• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ne da mi ovo dodati uz gornji tekst...

Na veliku žalost i mnogi drugi uče "u hodu na najteži moguči način", trenutno i narod Ukrajine.
Makar tu postoje određene neusporedive razlike. Dok je nama u Hrvatskoj 1991. trebalo oružje da se branimo, "međunarodna zajednica" nam je dala "embargo na uvoz oružja". Koliko mogu pratiti i znati iz dostupnih informacija, sada se nastoji Ukrajini koliko toliko "pomagati".

Oduševljen sam ovih dana potezom Poljske, koja je "u trenu" razobličila Amerikance i mnoge druge s ponudom poklona borbenih aviona MIG-29. Ameri su odmah ustuknuli: "je, nebi se mi šteli miješati", samo Vas malo nagovaramo, Vi se umiješajte, a mi budemo promatrali sa strane kakve budu posljedice. Što drugo reči, nego jadno i očekivano.

Ostaje i dalje važiti: pomozi si sam i Bog ti bude pomogao. Ukrajina se tijekom godina "uspavala", vojno se zapustila, vjerovala je svima, a sada radi toga trpi nesagledive posljedice. Mudri i pametni bi izvukli pouke iz takvih loših primjera, osigurali bi sebi svoju obrambenu mogućnost, kako u osposobljenim građanima za "vojne potrebe", tako i u zalihama "vojne opreme". Svaki drukčiji pristup je apsolutna državna glupost i neodgovornost.

Za kraj ove "tirade", svakom bi novinaru opalio pljusku, šamarčinu koji pita: a koliko si pušaka poslao, koliko metaka. Ta "životno neuka budala" bude sutra tražila da, u vojnom sukobu, mu unaprijed daš informacije gdje budeš postavio zasjedu, u koliko sati počne zasjeda, s kojim brojem ljudi i s kakvim sredstvima. Jesu novinari školovani, ali na djelu pokazuju da su "za ovaj dio životne stvarnosti" - totalno neuki. To se tako ne radi. Dobro je rekla bivša ministrica gospođa Antunović - ja im sve te podatke ne bi davala. Trebamo početi od takvih stvari, naučiti ovu našu golobradu ekipu da svi ne moraju sve znati, za početak kao prvo slovo nacionalne sigurnosti...

Uh, oprostite mi na dužini, nakupilo mi se oporog teksta u mozgu...

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
E sad, da to ima veze sa mozgom, ti su pametniji!
Ja sam uhljeb i zna se zaloga ću....moram glasati
I ja sam "uhljeb" (željezničar radnik SSS) koji je išao raditi, a ne na posao kao veči dio zaposlenika, i na kraju sam postao nepodoban......

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ako Vam se da čitati, interesantan je članak:

Ne pratim redovito vijesti, ali mi se čini da sam onako usput načul da su naša skladišta s rezervama žitarica jako slabo popunjena. Dakle prijedlog o zabrani izvoza bi se odnosil na žitarice koje su trenutno uskladištene i mogle bi poslužiti da se popune strateške rezerve. Naravno, očekujem da se ta pšenica otkupi po tržišnim cijenama u trenutku otkupa.
Možda bi tu mjeru trebalo drukčije nazvati, ali u svakom slučaju država bi imala pravo prvokupa sve dok se ne namire potrebe strateških rezervi.
Istovremeno bi oni koji su to propustili napraviti u povoljnijem trenutku, trebali dobiti po prstima, ali to je već neka druga priča.

Članak mi se čini s jedne strane zanimljiv, valjda zato kaj problem sagledava samo s jedne strane (djelomično), ali daleko je od realnog sagledavanja situacije u slučaju veće svjetske krize. U članku npr. nema spomena o uvozu pšenice lošije kvalitete od one izvezene, brašna i predpripremljenih pekarskih proizvoda. Sve to u slučaju krize širih razmjera ulazi u bilancu.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
eto sad u dnevniku HRT...popunjavamo zalihe pšenice i kukuruza...jel to znači i da isto uvozimo, nije specificirano... :cautious:

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ja sam sad čuvar pruge (ophodar) 10 km dnevno prehodam. Napustio sam radno mjesto tehničara telekomunikacija zbog, ma nebi sad o tome.......
Čuvara pruge nema dovoljno, (satnica je startna 26 i nešta kuna)
Željezničari koji rade u turnusu i na blagdane i to imaju solidnu plaču, a ovi koji imaju samo čistu osmicu nemaju baš neku plaču.....
Govorim o radnicima ,srednja stručna sprema.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Baš čitam vijesti, specijalizirani portal War zone smatra da bi mogao biti Tu-141, bespilotna letjelica iz vremena Sovjetskog saveza koju su Ukrajinci vratili u upotrebu 2014.
Iza mene neprospavana noć, ne znam da li je to povezano sa ovime u ZG-u, uglavnom kod nas je jučer nestajalo struje u par navrata, oko 12, pola 2 i pola 5. A čujem sada da je i u par obližnjih sela bila ista situacija.

Posljednje uređivanje:

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Ja sam primjetio a svi sa kojima sam u kontaktu daj mobilni sistem koma vec 5-6 dana

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
A kod mene - trebalo nestati vode od 8 sati do 18 sati!
Tak najavili uhljebi, ali pametni odradili posao bez prekida opskrbe vodom
Ja sam primjetio a svi sa kojima sam u kontaktu daj mobilni sistem koma vec 5-6 dana
I moj me malo zaje!
I onda "svi van i samo neki nutra"! Hoću reći ugasio pa ponovo upalio i sve u redu!

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
ovo je slično kada su nato avioni 99 bombali srbiju pa su letjeli preko hr teritorija. onda su bacali neikorištene bombe po hr primorju. jer navodno nemože sletjeti avion sa bombama. onda su naši vatrogasci izgorjeli na kornatima. ovo jučer u zg nešto slično. navodno iznad bosne lete neki nato(eu neznam ni ja čiji avioni).

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ljudi uvijek "u mraku vide velikim očima" veče strahove nego jesu.
I ovdje se primijetilo treperenje jedne faze struje, kao da netko nešto vari u susjedstvu. Samo iako smo udaljeni cca 150 m moj otac je na mreži jedne trafostanice, a moja kuća na mreži druge. Između nas je prekid. Razgovarali smo o tome dok sam mu obrezivo par voćaka na dvorištu. Ja sam odmah zaključio da mora biti nešto u vezi s dalekovodom, drugo nema smisla.
Ovo je lakše s tim povezati:
POLICIJA GA TRAŽI Rušio drva, oštetio žice dalekovoda i ostavio Zasadbreg bez struje!

Malo sam do sad uz kavu čitao komentare čitatelja "oko pada zalutalog drona" u ZG po portalima, mila majko kakvi sve jesmo...

Posljednje uređivanje:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh