,ono,a nikad se u vladi nisu odrekli 10-20% plaće? kako to?

naravno,imaju rate kredita od 10 tisuca kuna i više i onda naravno da nemogu zivjeti s manje novaca nego do sada,ali kako mi mozemo i moramo?

niti jedna VLADA nije radila za NAROD pa tako ni OVA a nece niti bilo koja SLJEDEĆA!

nevidim problem ako npr njemačka ima dobar sustav(bezveze sam bubnuo njemacka),zasto onda neko od nas ne nazove švabu "cuj rođo,nekaj mi tu ne stima,tonemo,ovo,ono,daj mi neki savjet",a mi placamo nekim konzultantskim tvrtkama milijune eura da nam kazu sto nam ne stima,kako neka xyz iz rumunjske moze bolje odraditi analizu nego mi sami?

ne kuzim,nista mi nije jasno,samo znam da mi nije dobro i najradije bi otišao iz lijepe naše i nebi se niti okrenuo za njom!

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
ne kuzim,nista mi nije jasno,samo znam da mi nije dobro i najradije bi otišao iz lijepe naše i nebi se niti okrenuo za njom!

Potpuno vas shvaćam. Osjećam se skoro isto. Već par godina doslovce na tacni serviram logiku razmišljanja kojom se lako može prozrijeti loše ekonomske poteze u državi i kao da vičem u vjetar.

Narod ne shvaća da ih nitko neće spasiti, ako se sami ne angažiraju i informiraju. Evo recimo, vi g. komer, pitajte slobodno, ako vam nešto nije jasno. Premda nisam ekonomista, mogu vam objasniti mnogo toga i ukazati na uzrok problema. Vjerujte, trebati će vam. Neobrazovanog čovjeka se lako manipulira.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Nisam ni ja ekonomist,ali ajde razumijem neke stvari,ali neke baš i ne...
Najgore mi je što sam se nedavno oženio,a nemam financija za napraviti nam kuću i da se maknemo od staraca.
žena završila 3 godine više za Fizioterapeuta i stažira za 1600kn,a u 3. mjesecu joj istiće godina dana i poslije teško da će dobiti posao,barem kako sada raspolažemo informacijama...

i sada kako bi trebao mladi bračni par funkcionirati,pa umjesto da krenemo u nove pohodne,ishod građevinske,pa materijal kupit,majstorima platit da naprave kuću,hrpa iskopa,itd...mi se šugamo sa starcima..

kredit da idem dić,mogu se hebat,jer mogu dic cca 50 tisuca eura na 30 godina,i onda robujem kreditu,a nakraju vratim 130 tisuca eura,super mi je ta kamata za mlade:)
daj mi sada 130 tisuca eura pa da napravim sve kak se spada,to mi nece bit zao i robovat...

imam srece da radim u firmi u kojoj je rodovita plaća,samo neznam jos koliko dugo bude i to funkcioniralo jer je ionako na popisu za privatizaciju.

e sada,radim tu poljoprovredu,sijem kukuruzu,ječam,nemam traktor,nego plačam usluge ili po rodbinskim vezama,dam gorivo pa mi se napravi posao.
imam jednu krmaču pa prodajem odojke,imam prepelice i inkubatore,pa se i tu nesto pribere,a od nagodinu krećem u pčelarsto,opremu sam kupio samo na proljeće kupujem pčele pa ću se i tu okušati..

moram svaštarit da bi došao do dodatnog kapitala jer od plaće i nemam mjesta za sve svoje ambicije..
a želja za odlaskom u neku stranu zemlju svakim je danom sve veća.
znam da amerikanci kada navrse 18 god odu od kuće na faks,pa poslije faksa dobiju posao tisucama km daleko od kuce i odu radi posla,a mi se drzimo sa roditeljsku sisu prakticki dok su starci zivi...

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Čestitke na vjenčanju g. komer. Neki mladi ljudi se čak ni ne usude vjenčavati jer je situacija totalo nesigurna. A prema svemu, kako se čini, država nam ide u bankrot za koju godinu.

