Ovo je jedna slika koju sam lani poslikal na danjašnji dan, kaj ova slika govori?
Slika govori budi čovjek, nemoj bit gladan love, budi dobar sa svima, pomogni kome je pomoć potrebna. Pokri se kak ti je deka velika, nemojte tražit kruha nad pogačom.
Sjetite se naših stari, kak su vozili sa kravicama, konjima, kak su si svi međusobno pomogali, kak su se družili. Čehali su perje, kuruza se čehala doma, dreš je bil u selu, niko nije bil opterećen kak su danas ljudi opterećeni. Mislim da se svi moramo na njih ugledati, a ne moj sat je tolko sa traktorom, oranje je ovolko, kombaj ovolko, ma dajte molim vas pogledajte kak je svima prije bilo bolje. Kolko got je bilo teško bilo je bolje,bitno je da čovjek ostane čovjek, ali danas se sve gleda materijlno. Pa prije se išlo kilometrima pešice od sela do sela da se pomogne jen drugome. Muzika je bila, bajsi se noslili na plečima, tambure, po šumi se išlo po kmici na kolinja, ma kad sve ovo danas vidim pitam se di je nestala ljudska dobrota i toplina? Kravica dve je bila u štali, ljudi su živjeli i delali i bili sretni. A danas? Nikad niš nije nikome dost.