• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Je to je ta gumica. A nista onda mi ne preostaje nis drugo nego kupit cijelu garnituru gumica, promjenit i vidjet kakva bude situacija.
Ima jos uvijek za kupiti u Sesvetama 150 kn cijela garnitura, a u Partneru u Krapini 95 kn.

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
E sad...ak se sjecas svega kaj je bilo..nije mi vrag dal mira te sam ja jucer skinul granu auspuha dolje i snimil jedan video..
Jucer sam odnesel dize zagorščaku i veli da su one nastelane na 230 bara od strane drugog majstora..ali da mu je to malo preveč..da je to novi motor onda da..ali ovak ne..e sad ih je on naštelal na 200+-5 bara..e sad budemo vidli dok ih ja spakiram nazad gore..e sad sam se ja sjetil ovoga tvojega posta
Preveliko statičko predubrizgavanje..zaboravil sam pitati kaj to je, jel se to da riktat? Nemrem stavit video gore prevelik je..pa mi ne dopusti.

Poslano sa mog PE-TL10 koristeći Tapatalk

Ali evo link od jutubare
https://m.youtube.com/watch?v=HihCf5efLpA

ja bi najprije izmjeril kopresiju ..jer mi se čini da je ovdje nema

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Je to je ta gumica. A nista onda mi ne preostaje nis drugo nego kupit cijelu garnituru gumica, promjenit i vidjet kakva bude situacija.
Ima jos uvijek za kupiti u Sesvetama 150 kn cijela garnitura, a u Partneru u Krapini 95 kn.
Ja ti ovu dam đabe, ako ti se isplati po nju dolaziti.
Vjerujem da buš zamjenom problem riješil, a ostane ti još onda hrpa gumica i semerinzi za nedaj bože potrebe.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Zvijer, tak radi i na mojem. I prije i poslije generalke.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Zvijer, tak radi i na mojem. I prije i poslije generalke.
Ako imaš volje, na tvojem u vrijeme generalke nije rađena pumpa jer si rekel da je bila nedavno, imam meštra koji tvrdi da bu ju uštelal i dinamički i statički nemam pojma kaj to znači), ali se kune da nakon njegovog remonta više nema plavog dima ni nepravilnog rada.
Kolko to veselje košta nisam pital.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Ganc nova, došla odakle?
Ima jedna priča o tim "ganc novim pumpama" koje su dolazile u RH, a skinute s ...... nisam siguran dali je informacija točna, a ni ne sječam se odakle mi, ali bi dal koljeno vrtati da je samnom u društvu bil kolega ZJ kad smo tu priču slušali.

Drugih pumpi nije bilo čak ni kod onoga koji ih je u RH i bivšu Yugu uvažal i sastavljal s paleta.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Muha, možemo razgovrati o tome.
Inače, osim plavog dima, nemam primjedbi ni na rad, ni na snagu, ni na potrošnju.
A najdraže mi je kaj mu više ne treba grijač (mali Muha je ušlajfal ventile vrhunski :) ).

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
A gle otkud da ja znam porijeklo robe..ja sam ju kupil zapakiranu v ducanu..na kutiji piše meffin romania, u subotu mi dođe majstor izmjeriti kompresiju pa čemo vidjet..pričal mi je kolega, on je na audiju 100 štelal toga varijatora faze..veli da postoji prsten na pumpi koji se zakrece, te to je fino podešavanje ubrizgavanja, al na ovoj toga izvana nema..sad dok izmjerimo kompresiju budemo vidli..ak je kompresija dobra, a ja vjerujem da je..jer da nije dobra, lupal bi on i sa starom pumpom..e onda budem sa drugog štoreta prebacil pumpu na bolesnika..i onda budemo vidjeli..jer više neznam kaj napraviti..a nemrem ga čuti da tak lupa..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Muha, možemo razgovrati o tome.
Inače, osim plavog dima, nemam primjedbi ni na rad, ni na snagu, ni na potrošnju.
A najdraže mi je kaj mu više ne treba grijač (mali Muha je ušlajfal ventile vrhunski :) ).
Nemamo kaj razgovarati.
Dam ti broj pa se dogovaraj, otpeljaš mu traktor .....

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Dopeljam ja svojeg za cijeli remot. Odnosno generalku. Netreba biti kak tvoj, nijansu slabije ga zrihtaj :(blush)::(blush):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Pa pošto u zadnje vrijeme radim samo Slovenski auto moto program :(giggle):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Ne baš samo ti, već više mali Muha :)
Da je u ono vreme vladal interes ko danas nebi ostalo na sladoledu :(giggle):

Ma obojici. A vi se međusobno dogovorite ko bu kaj šrafil. ������������. Bitno da se šrafa
On nema vremena, a ja volje.

komar

Član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
132
Meni je ovakvo radil kad sam mu stavil nove dizne.
Sve u svemu tako je loše sa novima rafil da sam stavil stare (romunjske) podešene na 230 bar i on je uredno radil a nove je bošista reklamirao. I sam nije mogao vjerovati..... Sada mi se čini, da jedna počela malo štekati pa bu trebalo opet proveriti dali je koja propišala.

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Uglavnom kompresija izmjerena.. na prvom cilindru do kilera 19, a na na drugom 23 na trecem 25..
Veli mi majstor da to bas i nije bog zna kaj..ajd još 23 i 25 dobro.. ali ovih 19 je malo..kao 21 je neka granica ispod toga je loše..e sad sam danas stavil dize nazad gore nastelane na 205 bara a bacaju lijepu maglu..ne piša nijedna..ista stvar se dogodi..isto lupa..
komar a ja sam dize stavil gore prije nove bosch pumpe, jer ove originalne su pišale a ne bacale maglu.
Molim cijenjenoga i uvaženoga struč spec ing mehanicara muhu da dadne sljedeču procjenu..[emoji6][emoji6]

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kakvo lupanje ti se čuje, ja ne stignem čuti na videu. Možda je glava kriva za razliku u kompresiji, na štorkanu se zna desiti da nagore ventili pa ne zatvaraju.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh