• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Toga sam svjestan,ali su to jako male brzine,gledao sam da je jedna o dbržih brzina oko 6 metara u minuti,a to iznosi oko metar na 10 sekundi,a ta brzina zna biti i 3 metra u minuti što je jako sporo

Šumska vitla imaju brzinu od 0,5 metara u sekundi do 1,2 metara u sekundi što je 10 puta brže,a to je neka optimalna brzina

To bi trebalo izgledati ovako nekako
https://www.youtube.com/watch?v=j2_P1m-e1zo
https://www.youtube.com/watch?v=BUVbE8v8U2U

Posljednje uređivanje od moderatora:

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Dobro da mu glava nije pala na Enter pa da je poslao nekih 2-3 tisuće postova :icon_lol:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
neda ako ne napišeš 8 znakova , da je tak lagano doči do posta svi google meštri bi me odavno prestigli

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Za 900Kg opterećenja vuče 100A, ja ga ne bi ubrzavao.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Vjerojatno ću probat prvo ovako original,negosi mislim da će možda bit sporo,a meni će trebat za puno manje težine do max 300 kg, a možda i manje,nego kako će to podnosit aku od 100 ah i alternator od 35 - 45 ampera :icon_question:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
znao sam da sam negdje dužan neko sranje

ovak se radi kvačio od remena , remen je stalno napet a bočne stranice se pomiču
https://www.youtube.com/watch?v=5PY0z2hxt_w

Kako bi se alternator i akumulator ponašali pod ovim vitlom da ga stavim na cjepač?

http://www.rositeh.si/12-v-elektricni-vitel-dwh-4500-hd-2041-kg

Još jedno pitanje,ako mu bubanj za sajlu stavim duplo veći presjek od postojećeg za koliko mi se poveća brzina,za duplo ili? :mur:
vjerujem da kužiš problematiku ali da ponovim , največi problem ovog vitla je kaj se odmotava na struju , treba tražiti vitlo koje ima mogučnost da se bubanj oslobodi kako bi brzo odmotao sajlu .

e sad ovo za struju , vjerujem da bi bilo OK jer traktor ne radi na leru ..a ti bi s nekih 40setak ampera prolazio ..jer je opterečenje zbilja mizaerno

Posljednje uređivanje od moderatora:

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Imaju čini mi se svi da se može oslobodit pogon za izvl. sajle,na ovom je to sastrane na onom kotčiću s boka,ali provjerit ću:cool2:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Malo sam na brzinu prelistal ovo. Bane, takvo vitlo, 6 tonsko imam ja na svom Ursusu 335. Pa ak te kaj zanima oko njega, pitaj.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Hvala kolega
Pa zanima me sve
Koliko ga koristiš i za šta?
Kako se ponašaju alternator i akumulator?
Dali se grije u radu?
Kako se ponašaju prijenosi?
Koliko je brzo namotavanje sajle?
Koja je točno oznaka vitla?
Općenito dojam o samom vitlu?
Da li ima nekakve mane? :icon_scratch:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ja ga koristim isključivo za izvlačenje traktora u slučaju da negdje zapnem u blatu. Koristil sam ga dva puta do sada u tu svrhu i jednom kad sam vukel neki manji komad trupca, Nisam primjetio ništa negativno u smislu ponašanja akumulatora i alternatora. Sve radi normalno. Za to kaj meni treba, ja sam zadovoljan s njim, a i premalo sam ga koristio da bi mi pokazal neke mane pa ti o tome nemrem nikaj reći . Evo ti slika od njega i od nekih tablica iz njegove knjige, Ja sam ovdje stavio podatke ( tablicu ) od ovog vitla 13000 Lbs, ali imam podatke i za 9500, 10000 i 120000 Lbs. Prouči sam i izvuci podatke koji ti trebaju. Ako ti još mogu kako pomoći .... pitaj.
DSC_0257.jpg
[/url]photo hosting[/IMG]
DSC_0260.jpg
[/url]image hosting site no sign up[/IMG]

DSC_0262.jpg
[/url]upload a picture[/IMG]

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Hvala na slikama
Kako si ga spojio na akumulator?
Da li dobiješ žice za spojit sa akumulatorom,i koji presjek?
Koliko si ga platio i gdje si ga kupio?(može i u pp)
Pazi samo prilikom izvlačenja traktora da ti se ne otkine šta na traktoru,jer traktor nema šasiju,to je dobro ako izvlačiš sam traktor,ali ako imaš i prikolicu budi pažliv da ne ode traktor na dva komada :eek:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Crvenu ( + ) sam spojio na anlaser ( njegov + ) , a minus ti ide bilo gdje na masu. Žice dobiješ uz njega tak da ne brini o presjeku. I antena ti mora biti spojena na masu inače ne radi ! 3000 kn sam ga platio preko oglasa.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
To bi trebalo raditi bez problema ako bude samo za namatanje jer tebi to treba kratko pa stoji nekoliko minuta. Offroaderi se vitlaju po cijele duljine sajle pa rade po 2-3h.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

matko1056dt

Član
Tu od
22 Sij 2016
Poruka
64
Je hidraulika

Jedina mana je kompletnom stroju da se nemogu obavljati obe funkcije u isto vrijeme tj; vitlat i cijepat

Na vrh