Garantirati se teško može,ali uz geofizička ispitivanja i bušenje po pravilima struke izvedba bunara je 95% uspješna.Dubina bude koja bude,sve dok se ne dođe do vodonosnog sloja kojim bi ti bil zadovoljan.Ti pričaš o 7 litara u minuti,čovječe,ja ti pričam o 3-4 litra u sekundi,minimum.I još bitnije,kvaliteta neupitna.Ja ti govorim kak delaju firme koje se time bave,jer sam i sam delal u takvim sredinama i znam da nije bilo problema.Situacija je teška,ja to razmem,ali svi ste takvi da budete prilikom ulaganja u voćnjak uložili u rasadni materijal,logistiku i sve ostalo,a iz iskustva znam da bi se i 90% forumaša htelo vozikati v novom traktoru,a onda kad dojde suša,onda je nebo krivo kaj neda kišu,ha?A ulaganje u bunar se ne sviđa nikome,a dragovići moji,malo ozbiljniji posel baš tak i nejde.Da rikne nekaj na novom traktoru,dalo se bude i po trećinu vrednosti traktora,samo da se ponos ne izgubi.Prošel sam ja svega toga i znam kak je.A ako nebrete skupiti pare da voćkama pružite ono osnovno,a to je voda,onda zaboravite i rasprave o traktorima.Primjer:Čovek iz okolice Lipika podigel voćnjak,par hektara i natezal se s mojim bivšim gazdom da bi bušil,pa onda nebi.E kad ga je pogodila suša,onda je spušil ogromnu svotu novaca.Mislim da se dela o 6 hektara jabuka i krušaka.Na to navali on na mojeg gazdu da odmah buši dok se da spasiti,ali jok,čovek ima posla i zauzet je.Kasnije je izbušil bunar,dubine 50 metara i veli da se preporodil.Nema grčevitog gledanja u nebo više.Prije par godina su ta "bušenja na fuš" kak ja to zovem počela i svako je nekaj kemijal,kojekakve strojeve.Bilo je i loših i dobrih pokušaja,ali jedno ostaje,a to je znanje.A radi nedostatka znanja se događaju prazne rupe po dvorištu.Jedan tip iz okolice Vrbovca je bušil v zagorju,isto sa homemade bušilicom.Taj nije poznaval nikaj drugo osim pijeska,gline i lapora.Kad je došel do vapnenaca ,zaključil je da tu nema nikaj,još se čudom čudil kak ima velike gubitke isplake i da ne motam dulje.Na nagovor gazde kojem je bušil,postavljene su cijevi na 90 metara.Čovek ima vode za pol Zagorja.A zamisli da mu je ostavil praznu rupu,a unutra vode kolko hočeš?Da,bušil mu je po 200 kuna metar.Ako je uopće bitno.Jednostavno je došlo do toga da svaka šuša mota nekaj i skida cenu onima koji znaju i mogu i nažalost ova struka je na rubu istrebljenja.