• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Nisam, kad dok sam ga namontiral probal sam jel pipac u koji ide sajla ima lufta..i imao je..znaci to nije..jedino moze biti da je možda sajla predugacka..

Poslano sa mog PE-TL10 koristeći Tapatalk

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Pozdrav. Zanima me kaj se nalazi u ovom pipcu? Kapa mi nafta kroz njega, i dali moram skidat cijelu pumpu dolje ili kaj? U pitanju je 402.

Prilozi

• image1.jpg
    image1.jpg
    78 KB · Pregleda: 78

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Bakrena podloška, ne treba pumpa dolje.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ako mislimo na isti pipac onda je gumica unutra.
Ja mislim na pipac "čoka".

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ako baš curi iznutra onda gumica, meni na oba slini na bakrenoj podlošci.

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Pipac koji se nalazi iza, prema motoru. Znaci on je u sklopu ruckice za gaseneje motora. A zaokruzil sam tak jer nisam mogo tocno samo njega. Znaci točno kroz njega mi curi tj. Kapa nafta

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Da to je čok i u tom slučaju je gumica u pitanju

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Evo bio sam skinuo taj cok. I sve ocistio i slozio natrag. I sad nemrem upalit traktor. Jer tko zna zakaj?

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Znači skinuo sam cijeli taj čok van, sve rastavio,gumica koj se nalazi unutra je u dobrom stanju i elastična još uvijek, ona druga koja se nalazi iznad opruge nisam uopce rastavljao je isto izgleda u ok stanju. Sve sam složio ka je bilo i vratio, i sad mi kroz taj pipac dolje kaplje nafta.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
reko je ajnštajn ..mislim da je to bio on ....., samo budala ponavlja isti pokus i očekuje drugačiji rezultat

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Sve si raskopao i ponovno složio a nisi ništa promijenio!?
Ako si tako napravio nemaš se kaj čudit šta i dalje curi nafta.

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
A nis. Onda jedino mi preostaje da stavim tu jednu novu gumicu. Jer ova koja je na opruzi je nekog cudnog oblika i neznam gdi bi nju nasal.

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Teško je nekaj reći kad ga nisam čul ni prije ni sad. Ak je življi motor, ne žali se. Pazi samo da nije previše u foru (preveliko statičko predubrizgavanje), pa da nebi lupal i grijal se. Njegva pumpa ima varijator faze (dinamičko predubrizgavanje), pa je se on možda ponaša na novoj pumpi malo drugačije nego na staroj...

Dize se štelaju na 230+5bara.
Moj frflja na jednom cilindru od kad je kupljen. Dimi plavo i prije i poslije generalke.
Jedino kaj pali bez grijača kak nikad nije.
E sad...ak se sjecas svega kaj je bilo..nije mi vrag dal mira te sam ja jucer skinul granu auspuha dolje i snimil jedan video..
Jucer sam odnesel dize zagorščaku i veli da su one nastelane na 230 bara od strane drugog majstora..ali da mu je to malo preveč..da je to novi motor onda da..ali ovak ne..e sad ih je on naštelal na 200+-5 bara..e sad budemo vidli dok ih ja spakiram nazad gore..e sad sam se ja sjetil ovoga tvojega posta
Preveliko statičko predubrizgavanje..zaboravil sam pitati kaj to je, jel se to da riktat? Nemrem stavit video gore prevelik je..pa mi ne dopusti.

Ali evo link od jutubare
https://m.youtube.com/watch?v=HihCf5efLpA

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
A nis. Onda jedino mi preostaje da stavim tu jednu novu gumicu. Jer ova koja je na opruzi je nekog cudnog oblika i neznam gdi bi nju nasal.
Predpostavljam da je tebi ova gumica problem?
Imaš, ustvari bilo je, valjda još uvjek ima, u Traktor univerzalu u Sesvetama za kupiti garnituru brtvila za takvu Boš pumpu. Košta 200-tinjak kuna, ali to je manje nego da ju bošisti nosiš. Naravno, ako je problem samo u gumici, ako pipac nije pojeđen.
Inače ta pumpa može i bez tog dijela odrađivati posel kak treba, jednostavno se ugradi čep.

20180315_073533.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh