• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

  • Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,011

Dal koji zna, zašto je tamo na glavi štorčana nekva sonda-mijerač-tipalo (izpod lajutnge povratka odvečne nafte sa dizne se vidi). Na sliki nema nikakvog kablo dodanog na njega.?
Na ovoj slici ima neki kabel gore na indikatoru.
 

niho

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
255
Ja sam ugradio manometar (neka me neko ispravi ako sam pogriješio naziv) za 15 KM i sada uvijek imam uvid u pritisak ulja, a i za pokazivanje temperature i sada radim bez brige....
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Pa ima Muha prav. kako, da ja to nisam vidijo. Onda sve ok.
A što se tiče mijernog sata, sad me ZJ uzbunijo. Zaista sad neznam, što je on prikazivao. U sebi jesam siguran, da mijerijo je temperaturo. A traktora tamo više nije več dugo godina, i ni neznam kamo je išao tekom prodaje. Napomenuti traktor sa slike je od prijatelja, šaraufali smo nešto to,ono pa 5 komada ovih dana. Sređivalo se nešto stvari od mijenjave gum, bojenja ,pijeskanja felgi, mijenjavanja bocice za paljenje traktora i nekva crijeva tamo, kiler, filter zraka. A vrag nek sve uzme. Kap po kap tamo ovamo, malo antifriz kapao tamo još uvik curi nafta. BAr antifriz više ne curi sad. A prijatelj nezna, odakle kapa nafta. Nekdi izpod PVP. Nisam ja tamo mrdal ništa i neznam, što su mrdali.

Spremao se mu je i za tehnički pregled. Kutija za alat,kajla,stražnje lampe mijenjao,nosač tablice e, to bilo sa moje strane i kiler hlađenja.

Dal ima ko ovakvo kabino na Štorčanu?
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,696
Ta kabina je proizvena u Radgoni. Bilo ih je par u mojoj okolici, a još jednu viđam tu i tam.
Proizvodili su ih prije originalnih kabina koje su dolazile uz traktor serije 500.
 

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
E sad da nastavimo...motora sam rastepel do bloka..i kao takvoga otpeljal buđini na remont..generalka kak se spada..novi cilindri, karkike i klipovi..brušenje radilice na prvu specijalu..ravnanje glave, uređivanje dosjeda ventila i novi ventili..boš pumpa uređena i nove dize stavljene, sve su bile loše..sve temeljito oprano..ulje u motoru je toliko zapeklo da sam to sve prao s razrijeđivačom..otišlo je 5 litara na pranje..2 dana sam sve prao..kiler je bio zaštovan do te mjere da sam ga prao i prao..pa nikak oprat to da izađe sve kroz čelije van..nova vučna lamela, kardanska je još dobra, druk ležaj je imao lufta, tak da je i on novi..a jesu složili ono okno sa strane za podešavanje da jedva možeš kardana naštelat..a ako nisi capice na korpi posložil kak treba u samom startu..ne gine ti kalanje na pola..a samim time opet razervoar dolje da možeš doći do šarafa..baš su to nikak napravili..
Uglavnom traktor se razrađuje sada da opet skinemo poklopca i poštelam ventile i da dotegnem glavu..ZJ i MUHA pošto je za vas štore mala beba, na koliko da naštelam ventile, jedni kažu na 0,45 jedni na 0,30 a neki na 0.25..šta je sad najpravilnine s obzirom da su neki bili i na 1.80, prije toga svega
Glava je stegnuta na 12 kg nju kanim dotegnuti na 12.5 kg,
I sad još jedno pitanje, kako ovo zadihtat da ne curi gorivo? Više neznam što bih radio 20200410_190935.jpg
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,696
Preporučeno je 0,25 usisni, 0,35 ispušni na hladno, dize na 230+/-5 bara.
Ja sam tak štelal prije popravka. Muha ih je naštelal nakon razrade, on najbolje zna kak.

Ta sam mjesta namazal silikonskom diht masom prije navlačenja prije kad su bila prozirna crijeva.
Nakon generalke su Gufero gumena crijeva. Ne cure na trim spojevima, ali zato cure na sto drugih mjesta.
 

