• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Jesi li probal kakva je situacija s kiperom? Jel tam sve dela ili ne?
Kreni od iberdruk ventila (ak je filter čist). Pod njim se zna skupiti špene pa tlak "curi".

niho

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
255
Danas remontujući prednju vuču na store 504 naisli smo na problem: mijenjali krst na osovinama prednje vuče i naišli samo na puknuti dio u koji se ubacuje dio krsta(obilježen bojom). Da li je neko imao sličan problem i kako ga je riješio (varenje i obrada) ili se mora novo uzimati. Nisam imao kada da slikam. Inače sam danas uradio piksne, uzeo nove krstove, semeringe, uradio nov zupčanik, a sada ovo:icon_hang:

Prilozi

• preuzmi.jpg
    preuzmi.jpg
    7.9 KB · Pregleda: 176

Lindner

Novi član
Tu od
23 Velj 2015
Poruka
13
Pozdrav!
Opet problemi... rastavio sam prednju ploču na hidrauliki ( štore 504), onu koju drže 4 šarafa 22 i jedan 17, inače to mi je prvi put da slažem hidrauliku, izvadio štift da otpojim polugicu koja je spojena na onu ručicu +/-, izvadio "stublin" sa klipom, promjenio sam gumicu i teflonski prsten na klipu ( gumica je gore, teflon ispod nje), vratio klip u stublin (išao je tvrdo), promjenio gumicu na dosjedu i bakreni ring, na prednjoj ploči rastavio sve kaj se da rastaviti (ventili), očistio, nazad sve vratio i sad opet treba pod jačim gasom biti motor da digne hidraulika i kad digne pustim gas i hidraulika zatim pušta, tj. ne drži..
Kaj sam pogiješio? pomagajte...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
niho daj veču sliku
linder ostaje ti sistem aliminacije ..od pranja i ispuhivanja nema koristi , uglavnom još veči problemi

niho

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
255
Danas je majstor sve sklopio, ja nisam bio prisutan pa nema fotografija. A evo šta je otišlo.

Prilozi

• IMG_20160322_080040.jpg
    IMG_20160322_080040.jpg
    34.1 KB · Pregleda: 170

niho

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
255
Molio bih one koji se razumiju da mi pomognu: na store 504 curi hladnjak i već smo ga lemili i ne ide, da li odgovara sa IMT 549 hladnjak ili nekog drugog modela jer su cjenovno puno jeftini od orginal storetovog.

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
538
Nemam štore 504, ali ću ipak probati da odgovorim :) Ako štore 504 i IMT imaju isti motor tada je velika vjerojatnost da i hladnjaci pašu. Usporedi vanjske dimenzije jednog i drugog, gdje se nalaze crijeva za dovod i odvod te ne manje bitno kolika je gustoća rešetaka. Ovo zadnje je vezano za ukupnu površinu hladnjaka za odvođenje topline iz motora, manje pregrada manja površina, veća mogućnost pregrijavanja.

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Jel netko zna čemu služe te žice koje vire? Nisu spojene od kad imam traktor,a neznam za kaj bi mogle bit. U pitanju je štore

Prilozi

• IMG_4119.jpg
    IMG_4119.jpg
    41.4 KB · Pregleda: 96

Å tore 502

Član
Tu od
15 Stu 2011
Poruka
536
Zagi koje vire? ne vidim na slici baš dobro? Ove prema dolje?

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako je to odvojak koji ide po ljevoj strani mjenjača tu je bio prekidač , znači kuplung je trebao biti pritisnut inače nije vrtio anlaser

Å tore 502

Član
Tu od
15 Stu 2011
Poruka
536
HA?

Ako je taj koji ide prema dolje tu je razvod za priključak na instalaciju prikolice.

Štore nema blokadu paljenja.

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Ne vire jer su u izolir traci. Da ove prema dolje koje su do pola. Nije za prikolicu jer to je spojeno iza. Unutra su 2 crvene žice malo deblje

Å tore 502

Član
Tu od
15 Stu 2011
Poruka
536
A jel imaš štop svjetlo?

Za drugo mi niš ne pada na pamet osim ako je tvoj stvarno imal kako puknuti veli blokadu paljenja no to još nisam ni na jednom Štoretu vidil :^):?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ako su te dvije žice crvene tu ti dođe potezni mikroprekidač tako da anlaser ne može vrtiti ako ne stisneš kvačilo do kraja. Ljudi su to prvom prilikom premošćivali ali je dobra zaštita za djecu.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Sve imam..znači onaj druga instalacija vodi iza. Svjetla,štop,prikolica..sve je tam. Onda je očito to to kak Puknuti veli.

Na vrh