• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Evo zanimljiv citat iz navedenog teksta koji se izrazito kosi s tvojim teorijama:

Kada je o monetarnoj politici reč, ona mora biti neutralna i njen jedini zadatak mora biti očuvanje cenovne stabilnosti. Svaka drugačija politika je pogrešna. Povećavanje novca u opticaju kako bi se stimulisala ekonomija rezultiraće neuspehom. Racionalni akteri će požuriti da podignu cene i zaštite svoju poziciju, znajući da to i svi drugi čine. Inflacija će porasti i nikakvog efekta na realne tokove neće biti[8].

Tekst je izvučen iz poglavlja: Implikacije neoklasične škole na ekonomsku politiku. To je otprilike kao da ja objašnjavam strategiju Hitlera, a vi meni pripišete da se ja zalažem za nacizam. Katić je prezentirao postavke neoliberalizma, ali ih time nije zagovarao.

"Da bi porazlili neprijatelja, morate ga dobro upoznati."

Koko

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
418
Tekst je izvučen iz poglavlja: Implikacije neoklasične škole na ekonomsku politiku. To je otprilike kao da ja objašnjavam strategiju Hitlera, a vi meni pripišete da se ja zalažem za nacizam. Katić je prezentirao postavke neoliberalizma, ali ih time nije zagovarao.

"Da bi porazlili neprijatelja, morate ga dobro upoznati."

Ne pridaj si preveliku važnost, niti si mi neprijatelj, niti te želim poraziti. Najobičniji si šarlatan, kakvih ima dosta u Lijepoj Našoj. Kažeš da trebamo štampati novac, preporučaš neki tekst nazivajući ga jako dobrim, u tom tekstu piše da ne valja štampati novac. Gdje je kvaka?

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Ne pridaj si preveliku važnost, niti si mi neprijatelj, niti te želim poraziti. Najobičniji si šarlatan, kakvih ima dosta u Lijepoj Našoj. Kažeš da trebamo štampati novac, preporučaš neki tekst nazivajući ga jako dobrim, u tom tekstu piše da ne valja štampati novac. Gdje je kvaka?

Tekstove Katića treba gledati kao odličnu kritiku. Čovjek razmišlja samo u okviru sadašnjeg sustava i govori istinu. On emisiju novca obično zamišlja preko kredita. A shvaća i velik problem deficita u vanjskotrgovinskoj bilanci. Na žalost osim perfektne kritike, čovjek nema neka konkretna rješenja. Komentarima na njegovom blogu pokušavam probiti tu blokadu u razmišljanju.

Najlakše je umjesto argumenata napasti čovjekovu osobnost. U dva teksta spominjem zdravstveno osiguranje: https://sites.google.com/site/financijskisustav/izbori-2011

I poanta svega što planove stranaka čini neostvarivim je izostanak ove dvije točke:

1. Izričito bezuvjetno protivljenje ulazu u EU (jer je unutar EU nemoguće autonomno sprovesti točku 2)
2. Mjere za prekidanje dužničkog ropstva novcu kao dugu.Obje stavke su bitne i najvažnije za prekidanje daljnjeg povećanog zaduživanja RH da bi se spriječio bankrot države i vratilo prava radnika.

Da dobro ste čuli. Prava radnika, su ugrožena jer nema novca, jer postajemo sve više dužni. Školarine nisu više besplatne. Zdravstveno se sve više privatizira. Mirovine se mogu zaslužiti tek u dubokoj starosti i to mizerne. Itd. Nije to zbog toga što je to nemoguće, nego što se društvo iscrpljuje plaćanjem kamata na novac u opticaju koji je preko 80% kredit (dug).

Privatizacija zdravstva znači da tko ima para može računati na puno zdravstveno osiguranje.