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Sad kak se razrađiva počel je na granu od auspuha mjehuriče izbacivat..kao da gorivo ili ulje ne sagori do kraja..sad sam mu pojačal gas na 1500 1600 okretaja
 

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
974
Ti ti je normalno tak da masti na uspuh kad se slozi motor, a radi na mjestu i nema opterecenja.
To je tak dok uljne karike ne prilegnu.
Najbolje razrađivanje motora je vožnja praznog traktora
 

IPO

Novi član
Tu od
31 Ožu 2020
Poruka
3
Pozdrav forumaši. Može li pomoć oko pumpe hidraulike na štore 504. Kada je ulje hladno diže bez problema, kako se ulje grije diže sve teže i teže, ali pri maksimalnom gasu može podići nekih 20 cm od zemlje. ulje 80-90 nasuto i filter nov. Rekoše pumpa hidraulike da je oslabila. Nova je oko 400 KM (1600 kn) , a profesionalna reparaciju oko 150 KM(600 kn). Kakvo je vaše mišljenje i da li je neko vršio reparaciju.
Pozdrav, novi sam na ovom forumu pa nisam prije vidio ovaj post. U mojoj obitelji je Štore 402 od 1986. Mislim da si uludo potrošio 80-90 ulje. Po originalnoj knjizi održavanja, koju imam kod kuće, u getribu ide motorno ulje. Getriba nisu bočni reduktori, da i u nju ide ulje 80-90.
 
Posljednje uređivanje:

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Ak bi bilo od pregostog ulja, onda ne ide u hladnom stanju, a ovdje je kontra...
 

Edi1990

Novi član
Tu od
7 Tra 2019
Poruka
3
Pozdrav svima.
Znate li gdje bi mogao kupiti gumenu brtvu(klipić) koji se nalazi u kočionom ventilu na Štore 502 ili reparirati ventil?
Proizvođač je prva petoletka.

IMG_20200511_125924.jpg IMG_20200511_125848.jpg
 

Edi1990

Novi član
Tu od
7 Tra 2019
Poruka
3
Pozdrav
Iz Moslavine sam, svakak ću provjeriti kod njih mogu li šta ponuditi. Hvala
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Zdravo. Ljudi, kakva je funkcija ovoj ručki malenoj iznad ključa na poklopcu hidravlike?Sada je okrenuta natrag. Dal je to što u vezi reguliranja brzine kretanja polug hidravlike, točnije brzina spuštanja alata na tlo?

Da, ZJ imaš pravo. provijerijo sam kod vlastnika. Auto Radgona jih radila. Čovik nad njo oduševljen, jer je prostorna napram originalni, ali ima manu, što su joj vrata dole preozko napravljena, pa maka tvornica imala mogučnost napraviti bar 5 cm širu tamo. Gledali smo obadvije.Zaista so napravili glupost. A papuče ovako duboko idu na dole, mogli možda bi i veča vrata na dole napraviti. Kod Goldonija isto tako sijedim na mijenjaču, al kabina je toliko spuštena, da su vrata i pod za noge u ravnini. E majstori so to bili pravi.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,696
To ti je ventil za regulaciju osjetljivosti hidraulike. Imaš tam + i -. Na mojem je zakrenut do kraja u desno.
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Sad znam isto kao prije. Osjetljivost kod orbe za regulaciono hidravliko , kako brzo se odziva, il osijetljivost kod spuštanja polug sa alatom na dole? Hvala na trudu.
A moj prijatlej na Štorčanu napraivjo havariju. Htijo prskati atomierom vinograd. Vidijo, da nešto malo curi izpod PVP-ja kap po kap nafta. Un stegne do kraja taj vijk, a ga odčupa. Zove mene i plače, šta da napravi. no na kraju lako ga bilo izšaraufit i namijestiti drugog. Čovik zaboravijo odvrnuti pipico za gorivo i traktor se gasijo tekom rada i povukao zrak. KAd došao sav raz...kan do kuče ie pod tuš i padne mu telefon i ključi u WC. Popizdijo do bola. Onda čovik htijo tekom noči razmastiti mašino skroz noč i sprejem naprskal BREMZREINIGER po mašini. I ta mu pojela dol sa mašine i boju...:eek:
 

niho

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
255
Može li pomoć. Štore 504 mi gubi ulje iz motora, dnevno oko 1 litar sa duplex kosom i pottinger ovim sakupljačem. Pritisak ulja je oko 1,5 atmosfere kada je motor dobro zagrijan, ne dimi i dobro vuče. Može li pumpa hidraulike koja je stavljena prije mjesec dana da vuče ulje u mjenjač. U mjenjaču je 80-90 ulje i
 

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
537
Ako nigdje ne curi tada mora biti u mjenjacu. Provjeri razinu ulja tamo.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

vlastel

Aktivni član
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
516
Ja sam imal te probleme, jer sam stavil prejaku pumpu. Kad sam je zamijenio, više nije vuko. Ali je sve bilo super 5 Ina
 

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
288
Na svom štorkani sam promjenil volan. Jer mi je stari sav ispucal i potrgal. I sad kad je stavljen novi dosta tesko se mota. Ulje provjereno i ima ga dosta. Kaj bi moglo biti?
 
Na vrh