• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Uzmeš onu marku vitla od koje i rabljena vitla imaju dobru cenu.A zna se kad rabljeni ima dobru cenu da nije loš.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Na to pitanje bi ti znao odgovoriti da sam radio sa Karasom. Ali nisam.
Ja imam Zentu 4,5. I jako sam zadovoljan sa tim alatom.

David79

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
160
Zenta mi je zanimljiva zbog cijene,a pogotovo ako dobijes isti stroj za nesto menje novaca. Koliki su troskovi odrzavanja vitla. Koliko lamela i lezajevi mogu izdrzat na tim jeftinijim vitlima?

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ja vitlo imam oko 3 godine. Do sada nisam imao nikakva ulaganja. Doduše, ne radim puno, Za svoje potrebe i za par prijatelja. Negdje oko 70-ak m godišnje. Odi na 178 stranicu i tam su slike mog vitla.

bduda

Član
Tu od
24 Stu 2013
Poruka
71
Odlicno napravljeno. Varovi puno bolji nego na Karasu

Poslano sa mog HummerLE koristeći Tapatalk

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Pozdrav! Pitanje u vezi vitla, krpan 5si, dal neko zna kolko bi se dalo stavit duplo presane sajle fi 12, fi 10 ide po papirima 105 metara, bi islo dvanajstice 80 metara!

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291
Pozdrav! Pitanje u vezi vitla, krpan 5si, dal neko zna kolko bi se dalo stavit duplo presane sajle fi 12, fi 10 ide po papirima 105 metara, bi islo dvanajstice 80 metara!

Izmjeri razmak između ploča bubnja, izmjeri promjer bubnja i sve se ostalo je matematika ...

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291
Vidim da si ti nedavno slagal takvo vitlo pa mozda imas mjere za racunat!

Daj e-mail da ti pošaljem tablicu za izračun ...

Ne znam kao ubaciti Excel dokument ovdje, ako netko zna neka mi objasni postupak ...

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
428
@Matko, koliko pratim forum, vidim da si dosta u sumi i moja preporuka ti je da si radje kupis rabljeno 5-5.5t hidraulicno vitlo nego ovog karasa. Istina da i kao rabljeno kosta malo vise neg karas ali ga bus i prije isplatil. Ja imam krpana 5t obicnog i razlika izmedju njega i hidraulicnog je nebo i zemlja.
Ak se ne varam, na karasa ti ide sajle na bubanj 70 m, dok na Krpana, Tajfuna i Uniforesta je standard 80 m sajle. S tim da je kod karasa obicna sajla, kod ovih troje je presana. A to kaj je napisal da su vitla za traktore od 160-250 konja, to more macku na rep objesiti... Takvi su ga rastepli prvi dan upotrebe...
I pogledaj na koju visinu se kardan kopca, prakticki moras kardan iskljuciti cim dignes vitlo od poda. Pogotovo ak si negdje u kolotecinama.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ja osobno Karasa nebi nit jesam kupil, a nebi nit budem rabljeno kupil, Znam da je sve u davanjima, ali novo je novo. Ne znam baš da bi netko prodaval dobro rabljeno vitlo. Nije pravilo, ali ....

Najnoviji postovi

Na vrh