• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@MUHA, to je traktor normalne širine, a mi pokušavamo napraviti voćara od njega :)
Ak se pomaknu blatobrani, mogel bi i uže. Sa zavarenim felgama mogel bi možda i na 24"...

A kak bi farba izblijedila kad su traktori pokriti sa dekama ko da vode ljubav da se ne smrznu :unsure:
Reci ti kaj hoćeš, i smij se koliko hoćeš...ali su sačuvani.

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Evo ti friške slike kak je na mojem, koji je na tvorničkoj širini od 1310mm.
View attachment 42935

Bočni razmak do nosača blatobrana sad je nekih 70mm,a kad se suzi bil bi 20mm.
Pri tome bi moglo smetati ovo rebro na nosaču sa zadnje strane blatobrana, no to bi lako riješil brusilicom. Koliko sam mogel videti, to bi bilo jedino usko grlo.
View attachment 42937
Ono kaj bi moglo biti problem je mali bočni razmak od nosača blatobrana do felge/gume od 2cm, pa bi tu nakupljal blato. Do samog blatobrana je 5cm više.

U pogledu s prednje strane traktora to izgleda podjednako. View attachment 42938
Ček, tebi je sad složen na širinu od nepunih 150cm? Koje dimenzije guma imaš gore? Na ovom kaj sam gledal su bile 12.4/ nešto... Trenutna mu širina 160 cm sa tim gumama. Govorim od vanjskog do vanjskog ruba.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Daj, molim te pogledaj slike još jednom. Trag je 131, vanjska širina 160, gume 12,4-28 (Barum TZ19).
Napisal sam ti kak ga suziti na 120 i kaj treba prepraviti (minimalno). Za jače sužavanje trebalo bi pomicati blatobrane prema unutra, ali i to se da.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Jedan iz zadnjih serija. Originalna Iskrina autoelektrika, nije mastan.
Fali poklopac anlasera, cijevi za gorivo ne idu originalnim putem interneta rezervoar od serije 500...
Solidno izgleda. Koliko novčića?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pogledaj koliko ima lufta na spojničkim osovinama, skini poklopac mjenjača s ručicom i vidi kak izgleda kardanska osovina tam gdje se uključuje kardan, u kakvom su stanju zupčanici (tj. koliko su skrhani od šaltanja)...
Kak se uključuje kardan, tj. kak odvaja kuplung za 2 stupanj?
Radi li hidraulika, ima li kiper i s koliko cijevi?
Kakve se kočnice?
Vidim da ima utege naprijed, pa pogledaj kak izgledaju prednje felge (imaju tendenciju pucanja na šarafima).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
I motor ti je odozdo otvaran, a najvjerojatnije i odozgo.
Pošto ne vidim da je ostalo dirano najvjerojatnije je rađen karikaš

• Like
Reactions: ZJ

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Pa kaže čovjek da su karike nove, brušenje glave, promjenjene neke dvije osovine unutra koje idu jedna u drugu nutra nisam shvatio, nešto kao polugeneralka.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
To su ta spojnička i čahura.
Bolje da je on slagal nego da ti moraš ;)

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
3000€ bi mu možda i izbrojao. Mada kad vidim ovu količinu silikona nabacanu na karteru😟.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ja neznam, svoje misljenje sam ti napisal i razloge zbog kojih bi ja dobro razmislil.

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Ma gledam i imt539 i dajc 45, ali stvarno neznam šta je ljudima, traže za imt od 30000-35000kn godište 83-89, a za dajc mi traži 83, 30000kn. Govorim o sjeverozapadnoj hr. Međimurje, VŽ, i Zagorje...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
A jebiga, ako je traktor sačuvan definitivno vrijedi te novce bilo koji od njih.
Nek radi 3 godine bez kvara najvjerojatnije se otplatil.
Ako misliš kupiti ubitog i popravljati ga opet te bu tolko koštal samo bi ipak moral malo duže iči bez kvara

Najnoviji postovi

Na vrh