johabica
Iskusan lik
- Tu od
- 8 Tra 2012
- Poruka
- 4,529
Isto što i oni kojima su koini otišli pa - pa prije nekih par tjedana - desetak - kada ih je lik pokupio i spizdio sa njima u nepoznatom pravcu - koliko je ono bilo?, u vrijednosti 15 milijardi eura ili dolara?I što ćeš kada taj bezvrijedni papir ode papa?
Mileno, ja sam dijete doba visokih i niskih ročnih kamata, životnih osiguranja, trećeg mirovinskog stupa, uspona i padova firmi, štednih zdruga, piramida, dionica, koina....kužiš? , utakmica života u nogama, šnjofa, šmeka.....
Ne pušim ti ja to, pa ni popušila nisam.
Iako, moj je brat i žena mu, dobro zaradili na dionicama. Na firmi u kojoj su radili.
Poznatoj, u poslovanje koje su svakodnevno imali uvid. I radom doprinosili kao obični radnici.
Ne u neku tamo, kojoj samo ime znaš i čitaš što o njoj netko govori.
Sjećaš se onog amerikosa "princip je isti, sve su ostalo nijanse...", i film je po njemu snimljen, veliki prinosi, velika dobit, išlo tako dugo dok više nije tuđim novcem - novih ulagača - mogao isplaćivati niti obećane prinose a kamo li vratiti glavnice. I što vrijedi što sjedi i danas - ak nije otegnuo već pete, nisam popratila - u buksi, para nema. Nema.
Sve što se naglo napuhuje još naglije - kada dođe vrijeme, a vrijeme će neminovno doći - raspline se još brže.
Nitko ne tvrdi da neki od sto neće zaraditi dobro, neki od sto će imati sreće pa vratiti što su uložili, ali kada dođe vrijeme većina od sto će popušiti teško. Prije ili kasnije.
Zakon financijskog tržišta.
Kada financijsko tržište ili vlade , ili banke, ili....odluče da se papirnati novac više neće koristiti, moja papirnata vrijednost pretvoriti će se u bodove, točkice, zvjezdice......i koristiti ću bodove, točkice, zvijezdice kao danas papire.
Ti diosta vjeruješ da će se financijska imovina obezvrijediti zato što je u papirnatom "agregatnom stanju" a ne zbog ekonomsko - gospodarskih kretanja?
Umanjiti ili ostati ista ili uvećati.
Malo si mi smiješan - nisam još na čisto jesi li naivno djetešce u ranim ili kasnim godinama, ili samo trasiraš teren i tražiš buduće ulagače.