U svemu tome je najvažnije da shvatite da nas nitko neće spasiti, nego mi sami. A to možemo ako smo dobro upoznati sa osnovama financijske opstojnosti države. Temelj je naravno da država ima dovoljno resursa (teren, ljudi, kapital, znanje). Međutim, resursi se ne mogu dobro iskoristiti ako se država nije financijski stabilizirala. Druga stvar je da se resursi ne smiju prepuštati u ruke malobrojne manjine jer tada služe samo njima, a većina pobire mrvice.

I naravno tu su političke stranke koje naravno uvijek pričaju bajke u programima. A prava istina je da se pogleda kome oni idu na ruku i kako se to ogleda u socijalnim razlikama. Da bi shvatili razliku između lažnih programa i onih koji su ostvarivi morate samo zamisliti neki primjer sa manjim brojem subjekata i stvari počnu odmah biti jasnije.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Hvala na čestitkama,
Što se politike tiče,uvijek vlada nevalja,a oporba pljuje po vladi..
Najgore je što ljudi nevide da je sadašnja oporba,donedavno bila vlada,i da su nas pokrali i zadužili za 20 narednih godina,i mene samo zanima,jasno mi je da ćemo mi to vratiti,ali OD KUDA ćemo mi to vratiti...
rasprodaje se sve što još koliko toliko vrijedi,nije li sada skakanje samom sebi u želudac ponovno vratiti inu pod našu firmu,tj prodali jepo super popularnoj cijeni 505 milijuna kuna,današnji paket ine u MOL- je vrijedi oko 20 milijardi...navodno smo mi zaradili na prodaji oko 7 milijardi,znaci sad bi jos u gubitak išli oko 13 milijardi da vratimo ono što je prošla vlada prodala,a ova sada prodaje HPB, CO, Zračnu luku,Petrokemiju, i još hrpu firmi...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Možda i bolje da prodaju kad neznaju ionako šta če sa njima. Nek zarađuju stranci kad naši neznaju. Naše samo zanima "provizija" od ugovorenog ili dogovorenog posla. Kako su stari ljudi znali reči "kruha bez motike" to je njima jedino zanimljivo. Dubioza kolektiv - pjesma Brijuni dosta toga govori o političarima prije i sada

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Možda i bolje da prodaju kad neznaju ionako šta če sa njima. Nek zarađuju stranci kad naši neznaju. Naše samo zanima "provizija" od ugovorenog ili dogovorenog posla. Kako su stari ljudi znali reči "kruha bez motike" to je njima jedino zanimljivo. Dubioza kolektiv - pjesma Brijuni dosta toga govori o političarima prije i sada

Mislim da vi ne shvaćate o čemu se radi. Prva misao vam mora biti od kuda dolazi profit vlasnika? Profit dolazi od viška prihoda nad troškovima. To je pozitivna bilanca. Međutim, u novčanim transferima onaj tko prodaje robu ima dotok novca, a onaj tko kupuje ima odtok. Suma oba novčanika se nije mijenjala. Ako udružimo novčanike onih koji stvaraju profit i onih koji imaju novčane gubitke dobiti ćemo dvije skupine. Zanemarimo one koji rade bez profita. Dakle, profit jednih povlači gubitke drugih. Stalni profit jednih vodi u stalni gubitak drugih.

Kada ovaj zaključak ubacimo u vašu misao da želite da netko tko je stranac ostvaruje profit, ispada da želite da on stvara nama gubitak i da zarađeno iznosi. Da li ste vi sigurni da baš to želite. Opet, postoji vjerojatnost da će stranac organizirati izvoznu firmu da bi izvlačio profit iz drugih država, a da se mi radnici pri tome okoristimo. Ali tada nastradaju najčešće radnici u drugim državama??? Dakle, ništa od radničke solidarnosti? Nekako mi se čini da obični šljakeri na kraju moraju popušiti.

