Njoko , svaka čast na hrabrosti i požrtvovnosti ...da si bliže ubio bi dobrovoljno smjenu u toj rupi .
Moj tata je ručno izbušil rupu 12 metara svrdlom fi 120 mm ..i pola metra dalje ca 8 m drugu ..ili obrnutim redosljedom , nisam siguran .
Brijali smo o ručnom kopanju ali on je jako klaustrofobičan i životom bi branil bilo kome da uđe unutra prije betonskih cijavi .
Kad su probušili rupu tip se spustil dolje na sajeli prije cijavi a tata na motor i gas ...nije mogel ni gledati
Hvala puknuti,i prije sam ćitao tvoje postove i znaš šta sam primjetio da su te svi napadali bio ti u pravu ili ne,a to nije oK.
Svi mi ovdje smo da pokažemo svoje znanje,ili tražimo pomoć,normalno i kritike su pohvalne....
Šta da kažem o ovu svemu napisanom pobornici tehnologije mi se smiju,ostali se čude,jućer kada sam kopao u lokvi vode .Došao sam do vode, malo pomalo pumpam u cisternu,došao susjed do mene i prvo mu je bilo zašto nisi zvao da ti buše ima ovaj imao onaj,ovako buši onako buši
Ma ja sam glup da to neznam,sve ja to znam ja sam si zacrtao tako i kada hvala Bogu mogu i imam volju zašto ne.
hrvoje999 znam da se profi baviš s bušenjem i sve pohvale ali ja si nemogu priuštiti 2-3000 eura,radim za 2.400 kn mj.voćnjaci još mladi a imaju velike potrebe,kada bi svaku kunu uložio u ovo ono da se plati što mogu sam napraviti,jao si meni,kada je sve preskupo ,ovako zasući rukave i udri.
Neznam koliko sam puta napomenuo da sam na takvom terenu gdje su podzemne vode do 6-8 metara max,već na 2 metra nisam mogao kopati bez pumpanja sitne žile (gdje ima dima ima i vatre)
DELO1 je kopao arteški bunar dao 2000 eura i nije ovog ljeta nije imao vode kada mu je najpotrebnije,i ja i on znamo koja je to muka voziti vodu par km 3000 lit kao kap u moru na ovu sušu,i koji je to trošak.
Zato da zakljućim ovo se odužilo
tehnika da,da imam 5000eura bušio bi arteški,ali nemam.Znaći imam donekle znanje o tom,nisam se baš upuštao u kud puklo da puklo, jedan suseljanin 75god je iskopao sve bunare u selu 600 kuća 300 bunara i kaže kopali smo dok god nismo došli do vode 6-25m ,voli dobro popit a kaže i danas bi mogao iskopat jedan normalni 10-meterac a ne kao ja nenormalni 8 -merac