Nostradurus
Aktivni član
- Tu od
- 13 Lis 2012
- Poruka
- 696
Kako je krenulo, mislim da će mirovine biti ispod razine socijalne pomoći.
Ove švabe mi ozbiljno piče po živcima
http://www.tportal.hr/vijesti/svije...imovinu-gradana-a-tek-onda-trazite-pomoc.html
'Namet bi bio u skladu s načelom odgovornosti država po kojem su porezni obveznici prvi jamci za obveze svojih vlada i tek se nakon toga traži solidarnost drugih država', navodi se u mjesečnom izvješću Bundesbanka.
Ja da jamčim imovinom za ova go*na i ona prošla???
Ni manje ni više nego 10%
Opciju oporezivanja imovine razmatrao je i Međunarodni monetarni fond (MMF) u izvješću u listopadu. Pritom su naveli kako bi za smanjenje omjera dugova na razine s kraja 2007., na uzorku od 15 zemalja članica eurozone, bilo potrebno uvesti poreznu stopu od oko 10 posto za kućanstva s pozitivnim neto bogatstvom.
ps. jos nesto bi zelio znati,mozda netko moze objasniti,zasto npr UREA na svjetskom trzistu kada se prodaje npr po 300$/tona kod nas u trgovinama kosta 800$/tona?
Jeste li gledali Nedjeljom u dva? Jedna od boljih ako ne i najbolja emisija do sada. Drago mi je što ima još savjesnih i kvalitetnih ljudi za promjene, mislim na oba gosta.
Napisao sam jedan članak o političkoj korupciji: http://xreforma.wordpress.com/2014/02/04/politicka-korupcija/ . Prema mojoj ideji, protiv političke korupcije se može boriti primjenom direktne demokracije tj. kontrolirati rad zakonodavne, a možda i nekih drugih vlasti javnom ocjenom da li je nešto za ili kontra javnog interesa (zakon, ugovor, odluka) putem referenduma koje se inicira iz naroda.
Npr. ako netko smatra da je nešto protiv javnog interesa prvo ide sa ustavnom tužbom po odredbama sprečavanja političke korupcije i zaštite javnog interesa (dio zakona koji ne postoji i treba referendumima zahtijevati). Ako U.S. presudi negativno, može se pokrenuti referendum i izjašnjavanje same javnosti što ona misli o tome. Za to nam treba elektronički referendum i izmjene ustava i zakona.
Što je poanta: dolazak na vlast ne znači nužno da bi ostali i proveli sve mjere. On i traje. Za razliku od toga, preko referenduma se može doći u priliku da se zahtijeva ugradnja određenih demokratskih alata koji će vladajuću političku elitu u buduće učiniti nemoćnom protiv demokratske većine. Time se demokracija neće moći izigravati.
Ovo je samo jedna ideja. Uvijek razmišljam, da je ovaj smjer sigurniji i da će paralizirati loše poteze političara za sva vremena, a u odnosu na alternativu kao što su prosvjedi i štrajkovi. Naime prosvjed ne može biti toliko efikasan, koliko direktan utjecaj na odluke preko ocjene javnosti da li su one kontra njenog interesa i koji ima zakonske posljedice na onoga koji je te odluke donio.
1. Emisija novca bez duga - monetarna vlast nad vlastitom valutom, financiranje očekivanog deficita proračuna emisijom novca bez duga
2. Ravnomjernijom raspodjelom plodova rada - zapošljavanje sposobnih i omogućavanje svakome da pokrije svoje troškove života (Ustav RH)
3. Balansiranje trgovine sa inozemstvom radi sprečavanja stvaranja vanjskog duga