S obzirom na godine, bolji je onaj koji je bolje održavan i u boljem stanju. Štore je brži u transportu, ali čini mi se i lakši. Ima 6 brzina getribu. Kabine su bile raznih modela, uglavnom uske i bučne. Torpedo ima odličan motor, 8 brzina getribu, koja ima svoje mušice ako se jašilo po njoj. Modeli 4806C imaju široku kabinu s grijanjem i otvaranjem prednjeg stakla. Potrošač je mali. Tako da moj glas ide u malu prednost Torpedu, ali ti vidi što ti je važno od nabrojanog.I kojeg bi bilo bolje uzeti štorea 502 il torpeda 4806 ?
može , ali se mora podudariti dosta problema , začepljen/loš filter hidraulike i pumpa hidraulike na izdisaju ..ili neki drugi faktor kojeg je prouzročoi čovjek nestručnim baratanjem istih djelovaJucer frezao sa IMT frezom 120 cm i storetom 504 jako zbijenu zemlju 1 sporom i kod ruckice mjenjaca mi malo izbilo ulje. kada sam dosao kuci u motoru fali ulja u mjenjacu pokazuje kao da ima viska. moze li ulje iz motora da ode u mjenjac. meni to izgleda nemoguce ali bolje pitati...
pumpa ne može usisati ulje iz sistema nego preko pogonskog vraila i lošeg semeringa usiše ulje iz motora
hipenol 90 ?..sad ne znam jel se kod vas zove hipenolulje je crno jer sam sipao 90 a rekose mi u prodavnici dijelova da postoji mogucnost da je otisao semering na hidraulicnoj pumpi, koja se nalazi sa lijeve strane motora, i da tu ubacuje. Generalka je radena komplet prije 2 mjeseca,kompresija ne spada ispod 2 kada je temperatura 80 stepeni, a na hladno je oko 5,5 - 6. danas cu zamijeniti ulje u motoru pa cu vidjeti.