ilegalac
Član
- Tu od
- 19 Velj 2010
- Poruka
- 909
-hrvoje nije problem čitati tvoje romane kada su zanimljivi, ništa se više ne može napraviti jer smo ubacili cijevi do 34og metra, odustao sam jer su već na udaljenosti 800-1000m (paljevine, d. slatnik) bušeni i dublji bunari pa nije bilo sreće, inače na ovome našem području dominira u bušenju tip iz našica zovu ga šustek (neznam dalije prezime ili nadimak) tip je izbušio stotine bunara i betonski i ovakih uzanih te veli da je to moje područje ta desna strana bračevaca prema slatiniku i mandićevcu jako ebena za bušenje
-iače danas bio u osijeku kupio rusku pumpu, agregat posudio i krenuo na ispumpavanje i rezultati su porazni spustio sam do 25m (nisam imao više kabla) i pumpa to ispumpa bez problema, za par minuta voda nadođe pa opet deset da ispumpa nikako da krene čista voda non stop ide prljavo, probao sam sa creinom pumpati vodu unutra i ispirati na način da vatrogasna crijeva pustim do dna i uključim pumpu da tera vodu iz cisterne u rupu, istera 3200l kroz rupu i stalno ide žuta voda ne mogu dovesti da bude bistro, sutra ne radim oko bunara ništa imam drugih poslova
-problem je kad znaš da nemaš dovoljno novca za nešto kvalitetno a ipak se upustiš u posao e onda to ispadne ovako da imaš rupu u voćnjaku koja vrjedei 2000€ i bude neupotrebljiva...
to je žalosno, a majstori uredno uzeli pare:madmana:
nego i sam planiram nešto slično, ali izgleda mi da si malo nerealna očekivanja imao , 4m3 vode na sat, pa jel nije to malo puno, ok neznam o kojoj površini se radi, ali ja planiram za 1,5ha i bio bih sretan sa 2m3 na dan a ne na sat
ovog šusteka znam, meni je bušio u dvorištu bunar, 19m dubine
u največoj suši padne voda na 17m, sad je na 3 m.
e da mi je takav u vočnjaku:scratch pa da u cugu srknem 8m3
nebi mi bilo žao dati 2tE