• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Stroj za mljevenje mesa

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ja sam na poslu imal trofaznu složenu preko nekog reduktora i ta je gutala sve živo, vrtjela se nekih 50% brže nego ova sa snimke ali to nisi mogel sam tak zaustaviti!

Poslano sa mog TPC-7152 koristeći Tapatalk

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Ovo kaj je kolega sumadinac napravil je odlično i nikaj brže od toga netreba.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Te mašine su predviđene za ručne okretaje , bez ležaja i čaura a pogon od motora vešmašine nikako nije prikladan , otvoreni i previše mogućnosti strujnog udara a zbog same konstrukcije toga motora da radi van svih mogući utjecaja i pristupa ljudskog tjela ( iako melje dok melje ( dok nešto ne podere zbog brzine ) a nekada samelje i prste , ne tako rjetko ) znači u konstrukciji bi se moralo voditi računa o broju okretaja koji bi se trebali kretati od cca 60 do 100 a što se tiče brzine mljevenja onaj kome nije to dovoljno neka si kupi profi stroj jer za naše amaterske radove to je sasma dovoljno a ono o čemu bi se još trebalo voditi računa u sklapanju takvoga stroja je lakoča skidanja mašine za pranje a ne da moraju dva muža nositi gazdarici na pranje a nakon toga i okretati da je ona dobro opere , e sada možda i to ima svojih draži ,,, ali ako znamo da se mašina pere večinom poslije cjelodnevne degustacije delicija i čašica ,,, takva mašina većinom ostaje za pranje idućih dana , znaći svako ko se upušta u to mora tražiti pogodan zatvoreni motor sa reduktorom , i smisliti lakoću odvajanja mašine da na pranje ide samo ona a ne da se vuče i motor , a kolika su moja iskustva sa takvim motorima pravi komad mesa i sitna šajba za mljeveno , faširance , za sarmu čevape , da ne niti ne pokušamo sa govedinom sigurno staje .

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Pa za pranje barem nebi smelo biti problema, 4 šarafa na leptir za nogice, komad od ručke se zavari na mali kardan koji dolazi od pogona i to je to. Odšraviš veliku maticu, potegneš puža van, kučište odšrajfiš dole i nosiš na pranje.

Poslano sa mog TPC-7152 koristeći Tapatalk

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Jasno da je to u redu ,,, ali na koliko mašina si vidio da je tako ??? , a što veliš da mašinu da bi se skinula na pranje drži samo jedna krilna matica , i naravno matica na pužu , da li bi to bilo izvedivo ,,

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Pa več na par njih koje su mi prošle kroz ruke po restoranima ali manje bitno. Svašta bi se dalo izvesti ali one kaj se stežu na jedan šrajf kao stega nebi baš stavljal na motor bez dodatnog učvršćivanja.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Da nema neka caka ne bi bilo zanimljivo , al tako je uvijek ,,, ide to jako ljepo i jednostavno uz malo truda . Mašina se zašarafi fiksno za jednu daščicu koja je duža od stola par centimetara na taj se produžetak ušarafi komadić daske koji služi kada se mašina stavi na stol i zategne stegom ne može klimati ljevo desno ako se koristi ručka za ručno mljevenje , e sada se mašina sa time malim postoljem se stavi na već onu postojeću dasku ili konstrukciju koja se koristi za motorni pogon a naprvi se opet na tom postolju ležište da se mašina upusti u njega a ispod već čeka jedan šarafić M 8 i krilna matica sa kojim se zategne eto toliko da je da se ne može micati prema gore jer je već postojeća konstrukcija drži da ne može nikuda , vrlo jednostavno za montažu a u svakom trenutku i sa jednom stegom je spremna na ručni rad ili za neke manje zahvate mljevenja a sama mašina je teža kod pranja za cca 200 grama .

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Masina se veoma lako razmontira za pranje,osovinu na koju ide velika remenica sam istokario u cetvrtku,na nju ide zglob od gedore a na zglob ide gedora21,koja je na osovini puza,masina je zategnuta sa 4 safa.Masina se razmontira za manje od minut i pravac kod majke il babe na pranje :cool2:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Ok , kljuć i odviješ , slažem se da to ide dosta brzo ali treba težiti jednostavnosti , istina ljepo je napravljeno što se tiće izvođenja radova ali prijateljski savjet taj motor nije za tu upotrebu previše struje u vlažnim uvjetima rada , pre brzi okretaji motora , mala snaga kod ozbiljnijih komada mesa , meso leti u mljevenju iz nje kao iz katapulta ,,, a ove godine sam imao priliku vidjeti sto je napravila sa dva prsta ( ne kod mene niti moja ) po meni zamjeni motor svakako recimo nekim od betonske mješalice smanjićeš okretaje povećati snagu na pola a dobićeš veliku sigurnost taj motor ti radi na 2800 okretaja a ti trebaš neki sporohodni , predloženi ima 1350 okretaja i između 500 i 700 w , da i 5 nogu ako sam dobro vidio na postolju baš i nije prikladno 3 su dovoljne a 4 bi mogle proć ali i na četri se ljulja , na tri je stabilno

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Ja sam spojio na spori namotaj i on ima oko 300-400obrtaja u minuti,i dok se to redukuje,na masini bude 40-50obrtaja,sto je po meni savrseno za mlevenje.
Potpuno se slazem sa tobom sto se sigurnosti tice,malo vode u motoru bi bilo katastrofalno:(doh):moram napraviti neku zastitu na motoru za svaki slucaj,jer ovaj isti motor mi pokrece i cerupaljku.:(sweat):

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Ovo je moj stroj za mljevenje mesa, mesoreznica jednim potezom poluge ide gore i dole, tak da se očisti bez problema.

