marko hurlimann xa86 kaže:pa zašto bale ne izvoziš iz zemlje dolje i ne omataš na drugom mjestu :scratch :scratch
tu ti postoji mogučnost da se ti puno bala prepika jer je stabljika tvrda.
brundalo kaže:je izuzetno dobro uspila. On ju je kosija svjezu i dava kozama koje su se davile u tome. samoniklo raste bijela djetelina i razne vrsti divlje zobi, repaka itd itd. Koliko to moze bit indikator kvalitete tla?
Evo i dodatak.. upravo san zva covika i reka mi je da je to sija vec pocetkom cetvrtog miseca i da nije upotrebija
veliki traktor(kamenjar) nego je samo motokultivatoron uredija zemlju koliko je moga i posija rucno. Ima je friske hrane cilo lito unatoc susi. Kako san ja na moru zanima me do kad sudanska i sirak bujaju jer ovdi je jos uvik toplo (oko 18-20 C) a kako ja ne mogu radit sjenazu to bi ih iskoristija do zadnje za frisku zelenu hranu
brundalo kaže:@bogec morat ces toga posijat da ga bude ka kineza da bi njih zajeba
Sta se tice gnojidbe reka san da na ovim terenima motika nije bila stoljecima. Zato pricaj koliko gnoja triba spremit otprilike za hektar zemlje. I sto je najvaznije kojega i u kojem omjeru :scratch
brundalo kaže:Ok a sad jos jedno pitanje
Ja ni u teoriji ne mogu sijat sijacicom. Kako se to sije rucno? Da li se razbacuje iz dlana ili nemoj se smijat ni ti ni iko zrno po zrno he he ka i kumpir sta se sadi? :scratch :scratch
Cekaj ima jos znaci kad udjen sa kultivatorom u teren, sredin zemlju i onda razbacan gnojivo ili kako vec da to napravin?
Da li gnojivo ide skupa sa sjemenom ili mozda prije ili posli. Ja o ratarstvu neznan ni a, a kamo li sto vise :scratch :scratch
ko što veli rođo šanana najbolje sa drljačom, kultivator ide duboko za sjeme pa to ne valja, ili napravi neki priručni alat, ajd pitaj prijatelja na dugom otoku kak je on zagrnuo sjemebrundalo kaže:@ bogec znaci moga bi ga zagrnut i kultivatorom? :scratch
Vec jesan zagrta je kultivatorom.bogec kaže:
brundalo kaže:bogec kaže:Vec jesan zagrta je kultivatorom.
a da ja umisto freza stavin neke male klinove, da napravin neku malu drljacu za kultivator u samogradnji? jesu li ti klinovi na njoj pomicni ili fiksni? Ajde nabacite sliku neke drljace onako dobru da je prostudiran. Zima je duga pa cu nesto iskupusit u radioni dio proljeca