https://sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca

Što se dobiva ispunjenjem ovog zahtijeva?
- Stvaranje novca se vraća u državne ruke - monetarna vlast
- Bankarski sektor više nije taj koji odlučuje o ponudi novca, tj. ponuda novca nije više u rukama privatnih interesa
- Država preuzima i veći dio vlasništva banaka (nema potrebe za nasilnom nacionalizacijom)
- Država emisijom realnog novca popunjava proračun koji se koristi za financiranje dijela stvarno zarađenih mirovina
- Država prestaje nepotrebno uzimati kredite tj. ona uopće ne treba uzimati kredite kada ima potpunu monetarnu vlast
- Prodaja države imovine nije potrebna. Potrebno je samo dobro upravljanje tom imovinom
- U državi se stvaraju uvjeti za profitabilnost posla te se stvaraju uvjeti za visoku zaposlenost - rad je okrunjen profitom i akumulacijom kapitala
- Radnička prava imaju mogućnost da se ostvare (zdravstveno, itd.)
- Visoko školstvo može biti besplatno
- Inflacija se može potpuno kontrolirati - nestati (osim kada dolazi do poremećaja cijene energenata)
- Ukida se ekonomsko ropstvo i dugovi postaju otplativi
- MIO fondovi imaju iz realan izvor kapitala i mogu ga akumulirati, a radni vijek se ne mora produljivati (da, dobro ste pročitali)
- Poduzeća se mogu razvijati iz vlastite akumulacije kapitala te postaju konkurentinija
itd.

O nekom čovjeku naviše govore njegova djela. A pametni znaju reći da je bolje šutjeti nego bubnuti glupost.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Je li "crni studeni" tek uvod u 2014. - godinu krajnje neizvjesnosti?

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrva...tek-uvod-u-2014.-godinu-krajnje-neizvjesnosti

Iako možda ovih dana, zbog haških odluka o generalima, tako neće izgledati, u ovoj zemlji je na kraju 2012. godine politički i društveno doista relevantna samo jedna stvar: stanje gospodarstva. A ono je, notorno je poznato, daleko odmaklo od predinfarktne faze. I sve je gore. BDP se opet sunovratio, broj nezaposlenih juri prema psihološkoj granici 350 tisuća, padaju proizvodnja i potrošnja...

Što je još gore, u ovom mjesecu svjedočimo stvarnom i simboličkom podbačaju političko-gospodarskog projekta s kojim je nova Vlada preuzela Banske dvore. Od dva stupa na kojima se temeljio oporavak: racionalnijeg javnog trošenja i novog investicijskog zamaha, ostao je, opet stvarno i simbolički tek – Slavko Linić.
Nema nam spasa pored ovakvih političara i ekonomista u državi. Sve se prave da znaju posao, a rezultati su im očekivano loši. Sada se najavljuje i rezanje prava iz zdravstvenog osiguranja. Sve ide prema predviđanju. Samo nitko ne želi vjerovati da se sve događa zbog novca kreiranog kreditima i manjka u trgovanju sa inozemstvom. Tek sada nakon 22 godine, ekonomisti zaključuju da bi trebali raditi skupa na nekom rješenju. Ma dajte, 20 godina su razmišljali samostalno bez rezultata, a sada bi razmišljali grupno možda još koje desetljeće. Koja smo mi država? reforma.forumhr.com

Posljednje uređivanje:

Koko

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
418
Izraz šarlatan nije toliko vezan uz čovjekovu osobnost koliko uz postupke, no ako si se prepoznao...

Koji argumenti? Svakom s malo mozga u glavi je jasno da štampanje novca ne može biti rješenje, samo ti to zagovaraš. I zaista ne treba biti Nostradamus da se vidi da će sva prava (pa tako i ona iz zdravstvenog osiguranja) biti kresana. A tebi je u svakoj drugoj rečenici "predvidio sam". No ne smeta mi, zabavljaj se i dalje otkrivanjem tople vode, ja te ne shvaćam ozbiljno. Dok nisi na vlasti, bezopasan si:weedman:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Izraz šarlatan nije toliko vezan uz čovjekovu osobnost koliko uz postupke, no ako si se prepoznao...

Koji argumenti? Svakom s malo mozga u glavi je jasno da štampanje novca ne može biti rješenje, samo ti to zagovaraš. I zaista ne treba biti Nostradamus da se vidi da će sva prava (pa tako i ona iz zdravstvenog osiguranja) biti kresana. A tebi je u svakoj drugoj rečenici "predvidio sam". No ne smeta mi, zabavljaj se i dalje otkrivanjem tople vode, ja te ne shvaćam ozbiljno. Dok nisi na vlasti, bezopasan si:weedman:

Ako niste shvatili, svi smo na Titanicu. To što vičem, brod će potonuti, izgleda vama nema veze. Jer sada i vi vidite da tone. I više vas ne zanima zašto? Čovječe, pa koji kriterij primjenjujete kod glasanja na izborima? En-ten-tini?

