• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ovo je jedna slika koju sam lani poslikal na danjašnji dan, kaj ova slika govori?

Slika govori budi čovjek, nemoj bit gladan love, budi dobar sa svima, pomogni kome je pomoć potrebna. Pokri se kak ti je deka velika, nemojte tražit kruha nad pogačom.
Sjetite se naših stari, kak su vozili sa kravicama, konjima, kak su si svi međusobno pomogali, kak su se družili. Čehali su perje, kuruza se čehala doma, dreš je bil u selu, niko nije bil opterećen kak su danas ljudi opterećeni. Mislim da se svi moramo na njih ugledati, a ne moj sat je tolko sa traktorom, oranje je ovolko, kombaj ovolko, ma dajte molim vas pogledajte kak je svima prije bilo bolje. Kolko got je bilo teško bilo je bolje,bitno je da čovjek ostane čovjek, ali danas se sve gleda materijlno. Pa prije se išlo kilometrima pešice od sela do sela da se pomogne jen drugome. Muzika je bila, bajsi se noslili na plečima, tambure, po šumi se išlo po kmici na kolinja, ma kad sve ovo danas vidim pitam se di je nestala ljudska dobrota i toplina? Kravica dve je bila u štali, ljudi su živjeli i delali i bili sretni. A danas? Nikad niš nije nikome dost.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@Kupljenec, generacija koja je tak navikla je davno pod ledinom...
Današnja generacija je stisnuta dugim radnim vremenom, nerealnim očekivanjima sa svih strana, propisima i zabranama...i kaj onda očekuješ? Danas je sve u dojmu, iliti image-u, a to se postiže dobrom garderobom, zvučnim imenom auta, imovinom...a nitko te ne pita kakav si kao osoba.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Velim ti da se kralo i žive životinje, nekima i u štali zaklali i nosili polovice van. Čovjek u štali našel krv i crijeva na podu..

Ja bi rekel da se to još uvijek radi o smrznutim zalihama. Kad se to potroši, onda bude porasla cijena svinjetini i svinjama
Koje su se se gore kod njih morale uništiti radi razno razznih razloga,pa im je jeftinije to našim trgovcima dati skoro badava, Uostalom našem narodu bitno da je jeftino a ostalo nije bitno

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Mislim da je ovo prikladno mjesto:
View attachment 47116
Mene je ovo podjetilo na jednu anegdotu o Staljinu.

Za vrijeme predstave u kazalištu netko kihne.
Staljin: "Kdo kihnut"?
Muk.
Staljin: "NKVD, prvi red streljot"
Pobiju prvi red.
Staljin: Kdo kihnut?
Opet muk.
Staljin: "NKVD, drugi red streljot"
Pobiju drugi red.
Staljin: " Kdo kihnut"?
Javi se jedan iz trećeg reda: Ja kihnut, tovariš Staljin"
Staljin: " Na zdoravlje, tovariš.

frchlopeer

Aktivni član
Tu od
18 Ožu 2019
Poruka
102
E bogam kod mene i u okolici 14-15 kn 100-180 kg. Pecenke 20-21,krmace i nerastovi 11-12.
Kod vas je super! Kod nas je svinja 18, 19, odojak 25 - 27, a ovo na kraju isto ;-)

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Evo što se iza brda valja, to da smo u žetvi pšenicu prodavali po nižoj cijeni nego što ćemo sad interventno uvoziti, ja bih se usudio reći da je to veleizdaja, a znamo što se s takvima radi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A daj mi reci kak da netko gospodari državom, kad cijeli život živi na teret poreza?
Kaj on zna o privredi, o prihodima i rashodima??? Kad mu pofali para, zagrebe u "zajedničku kasu", da ne rečem nekaj teže.
Kad delaju godišnji budžet, kreću s rashodima, pretpostave prihode i koliko se budu zadužili.

Jel vi i doma tak delate?
Mislim da svatko od nas najprije gleda prihode, nastoji smanjiti rashode, pogotovo ako planira neku investiciju, a zadužuje se tek kad je višestruko siguran da to bude mogel vratiti.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
E sad, da to ima veze sa mozgom, ti su pametniji!
Ja sam uhljeb i zna se zaloga ću....moram glasati

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh