• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Koliko vidim stavio je prioritetni ventil i pretpostavljam orbitrol od nečega. Uglavnom dobro izgleda.

volvo

Član
Tu od
3 Tra 2016
Poruka
90
Stavio sam prioritetni ventil,orbitrol, cilindar sve novo kupljeno!!! Radi savrseno!!!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Koliko okreta volana ima u lijevu, a koliko u desnu stranu?

volvo

Član
Tu od
3 Tra 2016
Poruka
90
1krug i15 posto u jednu ,i 1krug i 40 posto cca u drugu!!! Ma to je neprimjetno, a to je radi cilindra!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Znam, zato i pitam.
1 i pol krug? Jel to od sredine ili od punog do punog anšlaga?

Mehanički volan na dupljaku ima oko 4 okreta puni-puni, i nije previše. Na 402 oko 3.

volvo

Član
Tu od
3 Tra 2016
Poruka
90
To je od sredine!!! Imal sam na 402 poluservo,onu verziju sa odvojenom pumpom! ,pa to nema veze s vezom a za skoro iste novce!!! Jedino kaj sad sporije dize poluge u ler gasu,ali kad mu dam malo gasa sve radi normalno!!! Uglavnom prezadovoljan!!!

20221001_164458.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A kak se volan vrti kad motor ne radi, jer je sad skoro 50% direktniji nego s mehaničkim?

Na kraju, koji si model orbitrola odabral (od ona tri), koliko cc i koji su promjeri klipa/klipnjače na cilindru? Volumen se odabire prema volumenu cilindra za puni anšlag u jednu i drugu stranu.

Meni se sviđa da se na volanu ima osjet kak se ponašaju kotači. Jel tak i na tvojem?

Na našem većem traktoru je volan s oko 3,5 okreta, ali je previše direktan za 40km/h. Osim toga, puzi, pa ga stalno treba malo dodavati da bi se išlo ravno. Samo radi toga mi je draži mehanički volan nego hidrostatički. Probaj jel i pri tebi izražena ta pojava.

Posljednje uređivanje:

volvo

Član
Tu od
3 Tra 2016
Poruka
90
Kad motor ne radi moze se okretat ali jako tesko, recimo ko mehanicki, uglavnom niko nije nista znao za preporucit koji orbotrol,ili cilindar onda sam uzeo kaj bude bit ce!!!! Orbitrol je ON 100ccm. A cilindar 50/30/200 doma sam navario produzetak te krajnik!! E sad vozio ga samo po cesti tako da nemogu jos reci kak se ponasa recimo u sumi ali ok ljepo drzi ne treba ga lovit po cesti , osjet kotaca na volanu bas i nema ,ali kad ga malo bolje istestiramo javim!

• Like
Reactions: ZJ

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Znači ipak je došlo na moje da mora raditi sa priritetnim ventilom?
Ako te smeta to kaj je na leru spor stavi pumpu veče litraže i nema brige.

Ne kužim zakaj se to nebi dalo na 404 ugraditi?
Kad sam ono ZJ-u motor radil več sam plan razradil gde bi mu cilindar upasal ali nikad više do toga nismo došli.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Još uvijek se stigne...ak imaš još onaj "šuplji" (tj. prolazni) cilindar. Za pumpu ima mjesta a ulje bi bilo iz getribe, prek istog filtera.
Iskreno, ja sam zadovoljani mehaničkim volanom. Nije tvrd, osim na mjestu, a ionak ga nastojim ne okretati na mjestu, a utege ne stavljam.
Rekoh, nisam oduševljen hidrostatičkim volanom samo radi puzanja (bar je tak na Sameu, ne znam kak je na drugima).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Naravno da ga imam, čuvam ga samo za tebe 🤭
Samo kaj su se od onda vremena promjenila i nedam ga više đabe. Onda si imal priliku a nisi ju iskoristil ;)

Ustvari, lažem. Imam cilindar ali balavec ima plan za njega, tak da.... nemam cilindar. Moraš negde drugde nabaviti.

Iskreno, ja sam zadovoljani mehaničkim volanom. Nije tvrd, osim na mjestu, a ionak ga nastojim ne okretati na mjestu, a utege ne stavljam.
Da sad ja ne ispravljam tvoj post, ja bum samo napisal da kak nebi nil zadovoljan kad ti za stajanje u mjestu drugačiji ni netreba 🤭
Kolko si ono sati radnih od onda napravil?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
ja bum samo napisal da kak nebi nil zadovoljan kad ti za stajanje u mjestu drugačiji ni netreba 🤭
Kolko si ono sati radnih od onda napravil?
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😳🤣🤣🤣🤣🤣😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳🥸🥸🥸🥸🥸🥸🥸🥸🥸🥸🥸🥸🥸🤝🤝🤝🤝🤝🍺👍🙂🫣

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Ima više, 20 sati sam ga ja slušal i posjedujem jednu sliku nakon toga kad je u šumi bil.
Ima barem 200 ali više od toga ne vjerujem.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nema 200, valjda oko 100. No, nevažno, pogon je imal 16 let prije reparature.

Najnoviji postovi

Na vrh