G
gboidar
Guest
U uputama piše da u getribu ide motorno ulje, i toga se držimo.
Susjedov traktor ima negdje oko 11-12t rh, naš oko 7t. Niti jedna getriba nije reparirana, osim zamjene spojničkih osovina.
Dakle, najvažnije je da ulja ima.
Glede spojničkih osovina: u prvoj ugradnji je bilo raznih kombinacija, obično kratka s punim profilom a duga s polovičnim ripnima.
Za trajnost je nevažno koliko ima zuba, već kak su obrađeni.
Na našima su navarene spojničke, koje do sad traju 4 put dulje nego originalne. Pri zamjeni je važno da nove imaju čim manje zazora na ripnima. Pri svakoj zamjeni treba mijenjati i zupčastu spojnicu iako izgleda dobro, jer bez toga spojničke nebudu dugog vijeka.
sve je to ok ali ponavljm da ne pricam gluposti jer sam bio na fiatovoj obuci u italiji i zato znam koje ulje treba ic a i da orginalna spojnicka ima 12 zuba i znam sto fijat preporuca jer su to orginal fiatove getribe dok ih uneverzal radi po licenci i drugog su tipa jer je on dobio za izradu drugi tip getriba nisam za prepucavanja nego govorim cinjenice radim sa traktorima 18g i servisiram i polazim obuke svako malo i cjenim svako misljenje a pogotovo vase ja iznosim ono sto fiat preporuca za taj tip traktora nista vise