Prije godinu dana sam napisao (prije izbora) da će nas bilo koja većinska opcija voditi u bankrot: http://sites.google.com/site/financijskisustav/izbori-2011. I točno sam napisao zašto jer ti uzroci još uvijek postoje i djeluju. A vi se slobodno nabacujte sa pridjevima. Još niste shvatili. Vaš rječnik ne govori o meni, nego o vama.

Napadate na mene, kao da sam ja izazvao krizu? Kao dobro je da nisam na vlasti. Uvijek volim reći: Znati ćeš da li ti se netko zbilja sviđa ako ga možeš primiti na stan u svoju kuću. A rijetko koga na vlasti bih htio vidjeti u svom susjedstvu, a kamoli ga primiti na stan. A vi si slobodno sve zadržite, ako su vam tako dobri.

Evo još jednog šarlatana sa doktorskom titulom (Slavko Kulić): http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats...ne_u_naplati_svojih_potrazivanja/1177289.html . Hajmo sad svi bacati drvlje i kamenje na Slavka jer sada i sami vidimo kuda to vodi.

Posljednje uređivanje:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Razni misteriji su jako povezani

http://misterij-bankarstva.bloger.index.hr/post/misterij-bankrota-hrvatske/12252064.aspx

Prije 15 mjeseci sam napisao zadnji članak o misterijama u našem društvu. I odnosi se na misterij bankrota države i njegovog izbjegavanja:

Neki ekonomski analitičari tvrde da je Hrvatska u bankrotu već sada. Tehnički jesmo jer imamo dugove veće od raspoloživog novca. Samo nas vrijeme dospijeća obveznica dijeli do bankrota.

Gledajući što se događa u Grčkoj i koliko iznosi njihov dug po stanovniku, može se izračunati da ćemo mi takav dug po stanovniku postići za oko 5 godina (prema trendu rasta). Pri tome se nećemo moći pomoći mjerama EU jer su one donesene samo zbog toga jer Grčka koristi Euro. I premda je manja kamata Grčkoj pomoć, neće je izvući iz krize. Štednja i rasprodaja radi privatizacije ionako nije rješenje, nego samo način da se bankari domognu svih važnih resursa preko duga.

Ako kojim slučajem raja odluči da uđemo u EU, time skoro 100% možemo garantirati bankrot države u roku 5 godina. Situacija u gospodarstvu će biti još gora, a jedino rješenje koje nas izvlači iz krize je da se prestanemo koristiti novcem izdanim na račun još većeg duga.

Međutim, statut ESCB (ECB) ne dozvoljava ovu izmjenu te je bankrot države sa rasprodajom svih resursa više nego siguran. Slovenija je već počela raditi popis državne imovine koju će dati kao zalog za dizanje kredita.

Kako ovaj razotkriveni misterij bankrota možemo izbjeći? Očigledno je da se Hrvatska ne smije ni pod koju cijenu priključiti u EU. A još je očiglednije da se moramo riješiti kreditnog novca. Da bi se riješili kreditnog novca (novca kojeg banke emitiraju na račun još većeg duga) trebamo biti svi složni u najvažnijem zahtjevu:

Razdvojimo stvaranje i posuđivanje novca

Samo tako ćemo se riješiti misterije bankrota države i krenuti putem blagostanja. Što prije to učinimo, biti će bolje. Na izborima za Sabor treba glasati za stranke koje imaju u programu ukidanje dužničkog ropstva promjenom regulacije novca tako da se razdvoji stvaranje i posuđivanje novca. Imajte na umu ovaj zahtjev kada budu prosvjedi protiv Vlade. To je put za povratak monetarne vlasti u nadležnost države (kakva do sada nije postojala) i jedini put koji garantira suverenost i opstanak države i njenih građana.

Više o tome možete naći na sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca.

Više možete naći i u knjizi Marka Franciskovića "Program nacionalnog opstanka" (http://oliver.efos.hr/nastavnici/alauc/opstanak.pdf). Dio koji među ostalim govori o potrebi nacionalizacije banaka možete zamijeniti programom povećanja obavezne rezerve radi oduzimanja moći bankama da kreditima stvaraju ekspanziju novca.

Evo prilike da još nabacate drvlja i kamenja na mene. Jedva čekam.

Z

zeleno zagorje

Guest
http://misterij-bankarstva.bloger.index.hr/post/misterij-bankrota-hrvatske/12252064.aspx

Prije 15 mjeseci sam napisao zadnji članak o misterijama u našem društvu. I odnosi se na misterij bankrota države i njegovog izbjegavanja:

Evo prilike da još nabacate drvlja i kamenja na mene. Jedva čekam.
pa drvlje i kamenje non stop ide po poljoprivrednicima , to mi svi iz ovog foruma znamo,borimo se , pa tako se i Vi sa nama borite , a bankrot, pa mislim da bez obzira na ulazak u EU , nebudemo trebali čekati 5 godina mislim da to puno njih već zna pa tako i Vi samo što nismo tu

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,747
ja mislim da smo mi poljoprivedni sektor i najmanje osjetljivi na bankrot države (osim dijela prezaduženih poljoprivrednika) jer nećemo ovisiti o mjesečnoj isplati plaće kao onih 400 000 državnih uposlenika i njihovih obitelji...
dakle, kad krene tarapana, pustit ćemo njih da potamane bandu, jedino čega se treba bojati su horde gladnih građana...
ono na čemu ja lagano radim je razvoj resursa na svom gospodarstvu za preživljavanje perioda od 2-3 godine kad u ovoj državi niš nebu funkcioniralo.

gladni nebumo, strateške rezerve goriva se već skupljaju, rezervni dijelovi za strojeve osigurani, kompletan alat za održavanje kućanstva spreman, još malo poraditi na proizvodnji električne energije i nabavka oružja i ja bum više-manje spreman...8)

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
ja mislim da smo mi poljoprivedni sektor i najmanje osjetljivi na bankrot države (osim dijela prezaduženih poljoprivrednika) jer nećemo ovisiti o mjesečnoj isplati plaće kao onih 400 000 državnih uposlenika i njihovih obitelji...
dakle, kad krene tarapana, pustit ćemo njih da potamane bandu, jedino čega se treba bojati su horde gladnih građana...
ono na čemu ja lagano radim je razvoj resursa na svom gospodarstvu za preživljavanje perioda od 2-3 godine kad u ovoj državi niš nebu funkcioniralo.

gladni nebumo, strateške rezerve goriva se već skupljaju, rezervni dijelovi za strojeve osigurani, kompletan alat za održavanje kućanstva spreman, još malo poraditi na proizvodnji električne energije i nabavka oružja i ja bum više-manje spreman...8)

Izvući se možete, ako se što više neovisni. Međutim, što je sa drugima koji su uzeli kredite? Njima nelikvidnost i bankrot znače propast i pljenidbu imovine.

Ivica Blagaj

Član
Tu od
13 Velj 2011
Poruka
470
Što stoji iza ovako intenzivnog otkupa zlata? Rezerve u zlatu ili što? I za koga to zapravo otkupljuju?
To mi daje naslutiti da predstojeće razdoblje na širem području od RH nosi velika kolebanja tečajeva obezvređivanja imovine..

Z

zeleno zagorje

Guest

bravo darijus, mi smo ti građevinarska obitelj, imamo građ. obrt, ide nekako radi se , ali i poljoprivreda je kod nas u dvorištu zastupljena ,uzgoj romanovske ovce i sve ostalo onak za doma , evo jedne izreke mog mlađeg sina inače strastvenog lovca: građevinarska sezona je pri kraju , svinja ima u kočaku dosta , janjci su porasli odlični,od kobile čekamo prinovu,guske i race budu išla u škrinju,žito je spremljeno ,kao i sijeno ,vina imamo i zimaaaaa može početi, drva su spremna,seljaci koji su vrijedni nebudu gladni

Z

zeleno zagorje

Guest
Izvući se možete, ako se što više neovisni. Međutim, što je sa drugima koji su uzeli kredite? Njima nelikvidnost i bankrot znače propast i pljenidbu imovine.
veliki krediti na traktore i suvremene štale , a raditi tako da čekaš poticaj , mislim da toga nema ni u jednoj državi , tako bi mogli uzeti i kredite na obrte ili razne proizvodnje , a ništa ne proizvoditi i kako vratiti kredit

Koko

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
418
Ako niste shvatili, svi smo na Titanicu. To što vičem, brod će potonuti, izgleda vama nema veze. Jer sada i vi vidite da tone. I više vas ne zanima zašto? Čovječe, pa koji kriterij primjenjujete kod glasanja na izborima? En-ten-tini?
http://

Ako sam na Titanicu, udario sam u santu leda i znam da ću potonuti. Znam i zašto. Zar mi to netko od putnika mora priopćiti??? No shit, Sherlock. Na izborima ne postoji kvalitetna opcija što se tiče gospodarstva pa glasam za one čija politika je najbliža mojim stavovima. Uglavnom, ne možeš zagovarati štampanje novca i tvrditi da je to spas, sam sebi skakati u usta i sl. Pročitam kako stignem neke od navedenih tekstova, ima dobrih stvari, a neke su više kao Mikijev zabavnik.

