• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ma da, kupili ljudi i čuvali u grijanoj garaži za budučeg kupca 🤭

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Ma tu se krećem od 25 - 27ooo i ne treba mi prednji pogon. A koja je opće razlika između 402 i 502? Samo motor ili i dimenzije?

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
zašto si toliko navalil na štore? da lije on jedini traktor koji se može toliko suziti?
95% traktora kaj se prodaje ti dosta uništeno. jedino kaj možeš donekle vjerovati je kada najdeš babu koja prodaje traktor jer je deda umro. realno bolje je za manje novce kupiti nešto rastureno i uložiti još toliko novaca da napraviš pravu stvar.
ali danas kvaliteta idostupnost dijelova su upitni. tako da nekada stari dio koji je dosta se naradio bude bolji od novoga.
također pitanje tko če ti uraditi obradu i tko če to složiti?
kada sve uzmeš u obzir, neznam kaj da ti napišem.
1638181818291.png
ovo ti je 539(533) tako piše u knjigi. dali je to izvedivo neznam.
kako imaju drugi neznam a i neda mi se tražiti.

Posljednje uređivanje:

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
zašto si toliko navalil na štore? da lije on jedini traktor koji se može toliko suziti?
95% traktora kaj se prodaje ti dosta uništeno. jedino kaj možeš donekle vjerovati je kada najdeš babu koja prodaje traktor jer je deda umro. realno bolje je za manje novce kupiti nešto rastureno i uložiti još toliko novaca da napraviš pravu stvar.
ali danas kvaliteta idostupnost dijelova su upitni. tako da nekada stari dio koji je dosta se naradio bude bolji od novoga.
također pitanje tko če ti uraditi obradu i tko če to složiti?
kada sve uzmeš u obzir, neznam kaj da ti napišem.
Točno sve to što si ti napisao muči i mene... Nema više niti majstora koji to znaju odraditi, a i kvaliteta dijelova je upitna, tako da... neznam niti ja :)

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
e pa sada kada ti je sve jasno. sada bude ti puno lakše. sada znaš kaj god kupiš da si kupil krivo.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Ma tu se krećem od 25 - 27ooo i ne treba mi prednji pogon. A koja je opće razlika između 402 i 502? Samo motor ili i dimenzije?
Ma pitam tak jerJa ti imam voćara- vinogradara, al ulazna cijena mu je bila dosta veća od ove tvoje cifre tak da ništa...

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Ma pare nisu problem. Rekel je meni davno jedan bivši gazda "Ko još radi za pare" :oops:

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Ja radim zbog ljubavi :) kažu da rad liječi sve, ali nikako da mi kičmu izliječi, neznam zašto.
Pitanje za one koji imaju kabinu na Štoreu, jel bučan unutra? Sad mi jedan čiča govori da je dosta velika buka unutra zbog nekog prijenosa šta ja znam...

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
ja osobno nema šanse da bi dal preko 20 000kn za štorca bez provg pogona...
I taj za 20 000 bi moral imat odrađen mjenjač i obavezno fiat/rumunj...

bio po ljetu u šumi s s frendom koji ima 402 kao budemo s njegvim nest potegli da ja e otkapcam prikolicu...
ma to se ne makne nikud ni prazno po sumi a kamoli da potegne nesto...

imao sam jednog na ponudi za 12500kn, cak sa solidnim gumama al nisam ga uzeo.
to bi uzeo da mi eventualno treba vrtit nesto lagano na kardan ili tako neko malo mećkanje...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
I taj za 20 000 bi moral imat odrađen mjenjač i obavezno fiat/rumunj...
E jebi ga Zverko, sad si ga stvarno preteral.
I još da ima nove gume i regan godinu dana, rezervar nafte i garanciju 3 godine..... Ispada da više na vagu vredi nego komplet, to meni stvarno nema logike.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,260
@sugarray ak budeš gledal na svaku sitnicu i iskal dlaku v jajetu nigdar nebuš nikaj kupil.. To su traktori stari 30+let.. Možda boš se zajebal, možda ne..
Ak najdeš univerzala 445. Rumunj z fiat motorom, tu nebreš fulati. Ako je delal ratarstvo nema mu kaj biti i još bu za tvoje potrebe išel. Teži je od štorea i kvalitetnije napravljen. Ja bi ciljal na nekaj takvo 👍
Možda ti je bolje i kupiti nekaj jeftinije pa uložiti, nego skuplje pa da opet moraš ulagati. 😉🛠️🛠️

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@Matija_E30, izmjeri koliko su mu široke nabe na kotačima. Problem je u sužavanju, a mislim da Uni ima širji zadnji most od Štorea.
Ako su nabe uže od 1500mm, dolazi u obzir, a Štore sam spominjal upravo iz tog razloga.

... bio po ljetu u šumi s s frendom koji ima 402 kao budemo s njegvim nest potegli da ja e otkapcam prikolicu...
ma to se ne makne nikud ni prazno po sumi a kamoli da potegne nesto...
Mi smo 402 imali 15 let bez prvog pogona i napravil je 6000 vur. Susjedov 402 ima valjda 15t, i >10-tak let je delal skoro 20 rali zemlje, a nismo baš na ravnici.
More on, samo treba znati koliko i kak ga opteretiti...

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
E jebi ga Zverko, sad si ga stvarno preteral.
I još da ima nove gume i regan godinu dana, rezervar nafte i garanciju 3 godine..... Ispada da više na vagu vredi nego komplet, to meni stvarno nema logike.
velim, meni ne vredi, isto tako ne vrede mi ni fergići i sl.. Nemam ja posla za to, što da ja radim s time??..
Imam tomeka koji mi vrti cirkular cjepač, izara krumpir, freza vrt i sl, i štorca 404 kojim se preore kakava njiva i rade drva...
s time da je 404 meni slab i prenježan te sam da se poslože neke stvari ide nešto drugo umjesto njega...

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Koliko bi me okvirno koštala generalka na Štoretu 402? Al da znam šta je odrađeno i ko je radio...

Najnoviji postovi

Na vrh