multipraktičan utovarivač! svaka čast!
jel obavezno da ga dižeš na polugama hidraulika ili možeš samo preko tog cilindra?
Kako su vilice učvršćene na stražnjoj strani tog komadića cijevi kroz koji prolaze?
Ovo budem kopiral na svoju korpu za gnoj dok ju budem radio, ja sam mislio samo navariti vilice, ali je tako puno praktičnije.
Kolika je dužina tih vilica?
Zanima me samo dužina od korpe dalje, tako da bar okvirno znam koju dužinu trebam.
Koliko je max visina dizanja? Sa traktorskom hidraulikom i još cilindrom valjda ide i preko 3m?
Da li bale idu s tim slagati jer ne vidim da ima paralelno podizanje pa je onda na većoj visini teško istovariti balu?
Dužina vilica je bez navoja 70cm,,,,sa navojem oko 80-82cm mijereno do korpe za prvu mijeru..
Diže oko 2,80m,,,,s time da nema nagib korpa,,,,ali nisam niti radio jer mi treba samo za utovar na prikolicu i nošenje do konja ..............
Ako mogu pomoč još kako,,,pitaj....
Hvala na mjerama!
Zaboravil sam pitati kolika je debljina odnosno promjer vilice.
Ja mislim kupiti običnu vučenu šipku pa je izrezati i malo na vrhu pobrusiti, jedino još moram izmisliti kako da napravim da vilicu stavim u običnu cijev, ne konusnu, pa da je samo pričvrstim sa nekim osiguračem ili rascjepkom.