Mister No

Član
Tu od
26 Svi 2007
Poruka
373
moram reći da ovi ogromni dugovi se vjerovatno nebudu nikada otplatili,iz razloga što dižemo kredit da bi vratili prošli i ostaju nam još uvijek kamate..

druga stvar što primjećujem kako je sustav prilagođen krađi da to boli glava,ako izdaš račun a ne naplatiš ga,moraš platiti PDV,od kuda?od kredita,zaduzivanja ili neceg treceg?

treba stvar je kako uvijek nama smanjuju place,poticaje,ovo,ono,a nikad se u vladi nisu odrekli 10-20% plaće? kako to?

naravno,imaju rate kredita od 10 tisuca kuna i više i onda naravno da nemogu zivjeti s manje novaca nego do sada,ali kako mi mozemo i moramo?

niti jedna VLADA nije radila za NAROD pa tako ni OVA a nece niti bilo koja SLJEDEĆA!

nevidim problem ako npr njemačka ima dobar sustav(bezveze sam bubnuo njemacka),zasto onda neko od nas ne nazove švabu "cuj rođo,nekaj mi tu ne stima,tonemo,ovo,ono,daj mi neki savjet",a mi placamo nekim konzultantskim tvrtkama milijune eura da nam kazu sto nam ne stima,kako neka xyz iz rumunjske moze bolje odraditi analizu nego mi sami?

Novac vise nema validnu vrijednost,vec je dug. To je njegova primarna svrha. Davno smo o tome pisali po forumima,pa smo bili ismijavani u stilu "teorija zavjere"...proslo je par godina od kada su neki dokumentarci sve objasnili oko toga...i sve se ispunjava.
Sada kada se opet pise o slijedecim koracima tzv. zavjere - u biti istine ,kao sto pise nas forumas @Nostradurus , opet ista prica... covjek sve objasni matematickim jezikom...nema mogucnosti makinacija ...no ljudi opet ne zele vjerovati tome..bolje je slusati politicke emisije koje govore sve ...samo ne rjesenje. Cak kada sam zelio ljudima objasniti odredenim funkcijama da je nemoguce postaviti parametre ovako kako su postavljeni u hr..ili je rjesenje nemoguce... neki ce cak ici tako daleko da eliminiraju elementarno znanje matematike...i danas-sutra me pozvati da pomognem im oko integrala , trigonometrije i sl.

Dobrim i vrijednim ljudima je tesko shvatiti da postoji ekipa koja doslovno igra sah sa svima nama.
Njihova moc dolazi od vladanja nad nama i imaginarnoj slici koju stvaraju. Svjesni su opasnosti da ovise o nama. Zato mediji usmjerevaju ljudsko razmisljanje i sve cesce dozivljavam ,komunicirajuci sa ljudima, da mnogi uopce ne znaju zasto su donijeli pojedinu odluku. Cista hipnoza.
Da ljudi to shvate sve se to rusi kao kula od karata...
Dug novca je smisljen tako da se ne vraca i ne moze vratiti. Vise nije interes novac , vec moc i totalno degradiranje bilo koje ljudske vrijednosti.(jako dobar primjer je kampanja protiv na ovom referendumu). Kao sto bi rekao jedan clan mocne elite .."ljudi su tu da sluze"...
Nesto jos o matki...kada bankarski sektor koristi opce znanje matke za sebe..tada su savrseni primjeri, isprobani u praksi i cija je funkcija opravdana prakticnom uporabom u prirodi...no kada to primjenjuje u nasem slucaju...mi nemamo mogucnost ostvariti isto. Mi smo blokirani medijskom manipulacijom razmisljanja...odvracanja paznje i kasnije tzv. pobijanje "krivog" razmisljanja.
Kada odredeni ljudi i ukazu na to tada mediji odrade posao uvjeravajuci druge kako primarna znanost grijesi.
Kolega forumas je lijepo napisao o laburistima...vazniji je njegov identitet nego rjesenje ovog cirkusa od krize.
Inace..njemacka ima dobar sustav jer zivi na nasim i inim ledima...vec je bilo predobrih primjera u ovoj temi..

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
zato su i uveli placanje preko kartica,krediti,place u banci itd...
prije si pare dobio na ruke,i kupovali se auti,gradile kuce,dizali krediti,sad sve preko banaka i zato nas kradu....

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
to što novac ide preko banaka je i jedini razlog zašto još vlada mir u svijetu...
nema šanse da odštampaju i da fizički stave u promet sve što treba cijelom svijetu, niti ga mogu pokriti zlatom i draguljima...
dakle, u banci imamo skup brojeva koji kruže svijetom, a izgleda da nemaju nikakvog pokrića...
jel teško onda banci imati kapital?