Nemoj ovo shvatiti osobno. Nema ništa loše da širiš ljudima horizonte, ali ljudi ne:weedman: baš koješta.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Gospodari i robovi

Ako sam na Titanicu, udario sam u santu leda i znam da ću potonuti. Znam i zašto. Zar mi to netko od putnika mora priopćiti??? No shit, Sherlock. Na izborima ne postoji kvalitetna opcija što se tiče gospodarstva pa glasam za one čija politika je najbliža mojim stavovima. Uglavnom, ne možeš zagovarati štampanje novca i tvrditi da je to spas, sam sebi skakati u usta i sl. Pročitam kako stignem neke od navedenih tekstova, ima dobrih stvari, a neke su više kao Mikijev zabavnik.

Nemoj ovo shvatiti osobno. Nema ništa loše da širiš ljudima horizonte, ali ljudi ne:weedman: baš koješta.

Ne skačem sam sebi u usta jer sličnih mislioca na netu moraš povećalom tražiti. Ako vam preporučim nekoga, ne znači da se sa svime potpuno slažem. Pametan čovjek će izdvojiti korisno, a nelogičnosti zanemariti. Tako. npr. MMT ima dobre osnove, ali se ne slažem sa svim što tu ide. I kako da vam ne preporučim da pročitate?

Imamo i primjer Chicago plana koji ima neke dobre zamisli, ali se sa svime opet ne slažem.

Općenito, jako je teško naći autora na 100% identičnom kolosijeku.
----------------

A što se tiče emisije novca, tu naravno nema alternative kao rješenju .To kaže i MMT i Chicago plan. Postoje samo detalju u razvoju ideje, a koji po meni nose upečatljivo pogodovanje krupnom kapitalu. A da ne pričam na pamet. Evo članka: Rješenja kapitalističke dvojbe - http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/rjesenja-kapitalisticke-dvojbe-221744

Tko može popraviti stanje američkog gospodarstva? To zacijelo nije Banka saveznih rezervi. Banka saveznih rezervi ubacuje sve više kapitala u gospodarstvo jer bi, teoretski, kapital trebao pokrenuti kapitalizam. No u korporacijama s popisa Fortune 500 gomilaju se neiskorištene milijarde dolara. A dodatne milijarde kapitala iz privatnih fondova također se ne ulažu. Kapitalisti kao da su potpuno nezainteresirani za kapitalizam, premda poduzetnici koji žarko žele osnovati vlastite tvrtke ne mogu doći do sredstava.

Evo to su dokazi koje vi smatrate Miki Maus literaturom, a po meni su potvrda mojeg razmišljanja. Krupni kapitalizam vodi ka monopolizaciji i koncentraciji bogatstva. Posljedice su logički predvidive i događaju se. Možemo se igrati naivaca i vjerovati da će biti drugačije. Svatko ima mogućnost da odabere što će učiniti.

Npr. vi otkrijete metodu kojom vaše polje rađa 50% više od svih polja drugih seljaka. Ako uspijete sačuvati metodu, sa godinama će te moći postati monopolista na proizvodnju sve hrane. Pitanje je koji je smisao toga? Tehnološki iskorak ste iskoristili za monopolizaciju proizvodnje. Što ćemo raditi svi mi ostali? Biti vaši najamnici? Što je to cilj života u nekoj državi - podjela na gospodare i robove? I još za to dižemo ruku?:madmana:

Tu je primjer države: http://www.profitiraj.hr/novosti/njemacka-sve-siromasnija-pojedinci-sve-bogatiji/

Z

zeleno zagorje

Guest
Ne skačem sam sebi u usta jer sličnih mislioca na netu moraš povećalom tražiti. Ako vam preporučim nekoga, ne znači da se sa svime potpuno slažem. Pametan čovjek će izdvojiti korisno, a nelogičnosti zanemariti. Tako. npr. MMT ima dobre osnove, ali se ne slažem sa svim što tu ide. I kako da vam ne preporučim da pročitate?

Imamo i primjer Chicago plana koji ima neke dobre zamisli, ali se sa svime opet ne slažem.

Općenito, jako je teško naći autora na 100% identičnom kolosijeku.
----------------

A što se tiče emisije novca, tu naravno nema alternative kao rješenju .To kaže i MMT i Chicago plan. Postoje samo detalju u razvoju ideje, a koji po meni nose upečatljivo pogodovanje krupnom kapitalu. A da ne pričam na pamet. Evo članka: Rješenja kapitalističke dvojbe - http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/rjesenja-kapitalisticke-dvojbe-221744

Evo to su dokazi koje vi smatrate Miki Maus literaturom, a po meni su potvrda mojeg razmišljanja. Krupni kapitalizam vodi ka monopolizaciji i koncentraciji bogatstva. Posljedice su logički predvidive i događaju se. Možemo se igrati naivaca i vjerovati da će biti drugačije. Svatko ima mogućnost da odabere što će učiniti.

Npr. vi otkrijete metodu kojom vaše polje rađa 50% više od svih polja drugih seljaka. Ako uspijete sačuvati metodu, sa godinama će te moći postati monopolista na proizvodnju sve hrane. Pitanje je koji je smisao toga? Tehnološki iskorak ste iskoristili za monopolizaciju proizvodnje. Što ćemo raditi svi mi ostali? Biti vaši najamnici? Što je to cilj života u nekoj državi - podjela na gospodare i robove? I još za to dižemo ruku?:madmana:

Tu je primjer države: http://www.profitiraj.hr/novosti/njemacka-sve-siromasnija-pojedinci-sve-bogatiji/
u branši onih pravih poljoprivrednika , mislim manjih , ali ne baš neobrazovanih totalno,nema nekih najamnika niti u onom tvojem smislu gospodara, jer npr. vinograd netreba gospodara , nego slugu to ti je jedna izreka , a npr. agrokor ti je ono o čemu ti govoriš samo velike farme u vlasništvu njih ti nisu ni blizu ovih naših komentara , ukljućiti se trebaš još na neki forum

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,747
e da, kao što zeleno zagorje kaže, mislim da si u pravu, a isto tak mislim da pričaš na krivom mjestu, objasnil sam u postu prije zašto...
meni je zbilja overkill razmišljat još i o globalnoj ekonomiji naše države, kamoli o svjetskoj, jer svaki dan gazim po blatu i smišljam kak preživjeti dan koji dolazi...
ako počnem jako filozofirati mogal bi mi neko u familiji ostat gladan jer nisam ispunio ono što od mene očekuju i što mi u stvari i je bit...
ono što ja iščitavam iz tvojih postova je samo potvrda kaosa koji nas očekuje, a sve ostalo kroz jedno uho nutra, kroz drugo van...
zato ja u svojoj glavi imam taj "worst case scenario" i ravnam se prema tome...
i svatko pametan će se pokušati pripremiti za to, dogodilo se na način revolucije ili elementarne nepogode, nije loše biti spreman na to...
zato te čitam i dalje, bez puno kritika i replika...

Z

zeleno zagorje

Guest
e da, kao što zeleno zagorje kaže, mislim da si u pravu, a isto tak mislim da pričaš na krivom mjestu, objasnil sam u postu prije zašto...
meni je zbilja overkill razmišljat još i o globalnoj ekonomiji naše države, kamoli o svjetskoj, jer svaki dan gazim po blatu i smišljam kak preživjeti dan koji dolazi...
ako počnem jako filozofirati mogal bi mi neko u familiji ostat gladan jer nisam ispunio ono što od mene očekuju i što mi u stvari i je bit...
ono što ja iščitavam iz tvojih postova je samo potvrda kaosa koji nas očekuje, a sve ostalo kroz jedno uho nutra, kroz drugo van...
zato ja u svojoj glavi imam taj "worst case scenario" i ravnam se prema tome...
i svatko pametan će se pokušati pripremiti za to, dogodilo se na način revolucije ili elementarne nepogode, nije loše biti spreman na to...
zato te čitam i dalje, bez puno kritika i replika...
odlično darijus , pravi radnici nebudu propali , budemo se prilagodili, bilo EU ili krizi ,nikad nije bilo da nekak nije bilo , gladni nebudemo , a oni s veeelikim kreditima i veeeeelikim traktorima budu prosvjedovali uvijek

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh