I sam imam mašinu, a imam i motor od vešmašine. Nisam znao da ga može pogoniti.
Jebemu imam i ja doma sve al nije mi palo na pamet tak složit.
Svaka čast...
I sam imam mašinu, a imam i motor od vešmašine. Nisam znao da ga može pogoniti.
Ja sam spojio na spori namotaj i on ima oko 300-400obrtaja u minuti,i dok se to redukuje,na masini bude 40-50obrtaja,sto je po meni savrseno za mlevenje.
Potpuno se slazem sa tobom sto se sigurnosti tice,malo vode u motoru bi bilo katastrofalnodoh):moram napraviti neku zastitu na motoru za svaki slucaj,jer ovaj isti motor mi pokrece i cerupaljku.sweat):
Ovo je moj stroj za mljevenje mesa, mesoreznica jednim potezom poluge ide gore i dole, tak da se očisti bez problema.
Mislm da bi to bilo pre slabo za mašinu za meso to nije motor za stalni rad pod teretom a snaga mu je isto tako upitna , ipak možda bi trebalo probati da se vidi u stvarnosti ,,,Kad gledam ove slike motora i prenosa pa i opasnosti udara struje sam se sjetio da imam dva motora sa pužnim prenosom od servo volana kombi.Snage i okretaja bi bilo dovoljno,opasnosti nema jer su 12volti i vrte u obadva smjera.Problem bi možda bio grijanje motora ali to bi trebao probat priključit pa nekak obremenit pa vidit kad i koliko se grije,možda bi i bilo ok.
Nešto slično je i kod mene , stavim slike kada uhvatim malo vremena blush):Inače, motor je monofazni a nisam baš mjerio vrijeme skidanja. Odvrnem sito, izvadim puž i odvrnem dvije krilne matice i tjt. fali mi još zaštita za remen a i dosta je gruba izvedba.