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
mir je bio i prije...
barem koliko ja znam,place su starci dizali u kovertama i nosili pare doma,koliko si imao,toliko si trosio..a kupio se i novi auto,gradial se vikendica na moru,bez nekih kredita,svi u kuci su pomalo pomogli svaki mjesec,radilo se nekoliko godina,bez zaduzivanja,a sada odes u banku,dignes 50 tisuca eura na 30 godina,to ti je dosta da kucu metnes pod krov,metnes stolariju,uvedes struju i vodu,ako se jos i nađe za ozbukat,i onda si bogec,nemres si kupit spavacu sobu,kupaonicu namjestit,da o kuhinji ne pricam,a vratis im u 30 god 130 tisuca eura...
kako i nebi bili bogci,kad tako to mora funkcionirat...
da ne pricam kako pomazem tastu,onda odvezem turu sljunka ili pijeska,a građevicnka firma je izvođač radova,platil bum ti nakraju kad sve napravim,znaci moj tast mora kreditirat firmu koja ima 10 zaposlenika,jer nemre platit gazda 2-3 tisuce kuna za materijal...i onda se navlacis s njim par mjeseci da ti plati,nakon sto mu odbijes dovesti neku od sljedecih turi..
a tako sve funkcionira,prodajem jaja od prepelica,dođe covjek uzme 400 komada,i veli platim ti kada cu iduci put doci po turu,to je sljedeci tjedan,reko super,nema ga 2 mjeseca,i zovem ga,joj nemam para,bit ce iduci tjedan,i tako godinu dana,vise sam odustao,jer me sram za svoje pare gnjavit covjeka i trosit svoj telefon da utjeram 400kn!
sramota

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
zato su i uveli placanje preko kartica,krediti,place u banci itd...
prije si pare dobio na ruke,i kupovali se auti,gradile kuce,dizali krediti,sad sve preko banaka i zato nas kradu....

Plaćanje preko banke vas čini potpuno ovisnim o bankovnom računu. Bilo tko vas legalno može učiniti financijski nesposobnim za život. To znači da je u pitanu kontrola. Osim toga, plaćanje preko kartica omogućava i praćenje korisnika.

Slijedeća važna stvar je da gotovina u vašim novčanicima umanjuje rezerve banaka. A banka nema sav vaš novac, nego samo oko 1/5 novca koji imate. Dakle, kada banka zapadne u krizu, gubitke će snositi DAB i država tj. mi. Zbog toga je jako važno da se novac drži u bankama - radi njih samih. Prije u SFRJ, to nije bilo važno jer je država dodavala novac preko primarne emisije. Banke su bile u vlasništvu poduzeća i to je bio više kao jedan zajednički novčanik. A krediti se nisu mogli samo tako dobiti. Razlog je jednostavan. Dobili bi ogromnu inflaciju koja se ne bi mogla zaustaviti. Samo nije se to smjelo govoriti.

A što imamo danas? Svi su mogli dobiti kredite, ali ih ne mogu otplaćivati. Dođe skoro na isto. Samo ovaj puta ljudi ostaju bez posla, ali bez stanova i kuća. Da bi svi otplatili kredite mora se pojaviti novac za profit banke od istih kredita. Ali kako? Tako što se mora podići još više kredita. Nema profita u sadašnjosti. Uvijek se to prebacuje na budućnost, ali se dug stalno uvećava.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Nostradurus kako stojiš sa ovom gospodom?
http://www.nacionalni-forum.hr/default.aspx?id=26

Postavio sam pitanje na fb stranici (komentar na njihovoj objavai od 8. prosinca), ali i preko e-maila.

Pitanje za Nacionalni forum Nikica Gabrića na bazi primjera:
>> Zamislimo da je Todorić uspio pokupovati sve firme u Hrvatskoj. Eto ostvario mu se san. Svi u Hrvatskoj rade za njega – poljoprivrednici, prodavači, prosvjeta, vojska, građevinari, itd. Također i svi trošimo kod Todorića svoje plaće. Uvoz i izvoz imamo u balansu te nam ne utječe na količinu novca.