Prilozi

• WP_20151207_001.jpg
    WP_20151207_001.jpg
    39.3 KB · Pregleda: 442
  • WP_20151207_002.jpg
    WP_20151207_002.jpg
    50.1 KB · Pregleda: 484
  • WP_20151127_003.jpg
    WP_20151127_003.jpg
    49.9 KB · Pregleda: 460

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Ja sam spojio na spori namotaj i on ima oko 300-400obrtaja u minuti,i dok se to redukuje,na masini bude 40-50obrtaja,sto je po meni savrseno za mlevenje.
Potpuno se slazem sa tobom sto se sigurnosti tice,malo vode u motoru bi bilo katastrofalno:(doh):moram napraviti neku zastitu na motoru za svaki slucaj,jer ovaj isti motor mi pokrece i cerupaljku.:(sweat):

Iskreno , upravo me čudi da na sporima okretajima nožeš mljeti , to jest da motor ima dovoljno snage , ali ti to tako imaš i ako kažeš da to tako ide nemam razloga ne vjerovati , iako si me dotukao sa drugom stvari a to je da taj motor koristiš za čerupaljku e ti se stvarno igraš sa strujom i reskiraš za malo novca previše :icon_cry:
Ovo je moj stroj za mljevenje mesa, mesoreznica jednim potezom poluge ide gore i dole, tak da se očisti bez problema.

Da to je ok samo se malo ko odlučuje da takvu mašinu kupi iz financijskih razloga ipak je to mašina za mljevenje mesa tvorničke izrade gdje se razmišljalo i o struji i o prstima da ne mogu uletjeti u šneku dok na našim mašinama bilo pogonjeni na ručku ili struju imaju dobru reputaciju sa pojdenim prstićima :icon_fU:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Evo da samo ne pričam da vidite kako izgleda moja mašina na ručni pogon , jednostavna za postavljanje na bilo koji stol , vrlo stabilna u radu zbog produžetka i dodatka na dasci ,,,,

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Znalo je i na ručni pogon prst progutati, u svakom poslu treba biti pažljiv i svaki stroj je opasan. Ja sam stavio porkertovu mašinu od 22 i origigi reduktor te neki motor od mašine 400w, brzina i snaga su mi idealni i za razmontiranje ne treba ni 5 min a stavim dvije krilne matice iako ne treba ni jedna.
a92de202a2c930baff2b83bb521e637d.jpg

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Posljednje uređivanje:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Ovo je već daleko kvalitetije rješenje od motora veš mašine , jedino ne vidim dali je moto r trofazni ili jednofazni , imam osječaj da je trofazni ali mi se čini da je prekidač za jednofazni . Skidanje za pranje je ok iako ako je 5 min u pitanju nekako mi se čini podosta , ali bitno da se može sve u svemu zadovoljavajuća kombinacija :icon_anal:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Kad gledam ove slike motora i prenosa pa i opasnosti udara struje sam se sjetio da imam dva motora sa pužnim prenosom od servo volana kombi.Snage i okretaja bi bilo dovoljno,opasnosti nema jer su 12volti i vrte u obadva smjera.Problem bi možda bio grijanje motora ali to bi trebao probat priključit pa nekak obremenit pa vidit kad i koliko se grije,možda bi i bilo ok.
:icon_idea:

picture host

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Inače, motor je monofazni a nisam baš mjerio vrijeme skidanja. Odvrnem sito, izvadim puž i odvrnem dvije krilne matice i tjt. fali mi još zaštita za remen a i dosta je gruba izvedba.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Kad gledam ove slike motora i prenosa pa i opasnosti udara struje sam se sjetio da imam dva motora sa pužnim prenosom od servo volana kombi.Snage i okretaja bi bilo dovoljno,opasnosti nema jer su 12volti i vrte u obadva smjera.Problem bi možda bio grijanje motora ali to bi trebao probat priključit pa nekak obremenit pa vidit kad i koliko se grije,možda bi i bilo ok.
Mislm da bi to bilo pre slabo za mašinu za meso to nije motor za stalni rad pod teretom a snaga mu je isto tako upitna , ipak možda bi trebalo probati da se vidi u stvarnosti ,,,

Inače, motor je monofazni a nisam baš mjerio vrijeme skidanja. Odvrnem sito, izvadim puž i odvrnem dvije krilne matice i tjt. fali mi još zaštita za remen a i dosta je gruba izvedba.
Nešto slično je i kod mene , stavim slike kada uhvatim malo vremena :(blush):

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh