Re: Å tore
Smiljan kaže:
ZJ kaže:
Smiljan kaže:
Gdje se mogu na internetu naci tehnicki podaci traktora Store?
A kaj te zanima? Imam ga doma i poznam u dušu.
A kaj ne
Snaga, sirina, tezina ... etc etc kakav je u usporedbi sa IMT539. Ma gledam po oglasima nesto staro i jeftino, a da opet radi (malciranje/kosnja, lagani prijevoz, lagano oranje/tanjuranje) ...
Bitna mi je sirina jer bi mu namjena bila da glumi vocarski traktor (ljesnjaci) par godina. Valjda ne trazim previse
Ne znam jeli tesko naci majstora i rezervni dio ako krene po zlu
539 nisam imal, no radi krugove oko 533 kaj se tiče tanjuranja ili oranja. Nježnije je građen od IMT-a, nešto je dulji i manje je okretan od njih, manji je potrošač. Volan je vrlo lagan. Dosta se teško šalta u vožnji, treba puno prakse.
Hidraulika ima pogon od motora i diže uvijek, ne pada kad ugasiš motor. Hidraulika je jako jednostavna i (meni) dobra. Imaš ili regulaciju položaja ili regulaciju radnog otpora.
Å tore 402
- osovinski razmak: 1900mm
- razmak zadnjih kotača: 1300mm ( i dade se suziti, ako prepraviš blatobrane - to na IMT-u nije moguće)
- visina od trupa (prohodnost): 450mm, veća od 539 za 10-tak cm
- masa: po knjizi 1550kg s okvirom, 1450-1500kg bez utega
- kardan: 540rpm pri 1900 okretaja, dobar za teže pogone, malčer, freza. Na 539 se brže vrti - bolji za kosilicu ili okretač sijena
- snaga: 42ks, no dade se jednostavno povećati (ja sam to napravio). Motor voli visoke okretaje. 539 ide bolje na nižim.
- podesiva kuka za prikolicu - puno bolje nego na 539.
Bolesti: spojnička osovina na nekim serijama. Pogledaj inače na lomove. Mi za oko 7000 sati jednom smo mijenjali kuplung (kad je dodavan prednji pogon), iako još i tada nije bilo potrebno. To je bilo na oko 5500sati.
Dijelova ima kod nas, nađe se i u Trstu, no generalno ako ne divljaš s njim (ili nije prijašnji vlasnik), nema većih problema. Popravit ga možeš doma, ako imaš imalo mehaničarskog znanja.
Još nekaj?