Ako Todorić ima trošak, on dolazi samo od naših plaća. Prihod mu je opet naša potrošnja koja ima veze sa našom plaćom. Todorić bi mogao zaraditi jedino kada bi imao veće prihode, a manje troškove. Praktično bi to trebalo značiti da bi mi trebali trošiti više nego što primimo plaće. Kako ćemo mi trošiti više? Možemo dizati kredit kod Todorićeve banke i zaduživati se. Međutim dug ne možemo platiti, a da ipak netko ne ode u bankrot od nas samih. Višak novca za profit Todorića ne postoji.

A sad zamislite da nekim čudom nitko ne štedi, ali i Todorić ne stvara profit. Stvar bi možda i funkcionirala. Međutim, sindikat prosvjete zaključi da oni žele veće plaće jer ne mogu baš ništa uštedjeti. Kako je moguće da jedna skupina radnika počne štedjeti? Tako što se smanji plaća drugoj skupini, a očekuje da će oni jednako trošiti kao da im i nije smanjena plaća. Jasno je da ta skupina, može probati smanjiti potrošnju, ali se time smanjuju i prihodi Todorića te on mora smanjivati svima plaće (zvuči poznato kada je u pitanju MMF). Ona jedna skupina i dalje ima mogućnost štednje. Kako plaće padaju, tako se opet smanjuje potrošnja jer ljudi nisu bedasti da uzimaju kredit koji neće moći otplatiti. To opet smanjuje prihode Todorića (baš za iznos štednje one “pametne” skupine) i tome nema kraja. Dokle god postoji štednja nekih, Todorić ne može isplatiti iste plaće, već ih mora smanjivati. Pa čak i da počne smanjivati cijenu proizvoda, neće povećati prihode dok postoji štednja nekih.<<

Ako Todorić u primjeru predstavlja sve udružene vlasnike kapitala u državi, kako Nikica Gabrić misli riješiti problem ostvarivanja profita u državi?
------------
Vidjeti ćemo što će odgovoriti

I za sada nema odgovora.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
mi smo ljudi neslozni i kada bi se svi slozili,mozda bi nesto i postigli...
kada strajkaju seljaci,smetaju drugima jer su na cesti sa skupim traktorima,kad strajkaju doktori,svi kenjaju po njima,kaj strajkate imate 20 tisuca kuna place i boli vas kifla za druge,kad prosvjeti ukinu put i dodatke,sve druge je briga za njih...jebote pa daj se ljudi skockajte da se udruzimo i posaljemo neku poruku,ovako uvijek 5-6% nezadovoljnih a ostatak boli briga,zato nam je i tako...grci unistili pol zemlje,ukrajinci se ne micu i stalno prosvjeduju...a kod nas ocito ima jako mali broj ljudi koji su nezadovoljni i oni promjeniti nemogu nista!

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
mi smo ljudi neslozni i kada bi se svi slozili,mozda bi nesto i postigli...
kada strajkaju seljaci,smetaju drugima jer su na cesti sa skupim traktorima,kad strajkaju doktori,svi kenjaju po njima,kaj strajkate imate 20 tisuca kuna place i boli vas kifla za druge,kad prosvjeti ukinu put i dodatke,sve druge je briga za njih...jebote pa daj se ljudi skockajte da se udruzimo i posaljemo neku poruku,ovako uvijek 5-6% nezadovoljnih a ostatak boli briga,zato nam je i tako...grci unistili pol zemlje,ukrajinci se ne micu i stalno prosvjeduju...a kod nas ocito ima jako mali broj ljudi koji su nezadovoljni i oni promjeniti nemogu nista!

Nije problem toliko u neslozi, koliko u neznanju. Pitanje koje sam postavio Nacionalnom forumu (gore iznad) je ključ razumijevanja kako stvari makroekonomski funkcioniraju. I dok to ljudi ne shvate moći će nas svatko bez problema smotati i prodati rješenje koje to nije. Sve bi mi mogli, ali mora biti financijski održivo. A taj se problem potencira u gornjem pitanju i pokazuje da se tu mora naći rješenje inače će sve propasti.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
A kak sad, da baš netko zna i hoće, kad ECB kontrolira emisiju novca?
HR više kao država ne postoji, jer nema financijsku neovisnost odnosno monetarni suverenitet.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh