• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
ne. preskupo. sused kupil 533 za 14500 kn, još je uložil 2500kn (kvačilo farbanje i instalacija) i ima super traktor. motor je dobar. drugi je kupil zetora 4711 (tako nešto) za cca 2000 eura. još je uložil je 10000kn u generalni remont motora i brenzi i ima traktor zmaj. sa 7000 rs ma koliko dobro bil održavan to je več dosta puno. malo si ispitaj područje vladimiraca. oni su dosta jeftiniji i navodno se snjima može svašta.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Te Štorkače imaju samo još fanovi ili prvi vlasnici koji bi se pomalo toga riješili jer su problemi s dijelovima.
A taj s 7000 sati znaš kaj te čeka uskoro

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ak ima samo 7000 onda on još vozi, no svejedno puno novaca. Cca 2500-3000 je realno ak je dobro stanje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Slažem se, vozi još minimalno tolko ali počinju problemi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Dajte najte...pa taj bar ima donekle realne sate. Traktor star 35g pa da ima 4000h. Tko još tome može vjerovati? Susjedovom već valjda 20+ godina ne radi sat, i po mojoj procjeni (ako je naš natukel 7t sati u 30g.) njihov ima ima bar 15.000h, bez velikih poravaka getribe.
Dijelova ima rabljenih i još ih dugo bu, jer se takvi traktori uglavnom rashoduju a rjeđe popravljaju.

Glede uženja...dovoljno je na zadnjim felgama prebaciti srca za jedan stupanj van, pa bi mu trag onda bil oko 1200mm, no trebalo bi pomaknuti i blatobrane prema unutra, a za to treba malo bravarskog znanja.
Ostaje problem visokog težišta, pa bi bilo dobro postaviti gume 11,2-28, no trebalo bi mijenjati obruče felgi, jer su ovi preširoki za 11,2 gumu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
@ZJ , ja tebe razmem. Ti to gledaš očima ponosnog vlasnika, a ja rukama koje su tvoj traktor složile po tvojim željama dok su moje oči pratile kakve probleme smo imali s nabavom dijelova prije cca 10 let.

- Klipove kvalitetne smo jedva kupili i to slučajno jer ih je Munja čuval 15 let.
- Glavu smo spasili ugradnjom pojačanih ventila, kaj bi bilo da dojde do drugog puta, nove nema kolko ja znam a rabljene su kak i tvoja.
- Glede osovina i spojne čahure, nekaj si imal doma, nekaj si jedva kupil i to ne orginal ako se ne varam. Ok, Hitler (tak tvoji susedi zovu Hitnera 🤭 ) napravi sve, ali upitne kvalitete.
- Capice od kvačila si nadovarival jer su nove bile lošije od tvojih.
- Potisni smo deli od Ursusa.
- Vodenu pumpu smo deli navečer, a ujutro je curela.
........ i tako dalje i tako bliže. Ima sigurno još nekaj kaj sam zaboravil, a očito si i ti zaboravil puno toga.
Sve se da spasiti ali kad se truba odvali od kučišta diferencijala (a skloni su tome, Puknutovog je kabina dopeljala do doma)

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
a jeli može na štoretu da okrene redukrtor? mislim da sused na vladimircu ima paraleno sa zemljom pa mu je niži.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@MUHA, sve je to istina...ali to vrijedi i za Univerzala, i za Ursusa i za IMT-a. Jednostavno su stari i tome nema pomoći.
Je, ponosan sam vlasnik, jer me taj traktor izškoloval i zaradil novoga. Je se kvaril, ali smo ga krpali i dalje ide.
Dijelova ima rabljenih, a potrošni su problem...ali još ih ima. Ma znaš ti to bolje od mene.
U Sloveniji još uvijek čovjek radi unutarnje dijelove getribe i spojničke osovine, tak da ima i originalnih dijelova. Kučišta i odljevaka nema i na to treba paziti. Ako bi se suzil, samim time kućišta bi bila manje opterećena, pa i manje skona lomovima.

Ne navijam posebno za Štorea, već pokušavam članu @sugarray Repair pomoći da za male novce složi traktor koji mu odgovara gabaritima. Ni jedan drugi traktor nemre tak suziti.
Poznam traktor i znam kaj se more iz njega izvleči. Znam da se da dobro suziti čak bi se mogel i sniziti, no bojim se da bi bilo malo previše i posla i premale prohodnosti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Za Unija, Torpeda .... se slažem s tobom. Dijelova je slabo i vlasnik mora pomalo več biti umjetnik nebi li popravil žešči kvar.
Onaj Slovenac isto dela kopije, vjerujem da bu on to napravil dobro samo je pitanje od čega i kak bu ga termički zavrsil.
Rekel je mene , vjerujem da je pokojni, Somek. Gospon ja vam takav zupčanik mogu napraviti, ali ne takav.....

Za IMT i Ursus još uvijek ima dijelova, i bude još deset let skoro sve kaj hočeš, a naročito potrošnih. Nazalost kvalitete nikakve.

Lepo je imati uspomene, svaka cast kaj si moreš priuštiti da taj traktor sačuvaš kao uspomenu.
Ja ovo pišem iz razloga da si kolega razmisli kaj bu za par let s tim kad se pokvari. Jel bu jedan od onih kaj budu prodavali dijelove ili od onih kaj sa sviječom budu trazili gde ima dijelova.
Navek se setim našeg forumasa kaj je onog 502 koji je bil u voznom stanju rastepel do šarafa i prodal u dijelovima jer je tak više penez dobil.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Pošto i ja imam te stare traktore i znam da je kvaliteta dijelova koje kupim katastrofa, al što reći za nove traktore i dijelove koji se ne mogu nabaviti. Konkretno govorim o rođaku koji se je prevrnuo sa NH i već pola godine muku muči da ga skrpa a traktor je star godinu dana i u servisu ne mogu nabaviti dijelove za njega jer je bog zna gdje složen. Da ne bi bilo da ja pljujem po bilo kojoj marki traktora ali ovo su stvari iz prve ruke za koje znam.

komar

Član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
132
Fabrika je proizvodila traktore do kraja godine 1985, ali oni su imali oznaku 502 ili 504 (rakovica motor)

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Hvala dečki kaj ste mi dali savjete za Štore :) imam neku ponudu za Štore za cca 3600€ 84' ali navodno generalka na mašini getriba sređena, akumulator i gume nove. Kao za sebe je čovjek to sređival. Jedino me muči podatak da traktor nema ni 2000 sati i pitanje kak je taj servis odrađen :)
Kaj vi mislite?

402

Aktivni član
Tu od
15 Stu 2021
Poruka
55
To poslije generalke nema 2000 rh ili je na 2000 delana generalka?
Zakaj bi delal na 2000 rh generalko?? jako jako rijedki su sa realnim satima....:unsure:

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Da imam jednog sa 7000rs tu kod nas al bez kabine a to mi važno i skupo ga cijeni deda 3.500€. A traktor radil oranje, tanjuranje i sijanje to vrijeme.
Mislim da je to jedan od retkih štora sa stvarnim satima :)

402

Aktivni član
Tu od
15 Stu 2021
Poruka
55
Neki znaju bit stvarno uništeni :confused: zato pitam kako da bi bila generalka na 2000rh :unsure: moj ima 3800 rh i kupio sam ga prije 5 godina od prvog vlasnika iz sela, kod njega je zadnje 4 godine stal, dve godine ga nije ni upalil... radio sam nešto kod njegovog suseda i videl štore kak stoji pa ga pital..i prodal mi ga za male pare :).. Kod mene napravi oko 100 rh na godinu, imamo 3 traktore pa svaki napravi svoj dio posla :). Godište je 78 i na njemu je sve original od boje do kočnica...pumpa je obnovljena i dizne i to je to, motor nije otvaran, pozimi pali dobro, ulje ne troši ništa. Održavam ga i previše.. Tak tretma nema ni naš Same ;). Volim ga vozit jer je živ motor i brz na cesti, sa novim gumama na 2450 okretaja ide 31 km/h na GPS (za uspuredbu, imam još IMT 533 koji je kupio deda novi i kod nas je od prvog dana.. na njemu nisu nove gume i on ide na 2400 okretaja 24 na GPS, Štore je osjetno brži i puno življi od njega ). Radi svih tih činjenica bi i stavio prvu vuču na njega..sad znam za jednu ali sam u dilemi..čovjek hoče za nju 2500 € ali to je dosta za to....

Najnoviji postovi

Na vrh