• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Ovo ti je odlicno odradjeno vitlo i vitlo i daska. Jel to neko nesto budzio ili je fabricki takvo vitlo?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Lamelu sam skidao i odnio kod majstora nalijepiti ali ju je samo malo skinuo na torno i rekao da bi trebalo bit ok. Vitlo je složeno i čeka prigodu za probni rad.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

mando

Član
Tu od
17 Stu 2009
Poruka
194
Ja san ima isto taj problem. Opra san ga s onin sprejen za pranje kočnica od forch-a i dobro
zbrusi s brusnim papirom.Sad dela odlično.

predrag

Član
Tu od
31 Lis 2013
Poruka
138
Svaka cast, ovo dvodobosno homemade vitlo izgleda dobro. Da li si ga probao u radu, koliko moze povuci?

Imt560S44

Novi član
Tu od
8 Pro 2015
Poruka
21
Moze dosta da povuce moze da otkine 14mm sajlu. Posto nema lamele onda je mehanicki povezano tako da sve zavisi od traktora koliko mu das gas. U 90% u toku dana radi na malo jacem gasu od lera. Ako te interesuju jos slika mogu da izbacim. A radi vec godinu dana bez prestanka

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kako ukapčaš i iskapčaš pogon vitla? Vidim i da traktor ima neke nadograđene kočnice, od čega su išle gore?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

predrag

Član
Tu od
31 Lis 2013
Poruka
138
Od kog kamiona je reduktor, dali bi mogle da se stave neke lamele za iskljucivanje i ukljucivanje na samim bubnjevima? Jel imas neku sliku u radu?

Imt560S44

Novi član
Tu od
8 Pro 2015
Poruka
21
Sledece sto cu da pravim bice isto ovako samo sa klasicnim lamelama kao kod fabrickih. Sliku u radu nemam ali napravicu u toku meseca. Reduktor je od vojnog kamiona Daf Y328 koji je imao nezavisnu vucu za svaki trocak. Na svakom tocku je imao po jedan ovakav reduktor.

image upload no compression

hosting images

To je ovaj kamion, imas vise slika na netu

Imt560S44

Novi član
Tu od
8 Pro 2015
Poruka
21
E to je mali problem ja sam iskoristio od ovog kamiona. Za prodaju nemam.On mi najvise odgovarao zbog dimenzija. Ako trazis po otpadima nemoj da stavljas puzni jer on samo okrece u jednom smeru. tebi treba redukotr koji moze da okrece u oba smera.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Može,ne znam zašto ne bi moglo_Osovina sa navojem je na konus ležajevima i nema veze kad vrti levo ili desno.

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
Pa da ja sam napravio sebi vitlo i okreno i puz kontra zbog izlaza,to nema veze mozda je kolega mislio na nešto drugo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Mislim da se krivo izrazil.
Većina pužnih reduktora je samokočna, a kak se kardan uglavnom okreće samo na jednu stranu, nemre se odmotavati sajla.

Na vrh